טיסה לחו"ל ודמי אבטלה

ליטי8

New member
טיסה לחו"ל ודמי אבטלה

שלום, כיום אני זכאי לדמי אבטלה ומתייצב בלשכת התעסוקה. אני מתכנן לנאום בכנס בארה"ב (ללא קבלת תמורה ועל חשבוני) בתחום התעסוקה שלי - בכנס יהיו נציגי חברות ישראליות והמטרה הינה חיפוש לקוחות/מעסיקים פוטנציאלים. יש בידי הזמנה רשמית לנאום בכנס. 1. האם בהינתן ההזמנה, זמן זה יכול להיחשב לי כזמן בו אני זכאי לדמי אבטלה (אני בפועל מחפש עבודה)? 2. האם לאחר חזרתי לארץ אהיה זכאי לדמי אבטלה בהמשך תקופת האבטלה למרות שהייתי בחו"ל? תודה.

שים לב להדגשה במקרה הכי גרוע באם נבצר ממך

להתייצב ביום הנדרש בלשכה,תוכל להשלים בסוף התקופה,ברור שבתקופה שלא תתייצב כנדרש לא תקבל עבור אותו שבוע בתשלום החודשי,נסה להציג את המסמך בפני מנהל הלשכה אולי יפטור אותך בהתייצבות באותו שבוע או כמה שידרש ממך בכנס. שהות בחו"ל עבודה בחו"ל תוכל לשמש כתקופת אכשרה לדמי אבטלה, רק למי שעבד בחו"ל אצל מעסיק ישראלי על-פי חוזה שנקשר בישראל. למרות זאת מי שעבד באוסטריה, הולנד או שבדיה (מדינות שעמן חתמה מדינת ישראל על אמנה בענף אבטלה), ניתן, בתנאים מסויימים, לצרף את תקופות האכשרה לדמי אבטלה שצבר במדינה שיש עמה אמנה לתקופת האכשרה לדמי אבטלה שצבר בישראל. תשלום דמי אבטלה למי ששהה בחו"ל - רק היעדרויות קצרות של מספר ימים בודדים ושלא פוגעות בשגרת ההתייצבות בלשכת שירות התעסוקה, אינן משפיעות על הזכאות לדמי אבטלה.. בהצלחה.

למעלה