טיסה שאיחרה- זקוקה לעצה

liora155

New member
טיסה שאיחרה- זקוקה לעצה

ערב טוב לכולם,
אשתדל לספר בקצרה את פרטי המקרה.
קיץ 2014 - מלחמה... לחצים... החלטנו כזוג צעיר לנסוע לסופשבוע קצר לאיי יוון - חמישי שישי שבת.
טיסה על חברת X אמורה להמריא יום חמישי 7:50, אנחנו מגיעים מהצפון הרחוק 05:00 בשדה - הופ - הטיסה מעוכבת ל 14:00... מה נעשה? ניסע חזרה? לא שווה כי בדיוק נעשה הלוך ושוב בנסיעה מונית/רכבת/אוטובוס. נשארנו בשדה.
אם מישהו אי פעם ניסה לשבת בנתבג יותר משעה שעתיים נוכח לדעת שמאוווד לא נוח בשדה, כסאות מברזל ותמיד קרררר.

השעה 14:30 הגיע אין מטוס ואין עדכון... בסופו של דבר המטוס יצא לדרכו 15:40. איחור של 7:50 מהשעה המקורית.
פנינו לחברת התעופה כמה פעמים לקבלת פיצוי- נענינו לשלילה. הגשנו תביעה בבית משפט לתביעות קטנות
ביקשנו פיצוי של החזר שווי כרטיס טיסה + לילה במלון שהפסדנו + יום בשימוש ברכב שגם הפסדנו...
בסה"כ נסענו לחופשת "בטן גב" ששליש ממנה העברנו בטן גב בנתבג, המלון היה בטן גב שכולל בריכות ופינוקים והרכב נועד לניוד באי.
לאחר הגשת כתב תביעה קיבלנו טלפון מחברת התעופה בה קיבלנו איומים של "אתם תאכלו אותה מול חברת X, יש לנו שורת עורכי דין , אנחנו נגרום לכם בסופו של יום לשלם הוצאות בית משפט" ועוד... לאחר מכן הוצעה פשרה.
הפשרה הייתה כמה מאות שקלים נמוכה מהבקשה שלנו. גישת חברת התעופה הייתה מחפירה, לא הצלחתי אפילו לענות לגברת שזלזלה בי בטלפון ואיימה ושוב אמרה שלא מגיע לנו כלום לפי החוק ושאני צריכה להגיד תודה שבכלל היא התקשרה אלי להציע פשרה.

בשעה טובה אחרי כמעט חצי שנה קיבלנו זימון למשפט לעוד חודשיים
רציתי לשאול כמה שאלות בבקשה:
1. מה היחס של בתי המשפט לתביעות קטנות מהסוג הזה? האם עו"ד מיומן או איש מקצוע אחר מיומן מטעם חברת התעופה יכול ל"נצח" אדם מן השורה למרות שבחוק רשום בפירוש שמגיע פיצוי?
2. כיצד מתבצעת החלטה לפי חוק 79א? האם השופט נותן מידע ומסביר מה זה אומר ולאחר הסכמת הצדדים מחשב פיצוי נמוך כלשהו ובזה נסגר המשפט?
3. בכתב ההגנה רשמה חברת התעופה שקרים והחפשות, מה אנחנו נטען בבית המשפט - עניינים שלא חשבנו עליהם, איך ניתן להתמודד עם זה? איך ניתן להתגונן נגד חברה גדולה?
4. האם בית המשפט יכול לפסוק נגדינו? האם ניתן לחייב אותנו כ"נפגעי" חברת התעופה לשלם הוצאות משפט?
5. האם עצם זה שסירבנו לפשרה משפיע על דעת השופט לרעתינו?
שאלה מנגד- האם כל הפניות שלי (לפני הפניה שלי לבית משפט) לחברת התעופה ובקשה לתגובה כלשהי מצידה - ואי קבלת יחס כלל משפיע לרעה על חברת התעופה למרות שלאחר מכן הציע פשרה?


סליחה על החפירה ותודה למי שצלח וקרא עד כאן

לילה טוב!
 

מור893

New member
תשובות

1 ) בתביעות קטנות אסור שיהיה נציג מטעם את יכולה לראות קישור שלי בנושא כמה תגובות מעטה , זה תביעה לגיטימית שופטים ורשמים רואים בלי סוף תביעות שכאלה עצם זה שהציעו לך פשרה
זאת אומרת שיש משהו בדבריכם והם מפחדים על השם שלהם , כך שאפשר להשתמש באסטרטגיה זו בשיחת הפתיחה .
2) החלטה על פי חוק 79 זה פשרה שהנתבע אינו מודה ואת מקבלת פיצוי נמוך בדרך כלל אך מנגד תביעתך לא נפסלת , השופט יכול להציע זאת מצד אחד או מנגד אתם יכולים לסגור בינייכם .
3) ברוג כתבי ההגנה רשומים שטויות מנגד אם הם הציעו פשרה כך שהם לא מאמינים בשטויות שהם רשמו :) . על כל משפט שהם רשמו הם יצטרכו להוכיח זאת כך שאין מה להתרגש מדברים אלה . בטוח
אם הם לא מגובים בהתכתבויות או בראיות אחרות .
4). אם הפסדתם בתביעה גג ההוצאות שאני מכיר עומד על 500 שקלים בדרך כלל ההוצאות עומדות בין 300-500 אך עצם זה שהציעו לכם פשרה למרות שאיני מכיר דבר ואיני יועץ זה נשמע שהדרך לקבלת
התביעה דיי ברוררה.
5) כמו שאמרתי במשפט הראשון אסטרטגיה בשימוש המילה פשרה יכול להיות לטובתכם או לרעתכם האופציה ההכי טובה בשבילכם להגיע לראות את הרשם או השופט לראות האם הוא קצר רוח?,
רואה את האנשים הקטנים מלמעלה? חותר ל- 79א או מנגד נותן לדבר .
תוכלי להוסיף אם יהיה לך זמן בנוגע לחלק השני של השאלה שאת עשית הכל כדי לא להגיע לפה וניסית ליישב את הסכסוך בדרך יפה אך לצערך שהנתבעת פועלת בחוסר תום לב .
 
תשובות, והערות:

1. בתביעה קטנה בהחלט מותר נציג מטעם, השאלה היא מה זה נציג מטעם. אסור שזה יהיה מישהו שמקבל על זה שכר, או שזה עיסוקו. בפועל מאפשרים למייצגים בתשלום לייצג, לצערי.

2. אפשרות נוספת ל 79א זה עם מינימום ומקסימום. מסמיכים את השופט לפסוק סכום שהוא בין X ל-Y.

3. האמת שלא למרי הבנתי את השאלה, אבל בגדול כתב הגנה תמיד נראה אותו דבר: "אנחנו צודקים, הם משקרים, לדחות את התביעה". לא להתרגש. תכינו רשימה של הדברים שהם משקרים בהם, ותתייחסו אליהם אחד אחד. יש פה מאמר שלי לגבי איך להתכונן לדיון.

4. מסכים לגבי הסכומים, אבל לא לגבי זה שהתביעה תתקבל. אין לי מושג מה הם טוענים בכתב ההגנה (ניחוש: כוח עליון).

5. לרוב סירוב להצעת פשרה לא פועל נגד מי שסרב, אלא אם הסירוב עצמו היה לא בתום לב. אגב, זכור לי איזה פסק דין בתביעה קטנה עם הוצאות של כמה אלפי שקלים, אבל זה היה מקרה מיוחד, ואין קשר למקרה הזה, אני מניח (צורפו שם הרים של חומר).
 
למעלה