טיסה ליד הר געש פעיל

טיסה ליד הר געש פעיל

אני כרגע בתחילתו של טיול טיסה בארה"ב. נקודת הזינוק לטיול היא סיאטל והכוונה היא לטוס דרומה בחוף המערבי ולחזור דרך Las-Vegas. כסיפתח אתמול טסנו ביום של ראות 100KM ללא עננים להר הגעש הפעיל סט. הלן ואגם "spirit lake" שעל ידו. הטיסה בגובה 8 קצת מתחת לשיא ההר - 8.3. הנחל המערבי להר מלא בעפר וולקני בעומק של 100 מטר. המראה חבל"ז. עוד פרט טכני מעניין - אני משתמש ב Garmin 195 שקניתי מיד שניה. הGPS הגיע עם מסד נתונים "אטלנטי" - שכולל את נתוני הקרקע של אירופה וישראל אבל לא את אלו של ארה"ב. למרות זאת טענתי "cycle" אמריקאי תמורת $35(ועידכנתי לגירסת תוכנה 3.01) ואני מקבל את כל הנתונים על ה airspace כולל Class B, C, D וכל נתוני השדות כולל תקשורת ואיזורים מוגבלים. מה שלא מקבלים זה את מפת הקרקע - ערים וכבישים. זוהי בהחלט פשרה סבירה לאופן בו אני מנווט. (גילוי נאות: אין לי שום קשר לGarmin). הלג הבא: Arcata ו Eureka . תמיר

תמיר, מקנאים בך, ולגבי הגרמין

אם תרצה, אני מעונין בעדכון אטלנטיק אינטרנטיונל, אם תשיג ב- 35 40 דולר, אשמח מצטער שה195 היה מתוכנן לאזור שלנו.

RAZ BAGG

New member
הר געש פעיל

הר הגעש סט הלנס אינו פעיל כרגע. ההתפרצות האחרונה ארעה ב-18 למאי 1980,אותה התפרצות ששינתה את פני הסביבה וגרמה למותם של כמה עשרות אנשים. כיום ניתן לטייל בהר רגלית או עם כלי רכב (עשיתי את זה פעמיים) התחזית להתפרצות הבאה טובה כתחזית להתפרצות הבאה של אחד התילים ברמה"ג.

eyalmnm

New member
טיסה ליד הר געש פעיל

בביקורי האחרון בהוואי טסטי מספר שעות ב-Big Island ליד הר הגעש הפעיל שם שנקרא Maona Lea, אגב ניתן לראות זירמי לבה הזורמת מלועו ונשפכת ים. מראה מדהים. בין יתר הדברים שפולט ההר, נפלטים כמויות אדירות של אבק ואדי מים. הריח נורא. ריח הגופרית "מזהירה" אותך מפני העתיד לבוא. אתה נכנס לענן אדים ואבק סמיך ביותר. יותר סמיך מכל ענן שאתה מכיר. אסור לפתוח אויר חם למאייד בגלל שאויר זה עוקף את פילטר האויר ועלול להכניס כמויות של אבק ישירות למנוע. אסור היה לטוס שם בבוקר מוקדם אלא לאחר השעה 10:00 בבוקר על מנת שלא נכנס לתנאיי התקרחות באיזור ההר(בגלל האדים). משך הטיסה עצמה היה קצר ביותר ואם זאת מרהיבה היותר. היה שווה את ה"סיכון". איל

למעלה