טיסה ליפן - כמה שאלות

Balbalito11

New member
טיסה ליפן - כמה שאלות

היי,
אני מתכנן לטייל ביפן במשך בערך כחודשיים מספטמבר השנה ויש לי כמה שאלות.
בנוגע לטיסה, האם יש פה אנשים שיש להם ניסיון בטיסות ליפן? ראיתי שהרבה מאוד חברות (בעיקר אירופאיות) מציעות טיסות קונקשן ליפן במחירים יחסית זולים. כמו כן, ראיתי שגם חברת קוריאן איר מציעה טיסת קונקשן דרך סיאול. זה נשמע לי יותר יעיל מאשר לטוס לכיוון השני עם החברות האירופאיות ולהגדיל את אורך הטיסה.
בנוסף, אני זוכר שקראתי שנין לטוס עם חברה אוזבקית ליפן עם עצירה בטשקנט, אך אני לא רואה שכל חברה אוזבקית מציעה טיסה שכזו.
אשמח לכל מידע לגבי טיסות ליפן.
עוד שאלה, אני מתכנן כרגע לנסוע לטייל לבד ביפן. אני קצת חושש בגלל השפה והתרבות השונה, אולי שלא אצליח לתקשר ולהתחבר עם היפנים ושיצוצו לי בעיות כאלה ואחרות במשך הטיול. האם כדאי לדעתכם לטייל לבד ביפן? או שעדיף למצוא שותף?

אשמח לכל טיפ והארה ממי שיש לו ניסיון בטיול כזה.

תודה רבה.

הטיסה דרך סיאול נוחה

וארוכה פחות מהטיסות דרך אירופה, אבל היא גם יקרה יותר. לשיקולך.
&nbsp
נסיוני המוגבל הוא מטוקיו וקיוטו, בהן לא היתה בעיה להסתדר באנגלית.

toni007jp

New member
אופציות

המהירות:
טורקיש אייר
קוריאן-אייר

הזולה: (נכון לעכשיו)
ארופלוט

היקרות:
דרך אירופה, אבל לפחות בטוח יותר (לשיקולך)

ארוכה ויקרה:
אלעל דרך הונג-קונג או בנגקוק

anigodin

New member
כמה תשובות

לגבי הטיסה: טסתי ליפן לפני כשנתיים עם טורקיש דרך איסטנבול. זמן הקונקשן היה פחות משעתיים בכל כיוון והטיסות היו מצוינות.
השירות מעולה והמחיר היה זול יותר מאשר בקוריאן (שנחשבת לחברה מעולה).
אז טסתי בספטמבר, בערב סוכות. לכן המחיר היה לא הכי זול (יותר זול מקוריאן). אבל היו טיסות זולות יותר אלא שכמוך, גם אני לא הייתי מעוניין לטוס קודם לאירופה ואז למזרח. אירופלוט הייתה (ועדיין) האופציה הזולה ביותר אבל הכרענו על טורקיש כי אז היא דורגה כחברה הטובה ביותר באירופה.
באוקטובר הקרוב אני טס שוב ליפן, הפעם עם קוריאן. אני יוצא מהארץ 4-5 ימים אחרי סוכות וזה הוזיל את הטיסה באיזה 200-300 דולר לעומת מה ששילמתי אז לטורקיש...
כמו שאמרו לפני, קוריאן נותנים את המסלול הכי ישיר כרגע, עם עצירה בסיאול. אתה יכול להוסיף מספר ימים בסיאול ולטעום קצת גם מקוריאה הדרומית אם אתה טס איתם. אם המחיר הוא השיקול העיקרי שלך, בדוק את אירופלוט. אבל בדוק גם כמה זמן יש בין שתי הטיסות במוסקבה.
&nbsp
לגבי טיול לבד ביפן: באיזורים בהם יש הרבה תיירים לא תהיה לך בעיה בכלל. יש שילוט באנגלית בערים הגדולות בתחבורה הציבורית ובמקומות מתוירים. למרות שהיפנים לא מצטיינים באנגלית, במקרים רבים הם מבינים אנגלית אבל בגלל שהם לא חזקים בדיבור הם יתקשו לעזור או אפילו לא כ"כ ירצו. אם הם כן יעזרו, הם יצאו מגדרם כדי לעזור..

טיילתי ביפן יחד עם אבי בצורה עצמאית. שנינו לא דוברי יפנית. אמנם הטיול שלנו היה קצר, שבועיים בלבד, אבל עשינו עבודת הכנה וארגנתי מדריכים מתנדבים דוברי אנגלית במקומות מסוימים (בקיוטו, בטוקיו ובהאקונה). זה גם סייע לנו להבין מי נגד מי וגם יצא לנו לפגוש יפנים בצורה ישירה. אבל גם בימים בהם טיילנו לבד הסתדרנו. אמנם לא טיילנו בכפרים נידחים אבל אני נוטה להאמין שגם שם היינו שורדים. זו יפן, אחת המדינות הכי מתקדמות והכי בטוחות בעולם למטיילים.

Balbalito11

New member
תודה על התגובות, עוד כמה שאלות

היי,
תודה על התגובות המהירות,
עוד שאלה, היא מתי לרכוש את הכרטיס הטיסה? האם כבר כדאי עכשיו? והאם כדאי לרכוש רק כרטיס הלוך בלי חזור כדי להיות יותר גמיש?
בנוסף, אני גמיש כלכלית בכרטיס, הכסף הוא לא שיקול גדול אבל לא להגיע ל2000 דולר לכרטיס... 1000 דולר זה סביר בעיני. האם קוריאן איר היא חברה בטוחה? תודה רבה שוב.

anigodin

New member
קנה כרטיס כבר עכשיו.

אני נוסע באוקטובר וקניתי כרטיס בחודש שעבר.
הסיבה היא בעיקר סיבה של מחיר ושריון מקום על הטיסה. בעונות הבוערות ביפן שהן האביב, כלומר עכשיו (סוף מרץ-אפריל-מאי) והסתיו (ספטמבר-אוקטובר-נובמבר), מחירי הטיסות גם עולים במהירות והטיסות מתמלאות.
העונה הנוכחית היא ה-עונה ביפן בגלל פריחת הדובדבן המפורסמת אבל גם השלכת בסתיו ביפן מושכת תיירים במספרים גדולים.
יתרה מזו, אישה יפנית שהדריכה אותי שם ואני בקשר איתה, אמרה לי שיש עליה במספר התיירים ביפן בשנתיים האחרונות בגלל שינוי במדיניות הממשלה שמעודדת תיירים לבוא. העובדה שטיול ביפן הוא כבר לא יקר כפי שהיה בעבר גם לא מזיקה.
&nbsp
אני לא חושב שיש היום כרטיסים בכיוון אחד. יש כרטיסים עם תאריך חזרה פתוח. בכל מקרה, אלו כרטיסים יקרים מאוד וזה לא כדאי אם אתה יודע שתמצה את הזמן שהקצבת לטיול. עדיף לקנות כרטיס רגיל ובמידת הצורך לשנות את תאריך החזרה. זה תמיד יהיה זול יותר מאשר לקנות מראש כרטיס פתוח.
&nbsp
אתה קצת סותר את עצמך בעניין מחיר הכרטיס. מצד אחד אתה אומר שהכסף הוא לא שיקול אבל מצד שני מגביל ל-1000 דולר.
כרטיסים ליפן עולים 2000 דולר וצפונה בעונה הנוכחית (אביב). בסתיו המחירים נמוכים יותר.
עם זאת, כרטיס בקוריאן לא יעלה 1000 דולר. עד כמה שהיינו רוצים זה לא יקרה (אלא אם תמצא דיל חד פעמי מיוחד במיוחד).
קוריאן זו החברה שטסה במסלול הכי ישיר ליפן מישראל ואנשיה מודעים לכך וגם יודעים שיש מספיק אנשים שיעדיפו לשלם טיפה יותר ולטוס במסלול הקצר והמהיר ביותר מאשר לחסוך מאות דולרים ולטוס דרך מוסקבה.
עד כמה שידוע לי, אירופלוט זו החברה הכי זולה היום ליפן מישראל והטיסה היא דרך מוסקבה. בניגוד לתדמית העבר, אירופלוט שידרגו את צי המטוסים שלהם למטוסי איירבוס חדישים והשירות שלהם נחשב טוב מאוד. הבעיה היחידה היא שזמן הקונקשן במוסקבה יכול להיות עד יום שלם (לעומת שעתיים עד ארבע אם אתה טס בקוריאן דרך סיאול).
&nbsp
כשאתה שואל אם קוריאן זו חברה בטוחה, למה אתה מתכוון? מבחינת איבוד מטוסים? זו לא החברה המלזית עם ביש המזל.
אם אתה מתכוון מבחינת מסלול טיסה, המסלול שלהם ליפן עובר מעל רוסיה ולא עובר מעל מדינות עוינות (מה שנקרא המסלול הבטוח). גם טורקיש טסים במסלול הזה והם טיפה יותר זולים מקוריאן והשירות שלהם מצוין. קוריאן עצמה נחשבת לחברה מעולה עם שירות מהטובים בעולם.

Balbalito11

New member
התבלבלתי לגבי המחיר

התכוונתי שגם יותר מ1000 דולר זה בסדר אבל לא יותר מדי. ראיתי שקוריאן איר מציעה גם טיסות ליפן ב1100-1200 דולר.

anigodin

New member
המחירים תלויי עונה וביקוש.

אם תמצא טיסה בקוריאן ב-1100 או ב-1200 דולר, אשרייך.
ומה זה יותר מדי? 1500 זה יותר מדי? 1450?

Balbalito11

New member
מצאתי ב1200...

1500 זה כבר די גבוה.
אגב, עוד שאלה,
אני רוצה לרכוש את הכרטיס כבר בקרוב אבל מתלבט היכן לנחות ביפן. מהאופציות שלי זה סאפורו שנמצאת בצפון, ולהמריא חזרה מטוקיו. או לנחות בטוקיו, להצפין ולהדרים ולבסוף להגיע שוב לטוקיו לחזרה ממנה לישראל.
מה אתם אומרים?

Tenguy

New member
לא הייתי בהוקאידו אך הגיוני יותר לנחות בסאפורו ולחזור מטוקיו

תתחיל מן הצפון ותעשה אחלה טיול כל הדרך לכיוון דרום...
אולי תפעיל את ה-JR Pass אחרי שבוע בהוקאידו, עם עזיבתך מסאפורו ואז יש לך 3 שבועות לטייל ביפן עד קיושו... וחזרה לטוקיו עם תום 3 השבועות של תוקף ה-JR Pass .... ובאיזור טוקיו תטייל עוד שבוע והינה יש לך כבר 5 שבועות טיול

Balbalito11

New member
תודה על ההצעה

אבל בעקרון חשבתי לטייל חודשיים ביפן. יכול להיות שזה יותר מדי?
מה ניתן לעשות בעוד שלושה שבועות? אולי לנסוע לאוקינווה? מה אתה חושב?
&nbsp
כמו כן, כמה עולה נסיעה בודדת באוטובוס/ברכבת התחתית ביפן? במידה וזה משתנה מאזור לאזור, אז בממוצע בערך?
ושאלה אחרונה בנוגע לכסף, במידה ואני משתדל לחסוך, עם כמה כסף כדאי להגיע? אני מפחד שלא אגיע עם מספיק כסף ואתקע.
&nbsp
תודה רבה!

Tenguy

New member
כסף זה לא בעיה כל עוד אפשר למשוך עוד מן הכספומט

טוב, אני לא הייתי יותר מחודש ביפן .... אבל תנסה כמוני להתארגן עם טבלת אקסל - שורה לכל שבוע - יום בכל משבצת

בכל משבצת יומית כמה שורות :
1. זמן יציאה / זמן הגעה (באם אתה טס או נוסע באותו יום)
2. מזג אויר צפוי
3. מקום - (בו אתה אמור להיות או להגיע)
4. לינה - איפה לשים את המזוודה/תרמיל/תיק
5. 2-3-4 יעדי טיול לאותו יום (להיות מציאותיים, ולא לדחוס יותר מידיי)
6. עלות שוטפת (לא זו ששילמת עליה כבר מראש). העלות של תחבורה, אוכל, כניסה לאתרים (בערך 3000 ין לפחות ליום)

בטוקיו - תקנה כרטיס suica (מקביל ל"רב קו" הישראלי) שמאפשר לך להשתמש בכל אמצעי התחבורה למעט מוניות.

לתכנון רכבות כדאי להיעזר באתר הזה - מאפשר לך לתכנן באיזו רכבת להגיע, כמה זמן תיסע מיעד ליעד. רצוי לקנות כרטיס רכבת יום-יומיים לפני הנסיעה עצמה .שים לב שרמת הדייקנות של הרכבות היפניות היא פנומנלית - אסור לאחר אפילו 5 שניות, ורצוי לחכות על הפס של הקרון שלך (מופיע על גבי הכרטיס הנסיעה) שמסומן על הרציף כבר כמה דקות לפני שהרכבת שלך מגיעה.

Tenguy

New member
אם יש לך JR Pass בתוקף - תקבל ללא עלות את כרטיסי הרכבת

כך שלא ממש דייקתי בהודעה הקודמת שכתבתי: "רצוי לקנות כרטיס רכבת" ...

Tenguy

New member
הייתי מוסיף גם לצד מזג האוויר גם חג יפני באם ישנו

וכדי להימנע מהפתעות ולהגיע למקומות סגורים בשל חגים מקומיים, למשל מאתמול עד ה-5 במאי יש עכשיו את "שבוע הזהב" (Golden week) ביפן - ורצוי להתחשב בזה, גם במיוחד במקומות הפופולאריים שיהיו מפוצצים מן הרגיל

טיפ: בכל עיר מומלץ להגיע ל-TIC) Tourist Information Center) כדי לקבל מידע על אירועים כמו מצעדים, חגיגות, פסטיבלים, אירועי תרבות וכדומה בזמן השהות שלך בעיר. אם תרצה לדעת פרטים יותר איזוטריים, כמו שאני חיפשתי חנויות לקניית דבקים, בדי משי ומברשות להכנת מגילות יפניות, הם לא יתעצלו ויחפשו לך מקומות ואפילו יתקשרו להודיע למקום שהם שולחים אליהם איזה גאיג'ין
אחד שמעוניין על מה שרק יפנים בד"כ יודעים עליהם

semuelf

New member
למיטב זיכרוני, אפשר להשתמש בסויקה במוניות. לפחות בטוקיו.

Simbbam

New member
ממש לא נכון, אני טסתי איתם באוקטובר האחרון

הם מפעילים טיסות סדירות בקו, פשוט רק פעם בשבוע לדעתי ולכן לא תמיד מוצאים את הטיסות שלהם.
הטיסה איתם היתה בסדר גמור, חוץ מהקונקשן בטשקנט - שדה התעופה שם מזעזע, מלוכלך קטן ואין מה לעשות שם רק לשבת על כיסא ולחכות שהזמן יעבור.
&nbsp
&nbsp

למעלה