אני קרוב מאוד לנושא אז אני אענה
1. תלוי באיזה נמל עוברים את המשקל המותר ובמקרים ממש נדירים תלוי במטוס. יש נמלים הגובים 5$ על קל קילו נוסף ויש הגובים 15$ על כל קילו נוסף. אתה לבוא עם חבר, שאתה יודע מראש שלא לקח הרבה, ולהגיד שאתם ביחד, ככה נגיד ויש לך(לפי שערי נתב"ג) 30 קילו ולו יש 15 קילו, ישארו לכם 5 קילו פנויים ובצורה הזו לא תשלם. אבל אתה צריך לדעת מראש כמה משקל המזוודה שלו, אחרי הכל, לא היית רוצה לשלם Over weight בגללו(אם אין לו כסף מישהו חייב לשלם ולא אכפת לפקיד מי משלם העיקר שמישהו משלם. מגיעים למצב הזה(לפי נתב"ג) אם יש לך יותר מ 25 קילו. בנוסף, אסור לנוסע יותר משתי מזוודות ותיק גב אחד. בנוסף, אסור לעלות למטוס(לא לשלוח למטען אלא לעלות איתך למטוס) תיק ששוקל יותר מ10 קילו וזה ככה בכל המטוסים מהסיבה שכיס אוויר חזק או הורדת מצערת לא נכונה, יחד עם משקל התיק, פשוט יכולים לשבור את המנעול שנועל את המדפים מעל הראשים(כבר ראיתי טיסה שמישהו מפגר כמה בהמראה והתיק נפל על הראש שלו). 2. סאן דור היא חברת הבת של אל על, היא חברה טובה, אך זכור שהיא טסה בשבת, ולכלן אם אתה דתי, כך את זה בחשבון, וגם כך בחשבון, שטיסה באל על תעלה לך הרבה יותר מהסיבה שאל על עושה טיסות סדירות ואין לך הנחה של כמות). אני, אישית, מכיר כמה טייסים בסאן דור, והם טייסים טובים, ולכן אני מבטיח טיסה שקטה(לצערי לא יהיו קפיצות בדרך כדי שתהנו). אם אתה רוצה עוד מידע, פשוט תגיד. אבירן..