טיסה ליפן דרך קוריאן אייר

delikat

New member
טיסה ליפן דרך קוריאן אייר

כרגע ביטול הטיסות של קוריאן אייר מוגדר עד ה14 לאוגוסט, כשהם שומרים לעצמם את הזכות להארכה.
הנחתי שהם מבטלים את הטיסות כי הם מפחדים מהטילים שנורים פה, אבל הסיבה שמצאתי היא די משונה.
הם מסבירים שהם ביטלו את הטיסות בגלל המצב המצב הפוליטי (לא הבטחוני?), ספציפית בגלל התקיפה של ישראל בעזה (לא הטילים?) והתקיפה באוקראינה (שזה לא הגיוני בכלל כי הטיסות לא עוברות שם ואין שום קשר).
המקור: http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=18911

לדעתי, היום, אין סיבה להמשיך עם הביטול הזה, וזה גורם לי לדאוג לגבי הכרטיסים שקנינו מהם, כשהם מבטלים טיסות כשאין צורך.
אנחנו חושבים לבטל את הכרטיסים (אני מבררת כרגע לגבי עמלת ביטול, שבינתיים הודיעו לי שתעמוד איפשהו בין 75 ל150 דולר לכרטיס). חשבנו לקנות דרך חברה שלא מבטלת טיסות, בשביל להיות בראש שקט.
לא החלטנו עדיין לגבי העניין, אבל רציתי להזהיר אחרים, למקרה ואתם מתכננים להזמין כרטיסים דרכם.

herouth

New member
בכתבה לא באמת כתוב שזה בגלל התקיפה של ישראל בעזה.

והקשר לאוקראינה הוא רק העובדה שהם מעדכנים נהלי בטיחות בעקבות מה שקרה באוקראינה. כלומר, מה שחשבת מלכתחילה זה גם מה שכתובת בכתבה.
&nbsp
אולי הם באמת משחקים כאן משחק פוליטי. לכי תדעי. הרשויות אצלנו ניהלו מגעים עם מנהלי התעופה האירופאי והאמריקני, אבל יש מצב שהם לא טרחו להשקיע מאמץ בקוריאנים.
&nbsp
בכל מקרה, השורה התחתונה היא שהם באמת עדיין משעים את הטיסות, ולפי הכתבה, הם האריכו את ההשעיה. הסיכוי שהמלחמה תיגמר עד 14 באוגוסט קלוש. אגב, גם טורקיש ביטלו חלק מהקווים.

semuelf

New member
אל תבטל

אני לא מומחה, אבל כמה שהבנתי זה שאם אתה לא מבטל,
קוריאה איירליין צריכה למצוא ולשלם עבור טיסה חילופית בחברה טיסה אחרת.
אם אתה מבטל, אז גם תשלם דמי ביטול וגם טיסות בחברות תעופה אחרות יעלו לך יותר בגלל הזמן הקצר.
&nbsp
אז תבדוק לפני שאתה מבטל.

delikat

New member
כן, אני בודקת את העניין.

מחר צריכים לחזור אלי מקוריאן אייר.
צריך לחשוב על זה גם שהטיסה החילופית שלהם היא סוג של אילתור,
בעוד שכרגע יש טיסות במחירים טובים יותר ממה שאנחנו שילמנו כשהזמנו את הכרטיסים,
מה שיוצר מצב שאנחנו בעצם משלמים יותר על טיסה שהאיכות שלה לא מובטחת.
טוב, יש עוד מה לבדוק.

innocence

New member
אבל זה לא בהכרח נוח

חברה הזמינה דרכם טיסה ולפני שבוע הגיעה לארץ והיתה צריכה להחליף 3 (!!!) מטוסים כשבין טיסה לטיסה כמובן יש גם זמן המתנה (באחד הוא היה סביר, בשני לא כל כך..), ואז כל העניין של טיסה ישירה ונוחה לארץ לחלוטין התבטל, ולקח לה חצי יום יותר להגיע לארץ.

delikat

New member
אז מצד אחד כנראה שלא יהיו טיסות יותר

ומצד שני מי שרוצה לבטל טיסה עתידית (אחרי ה28 באוגוסט) צריך לשלם קנס יציאה.

לא הייתי מבטל בינתיים

ההערכות הן הערכות בלבד - אני מחכה לסיום המלחמה המוחלט ולהודעה רשמית לפני שאני מספיד את הקו.

אתם יכולים לקנות כרטיסים בחברה אחרת, אבל בכל מקרה חכו עם הביטול - אם הטיסה באמת תבוטל תקבלו החזר מלא אחרי שהם יודיעו על כך רשמית. אם היא לא תבוטל תצטרכו לשלם את הקנס בכל מקרה, וזה לא משנה אם תעשו את זה עכשיו או קרוב יותר לזמן הטיסה.

johnny d

New member
כל העסק הזה ממש עצוב

מצד אחד אני כבר לא עומד להמליץ עליהם יותר, מצד שני, ממש חבל על הקו הזה.
קוריאן זה כמה רמות מעל כל דבר אחר שטסתי אי פעם....
המון אנשים התעצבנו על הביטולים שלהם, והאלטרנטיבה שלהם מטישה, יש לי הרגשה שהטיסות שלהם לארץ ינזקו...

אם הקו יחזור

לא תהיה לי בעיה להמליץ עליו שוב. זו הדרך הטובה, הנוחה והאיכותית ביותר לטוס מהארץ ליפן.

קשה לי לבקר חברות זרות - במיוחד כאלה שזרות אפילו יותר לאזור ולבעיות שלו מחברות אירופאיות או אמריקאיות - שלא רוצות לטוס לארץ בזמן פחד מטילים, ובזמן שהטיסות כנראה יהיו ריקות בכל מקרה בגלל ביטולים של תיירים ואנשי עסקים.

milly12

New member
מסכימה, גם בעיני זו הייתה האופציה הכי מהירה

ונוחה להגיע ליפן ולא רק לטוקיו או אוסקה אלא לעוד יעדים ביפן. טיסות שיצאו מאינצ'ון ללא צורך להחליף שדה תעופה בתוך יפן. אבל לדעתי קוריאן צמצמה גם בטיסות האלה וביטלה טיסות לאקיטה ואויטה עד לסוף אוקטובר.
בכל מקרה, אם הם ימשיכו לטוס אמליץ עליהם.

בנוסף, קראתי לפני כמה ימים, נראה לי שגם זה היה ב YNET, שלטורקיש חסרים טייסים והיא הולכת להעסיק כ 200 טייסים אירניים. אני חושבת שכל מי שחושב לטוס בטורקיש כדאי שישקול זאת פעם נוספת.

למעלה