טיסה עם בן 3.5

Rhomb

New member
טיסה עם בן 3.5

שלום. אנחנו מתכננים להגיע לארץ לביקור מקנדה ומתלבטים בין טיסות. מנסיונכם, מה עדיף -
עצירה אחת של 13 שעות באמסטרדם (האופציה הכי זולה) והגעה לארץ באמצע הלילה
שתי עצירות של כ- 4.30 ו-3 שעות, הגעה בשעה נורמלית לארץ
שתי עצירות של 1.25 ו-2.40, הגעה בשעה נורמלית לארץ

אופציה אחת הכי זולה, אופציה 2 כ-55 דולר יותר ואופציה 3 כ-135 דולר יותר. לכרטיס. אנחנו צריכים 3. העלויות לא מטורפות השאלה אם זה שווה את הכסף.
מבחינת לשעשע ילד בן 3 על טיסה/ המתנה בשדות תעופה/ כמות טיסות וכד' האם יש הבדל משמעותי?
תודה על העצות!

Boston Guy

New member
תגדיר תאריכים ונקודת יציאה

ונראה אם באמת יש הכרח למסלול כל כך עקלקל.
עצירה אחת בדרך זה נפוץ. שתיים זה כבר פחות נפוץ אלא אם כן אתה יוצא מפריפריה שבה אין שדה תעופה בינלאומי מרכזי.

Rhomb

New member
מערב קנדה

אנחנו במערב קנדה כך שמינימום עצירה אחת אבל רוב האופציות הן עם 2.
אפשר להחליף טיסה בטורונטו (נורא יקר!) או איפשהו באירופה אבל כאמור, האופציה היחידה עם עצירה אחת במחיר הגיוני היא דרך אמסטרדם וכרוכה בעצירה של 13 שעות שתתחיל כשאצלנו יהיה כאילו 3 בלילה. אני חושבת שהבן שלי יהיה עצבני ולא יתפקד וכך בעצם לא נוכל להנות מבילוי של יום בעיר.
במילים אחרות בחישוב שעות כולל מרגע היציאה ועד רגע ההגעה מול מספר טיסות מול כמה זמן עד הקרקע בין טיסות, איך לבחור מה הכי נוח/חשוב?
תודה!

Boston Guy

New member
רק הבן יהיה עצבני?

אני עושה את המסלול הזה עם ילדים כל שנה כבר כמעט 15 שנה - ומהנסיון שלי ההורים הם אלו שמגיעים עצבניים ולא מתפקדים ליעד...
וזה יהיה המצב בשני המסלולים. לדעתי - יהיה יותר גרוע במצב עם שני קונקשנים.

לפחות אצלי - הילד היותר מעצבן נטה להישאר ער בכח רוב זמן הטיסה (ולהציק), ואז להרדם חצי שעה לפני הנחיתה ולסרב להתעורר - כך שמצאנו עצמנו מטלטלים "גופה" החוצה מהמטוס ומסתובבים בטרמינל בהמתנה לקונקשן עם ילד הפוך ומעוך. אה, הזכרונות...

3 טיסות שונות אומר שלפחות שתיים מהן הן קצרות יחסית - מה שאומר שעד שהילד יצליח להרדם - תצטרכו להעיר אותו.

מה שאני הייתי עושה:
לוקח את הטיסה דרך אמסטרדם.
ביום יומיים שלפני הטיסה - מעיר את הילד הכי מוקדם שאפשר, ומתזז אותו כמה שרק אפשר - שיגיע לטיסה סמרטוט ומת לישון. דואג שהוא מגיע לטיסה שבע, ונותן לו מלטונין מייד אחרי העליה למטוס. לא מעיר אותו לארוחות וכיוצ"ב.
אני מניח שה LEG הראשון שלכם הוא לפחות 8 שעות, ואולי יותר - כך יש תקווה שהוא ילך לישון ויקבל 7-8 שעות שינה.
אם זה יעבוד - אחרי הנחיתה הוא יהיה עירני ומתפקד (אתם אולי לא, אבל ידוע שאלוהים מרחם על ילדי הגן, פחות מזה על ילדי בית הספר, ועלינו הגדולים לא מרחם כלל).
באותו סצנאריו אידאלי - תוכלו להגיע לעיר, להסתובב קצת וכיוצ"ב - ובאזור 2-3 בצהריים הוא יתחיל "לנבול". אבל התקווה היא שהוא ישן שוב ב LEG הבא של הטיסה.

רזאי

New member
אנחנו הפסקנו לעשות עצירות יום בארופה.

כולנו הרוגים, הג'טלג לא מאפשר לנו לטייל במשך היום. אגב, המבוגרים סובלים לא פחות מהילדים. אין מה לעשות 13 שעות בשדה תעופה, אחרי 5 שעות כבר מטפסים על קירות.
מצד שני קונקשן של שעה וחצי, יכול להיות בעייתי. אם הטיסה שלכם מתאחרת, גם אם אתם תספיקו לעבור, המזוודות עלולות להשאר מאחור.
אנחנו גילינו שהאייפד פותר הרבה בעיות. אפשר להטעין אותו בשדות התעופה, והוא מעסיק קטנטנים לאורך זמן.

הייתי הולך על האפשרות השניה,

אם כי הילדים שלי היו תמיד נוחים בנסיעות, אז קל לי לדמיין אותנו עושים את זה.
לכל אחת מהטיסות הייתי קונה הפתעה (לגו, או משהו אחר שהוא אוהב) וגם מביא משחק/ים שהוא אוהב. לא הייתי מעודד אותו להירדם בטיסות הקצרות, כדי שיגיע כמה שיותר עייף לטיסה הארוכה. בשעות הערות בטיסה הארוכה, נהגנו לעשות עם הילדים הליכות במעברים אחת לכמה זמן.

מאוד תלוי לדעתי בילדים עצמם

לנו היה חשוב תמיד לקחת את הטיסות הזולות יותר, אז יצא לי להיות בטיסה כזו דרך אמסטרדם יום שלם בעיר לבדי עם ילדים שני 5 ו 3 שבסה"כ היו סבבה עד אחה"צ שהקטן כבר פשוט נרדם עלי והיה לי קצת קשה להגיע חזרה לשדה התעופה.
טסנו כבר מספר פעמים דרך אירופה ולפעמים הילדים מתוננים ולפעמים נהנים, זה משתנה.

צריך לקחת בחשבון מתי אתם טסים כי לא הייתי עוצרת באמסטרדם בחורף.
בנוסף, נראה לי קשה להגיע לארץ באמצע הלילה.

המתנה של 3 שעות בדרך כלל לא בעייתית לנו, לילדים הבאתי משחקים תמיד. ושתי עצירות גם לא היו בעיה, בשבילנו זה חילוץ עצמות דווקא...

למעלה