אמנם לא ביקרתי בהודו, אבל העקרון לדעתי זהה לכל מדינה אחרת.
כבר כתבתי את זה רבות, בעיקר על תאילנד.
את התשובה ל"כמה כסף צריך בשביל חצי שנה בערך?" אף אחד לא יוכל לתת לך. כל תשובה שיתנו תהיה נכונה, ובו בזמן יכולה להיות טעות מרה.
סכום הכסף שמוציאים תלוי בלא מעט משתנים, המשתנים תלויים בך - כך שלנו אין יכולת לתת תשובה על כזו שאלה, הדבר היחידי שאפשרי הוא להגיד שמניסיונינו הסכום הוא X (כאמור, לא ביקרתי בהודו, לא יודע לענות), הסכום הזה יהיה נכון עבור העונה בלבד, הוא לא יכול להבטיח שאצלך יהיה סכום זהה או אפילו דומה.
יכול להיות שאני כמטייל צריך תנאי מינימליים גבוהים ממה שאתה צריך ושהות שלי בהודו תהיה יקרה הרבה יותר ממה שאתה תצטרך, או הפוך.
ההצעה הקונקרטית כדי להשיג לבד הערכה אישית לסכום הכסף שתצטרך היא לנסות להבין את תחומי ההוצאה, לבדוק עלות של מלונות/גסטהאוסים בהתאם לרמה הדרושה לך, בכל מקום, להבין כיוון שהתאם לדרישה שלך, לאסוף סכומי הוצאה על מזון מסוגים שונים, טיולים, טרקים, אטרקציות שונות, להבין מה העלות של כל פריט בנפרד, ולעשות תחשיב עצמאי - המתאים לך ולך בלבד. (את הסכומים בתחשיב כדאי כמובן לעגל כלפי מעלה, תמיד עדיף לחשב יקר יותר ולצאת עם עודף בכיס מאשר לחשב מעט מדי ולהתקע עם חור בכיס).

באשר לטיול לבד, אני מכיר הרבה אנשים שיצאו לטיול לבד, אבל בחלק מהזמן לא טיילו לבד, בטיול אתה תפגוש אנשים, ישראלים, לא ישראלים, תתחבר אליהם, תתחבר לאחרים, אלה דברים מאוד דינמיים, הם תלויים בסך הכל בבחירה של אנשים, תרצה להמשיך לבד - תמשיך לבד, תרצה להצטרף למישהו/י/ם/ן שפגשת - תצטרף, אפשר לטייל לבד, מותר לטייל לבד, לפעמים זה גם חוויה.