טיסה להודו בתחילת הריון

מיה1976

New member
טיסה להודו בתחילת הריון

שלום רב, אני מתעתדת לטוס לדרמסלה שבהודו בעוד שבועיים, למשך שבועיים. אני בנסיונות להרות ובעוד שבוע אדע אם אני בהריון, כך שיש סיכוי שאטוס בהריון. אני מחוסנת בכל החיסונים הנדרשים, למעט טיפוס הבטן, אך מכיוון שחוששת להתחסן כעת, קבלתי הנחיות מהאחות הראשית של "בריאות למטייל" מה מותר לאכול ומה לא, וזה לא נשמע לי מסובך. כמו כן, שאלתי בפורום הריון ולידה אם יש בעיה לטוס להודו בשלב הזה, ונאמר לי שעלי לדאוג להגיינה ומעבר לכך אין כל בעייה. יחד עם זאת, אינני רגועה, ומעוניינת בחוות דעת נוספת (בתקווה שמרגיעה). אציין כי אני לא מתכוונת לטייל, אלא פשוט לנוח במקום אחד. אודה מאד על תשובתכם!

הודו בתחילת ההריון

שלום רב ! לא נראה לי שאוכל להרגיע אותך. אנסה אבל לא להפחיד... מבחינת החיסונים - חשוב לעבור עם רופא במרפאת המטיילים על הכל ולראות כי באמת את מחוסנת. באותו ביקור צריך גם לדון על נושא הטיפול המונע נגד מלריה (לדרמסלה עצמה אין מלריה כי מדובר באיזור גבוה, אבל בדרך לשם יש בהחלט וצריך לבחור תרופה שמותר לקחת בהריון למניעה). לסיכום - כדאי מאוד לבקר בהקדם במרפאת מטיילים ע"מ לקבל יועץ - כמה שיותר מהר. דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

מיה1976

New member
תודה על התשובה הכנה, ו...

אלה החיסונים שקבלתי לפני 6 שנים: Hep A 2X1cc Hep B 3X1cc japanese encephalitis 3X1cc thyphim 0.5cc imovax polio 0.5cc אנטי טטנוס 0.5cc האם מותר/בטוח להתחסן נגד טיפוס הבטן בהריון? שוב, תודה!

המשך

לא, החיסון נגד טיפוס הבטן לא ניתן בהריון ! תצטרכי ממש להקפיד ולהיזהר עם אוכל ושתיה. החיסונים נגד פוליו, צהבת A ו-B וגם נגד טטנוס בתוקף. דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

למעלה