טיסה עם שני חתולים וכלבה

חתולולה

New member
טיסה עם שני חתולים וכלבה

י לכולם,
יש לי שני חתולים וגם כלבה גדולה (27 קילו) רועה גרמנית מעורבת עם מלינואה. בנובמבר המשפחה עוברת לסיאטל בגלל רילוקיישן של העבודה. כמובן שאני מעוניינת להטיס אותם איתנו, ומנסה עכשיו להבין מה הדרך הכי טובה, זולה וקלה לעשות את זה.
כל עניין הטיסה מלחיץ מאוד- כמובן שחייב לכלול גם קונקשן. הבנתי שיש חברות פרטיות שמתמחות בסידור מסמכים ורשיונות לקראת טיסה. בעלי מאוד ביקש ממני שאבדוק אפשרות לעשות את זה בעצמנו ללא הסתייעות בגורם חיצוני.
אז כמה שאלות:
א. האם זה אפשרי להטיס אותם לבד למגורים בסיאטל מבלי להסתייע בחברה מקצועית?
ב. דרך איזו חברת טיסה כדאי ואפשר לטוס עם בע"ח?
ג. איך בוחרים כלובי טיסה? קונים בחנויות רגילות של בע"ח? לשני החתולים שלי יש כלובים רגילים קטנים שאיתם לוקחים אותם לוטרינר, אבל אני מניחה שזו לא הכוונה בכלוב טיסה... בטח אמור להיות מרווח יותר, לא?
ד. מה אני עושה עם אוכל ושתייה במהלך הטיסות? הרי אם הם יהיו בתא-המטען אין לי דרך להעביר להם שתייה, ואני מבינה שבמעבר בין המטוסים אני גם כן לא אראה אותם, אז מי ייתן להם מים ואוכל? מה עם עשיית-צרכים?
ה. מישהו יודע לאילו חיסונים ורשיונות מיוחדים אני צריכה לדאוג בשביל סיאטל? למי פונים בשביל זה?
סליחה על השאלות האינסופיות, אני פשוט מאוד מבולבלת... תודה מראש לכל מי שיוכל לספק לי מידע כלשהו.

Yukita

Active member
מנהל
טוב שהתחלתם להתארגן עכשיו!

א. כן - צריך קצת יותר להתאמץ כי תצטרכו לעשות הכל לבד, אבל אפשר בהחלט
&nbsp
ב. יש כל מיני חברות טיסה, לאנשים שונים יש נסיון שונה עם חברות שונות. אישית, היה לי נסיון גרוע בהטסת חתולה (לבריטניה) עם חברה ישראלית. אומרים שחברות כמו לופטהנזה יותר חברותיות בקטע הזה.
&nbsp
ג. כלובי טיסה קונים בחנויות רגילות של ציוד בע"ח, אבל רצוי וכדאי לבדוק באתר האינטרנט המתאים של מדינת היעד אם יש להם דרישות ותקנות בנוגע לגודל כלוב, וגם צריך לבדוק עם חברת התעופה מה הדרישות שלהם לגודל כלוב (להטסה בקבינה, של החתולים, אסור מעל גודל מסוים ואסור שהחתול יהיה מעל משקל מסוים). כן רצוי וכדאי להוסיף סגירה ואבטחה לכלוב.
&nbsp
ד. בגדול, הם לא אוכלים בזמן הטיסה. אם הם בתא המטען - אף אחד לא נוגע בהם, אם הם בקבינה - אמנם תוכלי לתת למי שנמצא איתך, אבל הסיכוי שיאכל במצב לחץ כזה די נמוך, והסיכוי להקאות יותר גבוה. מים - די דומה, אם כי לפעמים יש אפשרות ללמד לשתות מבקבוק טפטוף (כזה שמוכרים בחנויות עבור מכרסמים וציפורים) ואז אפשר לחבר את הבקבוק בתוך הכלוב למקרה שירצו לשתות. מדובר בלימוד מראש, לפני הנסיעה.
&nbsp
ה. לארה"ב בעקרון צריך חיסונים בתוקף תקופת זמן מסויימת מראש. לפני שעוזבים את הארץ גם צריך לקבל אישור של וטרינר רשותי (לא הוטרינר הפרטי הרגיל שלכם, אלא וטרינר של הממשלה).
&nbsp
מציעה לך להתחיל להבהיר את המידע לעצמך, גם בנוגע לסעיפים לעיל, דרך המידע כאן:
מידע על טיסה לחו"ל עם כלב באתר "חיי כלב":
http://www.dogslife.org.il/4505-2/4559-2/4543-2/
&nbsp
אישית, גם בדקתי מול הרשויות המקומיות במדינת היעד. במקרה שלכם צריך לבדוק שני סוגי רשויות - האחד של ארה"ב באופן כללי, והשני של המדינה אליה אתם טסים (מדינת וושינגטון, שם נמצאת העיר סיאטל). ראי כאן:
&nbsp
כללי לארה"ב-
&nbsp
http://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/dogs.html
&nbsp
http://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/cats.html
&nbsp
https://www.aphis.usda.gov/wps/port..._animals/sa_pet_travel/ct_animal_imports_pets
&nbsp
ספציפי לוושינגטון:
http://agr.wa.gov/FoodAnimal/AnimalHealth/Permits.aspx
נראה כאילו זה לא מתייחס לכלבים ולחתולים, אבל כדאי ליצור איתם קשר כבר עכשיו ולברר שאכן אין צורך במשהו מיוחד לחיות מחמד. הם מציינים שכן צריך לעמוד בדרישות הפדרליות (של כלל ארה"ב), חוץ מזה צריך לברר מה בדיוק המעמד לחיית מחמד.
&nbsp
כהתחלה, המידע לעיל צריך לתת לך הבנה בסיסית של מה עושים. אם יש לכם וטרינר אמין שיודע מה הוא עושה, הוא עשוי גם לעזור לכם להיות בקשר עם הוטרינר הרשותי, אם כי כמובן אפשר גם ליצור קשר לבד.
&nbsp
בארכיון הפורום יש פוסטים שכתבה בזמנו הכותבת GeJuFan שלקחה איתה 5 חתולים לארה"ב. יש שם המון מידע מעולה, כדאי לכתוב את שמה בשדה החיפוש (למעלה משמאל במסך הפורום) ולראות מה יעלה.
&nbsp
&nbsp

hooting owl

New member
אנחנו מטיסים את שני החתולים שלנו לשיקאגו בסוף החודש

מבטיחים לעדכן איך היה אחרי החוויה.

אין לי המלצות לגבי הכלבה, אבל לגבי החתולים - הם יכולים לטוס איתכם בקבינה בהנחה שהם לא מאוד גדולים. אנחנו קנינו מעין כלובי נשיאה רכים, שנראים כמו קיטבג אבל עם חלונות רשת ורוכסנים עם סגירה מאובטחת. יש אותם באמזון ואפשר לשלוח אותם לארץ.

אנחנו טסים דרך United עם קונקשן בניו-ארק. שילמנו 100 דולר אם אני לא טועה על כרטיס לכל חתול. בגדול המליצו לי על קונקשן בארה"ב ולא באירופה, מכיוון שבאירופה תקנות הבריאות מחמירות יותר ורוב הסיכויים שידרשו מסמכים אחרים מאלו שדורשים בארה"ב.

בארה"ב - בעלי החיים צריכים לעמוד בדרישות של ה-CDC, שזו רשות הבריאות הפדרלית, הדרישות של ה-State (וושינגטון במקרה שלכם), וליתר בטחון גם בדרישות של ה-State שבה מתבצע הקונקשן (לא סגורה שזה חובה - אבל אנחנו נעמוד גם בדרישות של NJ ולא רק של Illinois). יש אתרי אינטרנט לכל הרשויות האלו ואפשר לבדוק בהם את רשימת הדרישות. אנחנו חיסנו את החתולים שלנו בחיסון מרובע (שהם גם ככה מקבלים פעם בשנה), חיסון כלבת (שברגיל אנחנו לא נותנים כי הם חתולי בית וחיסון כלבת קושר מבחינה מחקרית עם גידולים סרטניים), תילוע ופרעוש (ששוב, הם גם ככה מקבלים ברגיל). יש להשיג תיעוד על כל הנ"ל מהוטרינר בצירוף אישור המעיד על בריאות החתול. את האישור הזה לוקחים לוטרינר המחוזי 10 ימים לפני הטיסה או פחות, והוטרינר המחוזי חותם על זה. אני חושבת שלכלבים דרוש גם שבב.

בטיסה עצמה - יש לציין שאנחנו די חרדים לגבי זה, כי לילה החתולה (יש לנו זכר ונקבה) מאוד פחדנית ונוטה לבכות ממש בנסיעות. שמענו שטישטוש כרוך בסכנה משמעותית לחתולים, אז החלטנו לא לטשטש. בשבוע הבא תבוא אלינו וטרינרית שמתמחה ברפואה טבעית לחתולים, וננסה לתת להם משהו טבעי להרגעה ונראה איך הם מגיבים. אם הם יגיבו טוב אז ניתן להם גם לטיסה. כמו כן, שמענו שרוב החתולים לא עושים צרכים מרוב לחץ במהלך הטיסה, ושגם לא כדאי לתת להם אוכל. רק לשתות, והרבה.

מקווה שזה עזר במשהו. מבטיחה לעדכן אחרי שנסיים עם הסיפור הזה.
בהצלחה!

Yukita

Active member
מנהל
נשמח לשמוע איך עברה הנסיעה שלכם

יש לי רק הערה אחת - אני מאוד לא אוהבת את הרעיון של תיקים רכים.
&nbsp
גם דפנות שלוחצות על החיה שבפנים, וגם חומר שקל יותר לחיה היסטרית לקרוע ולפתוח.
&nbsp
נראה לי שתיקים רכים נראים נחמדים רק לבני האדם, שאינם נמצאים בתוכם... לא ממליצה.

hooting owl

New member
אה, שכחתי לציין:

אנחנו גוזרים להם את הציפורניים יום לפני הטיסה.
כמובן שלא מוציאים, אלא גוזרים (אצל הוטרינרית כי לצערנו לא הרגלנו אותם מגיל קטן).
בנוסף, התיקים האלו עשויים מחומר ממש חזק - אני בספק אם חתול בית יכול לקרוע אותם. אנחנו גם היססנו, אבל לזכותם של התיקים הרכים ייאמר שחברות תעופה יותר אוהבות אותם ועושות פחות בעיות. בנוסף, היה יחסית קל להרגיל את החתולים שלנו לחבב את המנשאים האלו ולישון בתוכם.

למעלה