טיסה להודו

טיסה להודו

שלום רב,
נעים מאוד ,הרבה זמן אני גולש בפורום מאחורי הקלעים ועכשיו שיש את הזמן ואת הכסף אני כותב פעם ראשונה .
אני מתכנן לטוס להודו.
.שתי שאלות בבקשה.
כמה כסף צריך בשביל חצי שנה בערך ?
האם ניתן לטייל לבד?
יש לי עוד המון שאלות אך נתחיל בשתי אלו היות והן הכי מטרידות אותי בשלב זה
תודה לעונים

T o m c o

Member
מנהל
אמנם לא ביקרתי בהודו, אבל העקרון לדעתי זהה לכל מדינה אחרת.
כבר כתבתי את זה רבות, בעיקר על תאילנד.
את התשובה ל"כמה כסף צריך בשביל חצי שנה בערך?" אף אחד לא יוכל לתת לך. כל תשובה שיתנו תהיה נכונה, ובו בזמן יכולה להיות טעות מרה.
סכום הכסף שמוציאים תלוי בלא מעט משתנים, המשתנים תלויים בך - כך שלנו אין יכולת לתת תשובה על כזו שאלה, הדבר היחידי שאפשרי הוא להגיד שמניסיונינו הסכום הוא X (כאמור, לא ביקרתי בהודו, לא יודע לענות), הסכום הזה יהיה נכון עבור העונה בלבד, הוא לא יכול להבטיח שאצלך יהיה סכום זהה או אפילו דומה.
יכול להיות שאני כמטייל צריך תנאי מינימליים גבוהים ממה שאתה צריך ושהות שלי בהודו תהיה יקרה הרבה יותר ממה שאתה תצטרך, או הפוך.
ההצעה הקונקרטית כדי להשיג לבד הערכה אישית לסכום הכסף שתצטרך היא לנסות להבין את תחומי ההוצאה, לבדוק עלות של מלונות/גסטהאוסים בהתאם לרמה הדרושה לך, בכל מקום, להבין כיוון שהתאם לדרישה שלך, לאסוף סכומי הוצאה על מזון מסוגים שונים, טיולים, טרקים, אטרקציות שונות, להבין מה העלות של כל פריט בנפרד, ולעשות תחשיב עצמאי - המתאים לך ולך בלבד. (את הסכומים בתחשיב כדאי כמובן לעגל כלפי מעלה, תמיד עדיף לחשב יקר יותר ולצאת עם עודף בכיס מאשר לחשב מעט מדי ולהתקע עם חור בכיס).
&nbsp
באשר לטיול לבד, אני מכיר הרבה אנשים שיצאו לטיול לבד, אבל בחלק מהזמן לא טיילו לבד, בטיול אתה תפגוש אנשים, ישראלים, לא ישראלים, תתחבר אליהם, תתחבר לאחרים, אלה דברים מאוד דינמיים, הם תלויים בסך הכל בבחירה של אנשים, תרצה להמשיך לבד - תמשיך לבד, תרצה להצטרף למישהו/י/ם/ן שפגשת - תצטרף, אפשר לטייל לבד, מותר לטייל לבד, לפעמים זה גם חוויה.

לגבי העלות tomco פירט על כך מעולה ואין

לי מה להוסיף מעבר לזה.
.לגבי טיול לבד בהודו אני ממליץ על כך מאוד.
מנסיון אישי אין כמו לטייל לבד ולפגוש כל פעם אנשים חדשים, השאלה היא מה האופי שלך והאם תסתדר לבד.
את כל הטיול שלי עשיתי לבד אבל כמו שאני אומר תמיד " אתה לבד אבל לא לבד "
תמיד יהיו אתך אנשים ותתחבר עם אנשים בין אם זה באוטובוס, בטראק או אפילו במסעדה בארוחת צהריים.
מהבחינה הזו אתה יכול להסיר דאגה מליבך.
המון הצלחה הודו היא מ ד ה י מ ה
&nbsp
&nbsp

דגנית

New member
על הכסף כבר ענו לך...

וגם על לטייל לבד, אפשר לטייל לבד, בת'כלס - אף פעם לא באמת נמצאים לבד,
יש המון תיירים בהודו, יש המון ישראלים בהודו, והאנשים שתפגוש בדרך בעיקר תלויים
במקומות אליהם תבחר להגיע. יש ישראליאדות (רישיקש, דרהמסלה, פושקר למשל)
ויש מקומות פחות מתויירים בישראלים, והם מהממים ויפים ואפשר לפגוש שם תיירים ממקומות אחרים,
חוץ מזה - הודים יש המון בהודו, וגם באוכלוסיה המקומית יש אנשים ממש נחמדים

בקיצור, אני בחורה, וטיילתי פעמיים לבד בהודו.

בהצלחה!

אךךך דגנית

החזרת אותי אחורה עם זכרונות עזים וגעגועים בעיקר לאוכלוסיה המקומית.
הם פשוט מדהימים ויש לי המון זכרונות מהמפגשים אתם ומההסתובבות איתם.
.מת לחזור לשם. חייב לחזור לשם.
&nbsp

ora10010

New member
טיפים שלי מניסיוני בהודו הקסומה והמיוחדת

לגבי כסף: האם אתה מעוניין ללון במלון, בהוסטל..חדר עם שירותים ומקלחת בחדרים או פחות מכך. האם תוכל במסעדות של התיירים או בדוכני רחוב... 100 ש"ח (1000 רופי) ליום ואתה קינג וזה המוןןןןןןןן מאוד.
&nbsp
לגבי טיול לבד: כאשר מגיעים להודו, יש זמן התאקלמות(לי לקח מס ימים). יש הלם תרבותי כי הכול בענק (הלכלוך, העוני, העומס, הצפיפות). כמובן שברגע שמתקלמים ונוחתים ארצה מתחילים להנות מהקסם, האנשים, הנופים ועוד...
אני ממליצה בעיקר להתחלה, חפש שותף/ה לנחיתה רכה והמשך טיול. בהמשך כאשר תתאקלם פחות או יותר תחליט אם ממשיך או מצטרף לאחרים או ממשיך לבד...והכול בתבונה כי תמיד יש גם סיכונים(תעשה שיעורי בית ולמידה על הודו).
&nbsp
דרך אגב ישנן קבוצות בפייסבוק של הודו: חיפוש שותפים להודו, מידע על הודו.
בנוסף יש לך אתרים עם המון מידע, חיפוש שותפים ועוד... כגון: אתר למטייל (חיפוש שותפים), מחוברים להודו (חפש שותף)
&nbsp
הודו קסומה ומאתגרת בתרבותה, נופיה, אנשייה..כולי געגעועים.
שיהיה לך כייף והנאה(תשקול גם לטוס כחודש וחצי לתאילנד המדהימה, שגם שם טיילתי)
&nbsp
אם תרצה המלצות על מקומות בהודו / אולי גם בתאילנד - עדכן.

ora10010

New member
גם על נאפל ממליצה

טיול מקסים של חצי שנה: הודו >>> נאפל >>> תאילנד

המלצות מעולות.

אבל אם ישנה בחירה העדיפות הראשונה לדעתי היא הודו אחריה נפאל.
הטרקאים בנאפל בהימאליה פשוט מטורפים, אבל הודו אך הודו אין עליה.
טיילתי שם לבד מעל חצי שנה ואני מת לחזור לשם.
.

ora10010 שאלה קטנה לי אלייך

איך היה לטייל לבד בתור בחורה ?
ממה שאני זוכר להרבה בחורות שפגשתי במהלך הטיול היו קטעים פחות נעימים
של הצקות ואפילו הטרדות הייתי אומר מצד ההודים.
לחלקן זה לא הזיז כל כך אבל חלקן היו עצבניות מאוד.
&nbsp

דגנית

New member
רוב אלו שיצא לי לדבר איתן וחוו הצקות היו אלו

שהלכו עם החלק העליון של הסארי בתוך חזייה.... או הלכו עם חולצות בטן,
או הלכו באופן כללי חשופות מאוד / חצי ערומות.
&nbsp
טיילתי במצטבר שנה בהודו, נתקלתי בהצקות 3 פעמים:
פעם אחת בפושקר אם אני לא טועה, טיפשות שלי, נכנסתי לבד לחנות בחשכה, ראיתי שהוא הלך לסגור את הדלת,
ולא ברחתי כמו מאש. לקח לי כמה דקות להבין שאיש מנסה את מזלו ומציק לי, יצאתי משם.
&nbsp
פעם שניה בפונה,
&nbsp
פעם שלישית יום לפני שטסתי הביתה במומביי, מישהו רץ כלפיי ונגע לי בחזה.
&nbsp
זהו, 3 פעמים שאני באופן אישי נתקלתי בהן, פעמיים יכולתי למנוע אם לא הייתי נכנסת לחנויות/בתים לבד,
פעם שלישית היה לי מוזר, לא נעים, אבל לדעתי כל מי שהיתה עומדת שם באותו רגע היתה חוטפת את המכה.
&nbsp
בקיצור, אפשר להישמר ולהיזהר, ולא למשוך יותר מידי תשומת לב גברית שלילית.
כמובן שזה גם עניין של מזל, וסיטואציה, ואנשים שמסתובבים איתם, ולהישמר בכללים בסיסיים,
והשתלתי לא ללכת לבד בלילות בסמטאות חשוכות וכל מיני כאלה.
&nbsp
(היתה בחורה שיספרה לי שנאנסה! פעמיים!! אבל היא עישנה כל מיני דברים מערפלי מחשבות עם אנשים זרים,
יותר מפעם אחת. גם על כאלו שמעתי).
&nbsp
&nbsp

למעלה