|טיסות| עם ילדים

אפרת12

New member
|טיסות| עם ילדים

חיפשתי-חיפשתי ושוב חיפשתי... אין בקישורים כזה שרשור, וכמובן שהתעצלתי לחפש מעבר לזה אז זה ככה - אנחנו נוסעים בתחילת אוקטובר, כולנו. טסים, כלומר - לנסוע אנחנו כבר יודעים ביחד. לא יודעת איך נכניס בבגאז' של המכונית השכורה מזוודות לכולנו - אבל זו בעיה אחרת אני רק רוצה לדעת - צריך את כסאות הבטיחות לטיסה עצמה? את הטיולון - אפשר לקחת למטוס (כלומר - לא למטען)? האמת היא שאני לא בטוחה שזה הדבר הכי חכם לעשות, הענין הוא בזמן שבין הצ'ק אין לעליה עצמה אין לי יותר שאלות, אבל למישהו/י עם נסיון בנושא יש עוד דגשים - most welcome ב
מראש אפרת קצרת הרוח

לא זוכרת בן כמה דור

אבל עד גיל שנתיים לילד אין מושב לבדו במטוס ולכן גם אם תקחי את הכסא לא בטוח שהיה לך איפה לשים אותו... טסנו שנה שעברה עם רוני שהיתה כבר מעל שנתיים, היה לה מושב משלה והיתרון הגדול של הכסא שהיא פשוט ישנה כל הטיסה בנוחות (טיסת לילה). איתי כבר ישב בבוסטר כך שלא היתה לזה משמעות. לגבי הטיולון, לוקחים אותו ממך בעליה למטוס ומחזירים לך אותו בירידה. מומלץ. תהנו

אפרת12

New member
דור בן שנתיים וסיון בן 4

לשניהם יהיה מושב במקרה כזה אפשר להביא כסא, או שרק בוסטר מותר? (מהתגובות האחרות נראה לי שזה "אם בכלל")

אלה 2

New member
יש לנו חבר שלוקח קבוע את כסאות הבטיחות

ואם יש השגות מצד צוות המטוס הוא מראה להם את המידע שעל הכסא- שהוןא מותאם לטיסות

אני העלתי גם כסא בטיחות וגם בוסטר

הסיבה שלקחנו איתנו את המושבים מלכתחילה, היא שהיינו צריכים אותם איתנו בפריס (קיבלנו רכב מבת דודה שלי ללא כיסאות בטיחות). את הכיסא העלנו איתנו למטוס, בגלל שיקול השינה, בגיל שנתיים בלתי אפשרי לישון בישיבה ואת הכסא השכבנו כמו ברכב. את הבוסטר העלנו סתם, כי המזוודות היו מלאות וזה היה רק מושב. האמת, לא שאלנו אף אחד לפני, פשוט העלנו וקבענו עובדה.

לגבי הטיולון

בצ'ק אין את מודיעה שאת רוצה לקחת איתך את העגלה. את מסתובבת עם העגלה עד העליה למטוס וממש לקראת פתח המטוס מוסרת אותה לדיילים ששמים אותה במטען. ביציאה מהמטוס את צריכה לחכות בשרוול (היכן שמורים לך) עד שיביאו לך את העגלה. זה מה שעשינו עם הדר בטיסות וזה היה מאוד נוח. לא הבנתי מה את שואלת מעבר לטיולון. תזכירי לי מהם גילאי הילדים ואולי אוכל לחשוב על כמה טיפים. תהנו

טיסה עם ילדים

עד גיל שנתיים אין לילדים מקומות משלהם. אחרי גיל שנתיים יש. ילד עד גיל שנתים אמור להיות על ההורה. מעט מאוד חברות תעופה מספקות חגורת בטיחות שמשתלבת בחגורה של ההורים וקושרת את הילד בהמראות ונחיתות. שאר החברות מורות להורה להחזיק את הילד בידיים שלו, מה שלא בטיחותי באותה מידה כמו לנסוע עם הילד על הברכיים ברכב. אנחנו נסענו עם שיר בטיסות בהן היה מקום מיותר ואחרי ויכוחים רבים ומייגעים הצלחנו להעלות את כסא הבטיחות למטוס ולקשור אותו למושב. זה לא היה פשוט, כי במטוס רוצים לאפשר פינוי מהיר ביותר במקרה של אסון וכסא בטיחות עלול לחסום את המעבר, לכן קשרנו אותו ליד החלון ובכך לא חסמנו אף מעבר. לילד גדול יותר חשוב להביא בוסטר. חגורת הבטיחות במטוס נקשרת אצלינו על האגן, אבל אצל ילד זה על הבטן ובמקרה של בלימת חרום הילד עלול לקבל מכה חזקה בבטן ולהפגע. הבוסטר מגביה את הילד וגורם לחגורה להקשר על האגן שלו.

לבנה123

New member
טיולון כדאי להביא ולפחות אצלנו מחזיקים את זה

עד לעליה למטוס עצמו, ואז את נפרדת מזה, ומקבלת את זה מיד עם הירידה מהמטוס. שימושי ביותר. ,לגבי הבוסטר - אנחנו נסחבנו איתו לשווא. נועה היתה מעל שנתיים ועם כסא משלה, ולא הסכימו במטוס לאפשר לנו לשים את זה על הכסא בטענה שזה לא היה בהסדר מוקדם איתם. בחיי. כבר עיכבו את כל המטוס, כולם כבר היו עצבניים, והגיע מפקח-על של השדה ושאל אותנו תוך וידוא שאנחנו לא פסיכיים "האם אנחנו מבינים שזה סרוב מבחינתם לעלות על המטוס אם אין בוסטר, ושהטיסה תאושר מבחינתו לצאת בלי הבוסטר ואנחנו עליו". וזה כבר אחרי שהחתמנו אותם שהם מסרבים לנו. החלטנו שלשרוף על זה טיול שלם חבל, ועלינו. אחרי זה התלוננו כמובן לחברת התעופה, וניסינו לקבל את ההחזר על החלק של נועה בטיסה (היות שאמא שלי היא בעלת סוכנות הנסיעות, לא עקבנו לראות אם היא קיבלה אפילו החזר או לא). ובדיעבד, הלקח שלי הוא שאם את רוצה בוסטר, תוודאי טוב טוב עם סוכנת הנסיעות שלך ותקבלי אישור מחברת התעופה לעלות עם זה למטוס. למרות הסיפורים פה בפורום שמהם הסקנו שכדאי להביא בוסטר, ושזו לא פרוצדורה, המציאות הוכיחה לנו אחרת. כמובן שאחרי זה בנסיעות בתוך חו"ל הבוסטר שימש אותנו היטב. אני מתייחסת רק לחלק של הטיסה.

anguly

New member
דווקא היו כמה שרשורים מצויינים

לגבי טיולון מומלץ לקחת אותו עד לפתח המטוס - זה מאד נח - הילד יכול לנוח/לישון בזמן ההמתנה. וכשיורדים מהטיסה הטיולון מחכה לך בכבש המטוס כך ששוב אין צורך לסבל אותו - הוא ישר יושב וממשיכים כמו קודם. לגבי בוסטר - מעל גיל שנתיים בהחלט לקחתי בוסטר (לא כסא כי היא היתה גדולה) לנעה בטיסות - לי לא עשו בעיות וזה היה לה מאד נח, ושימש אותנו אחר כך גם כששכרנו רכב.

טילי2

New member
אנחנו גילינו כי הדרך הכי נוחה לטוס עם ../images/Emo66.gif

שני ילדים זה לבקש כסאות של שנים ליד החלון. כך כל ילד יושב עם הורה אחד ויוכלים להתחלף. זה אחרי שכל פעם שאנחנו טסים היינו מבקשים ארבע בשורה אחת ואיפה שזה לא ניתן ויש רק שלושה באמצע, אחד ההורים ישב תמיד מעבר למעבר. גילינו את יתרונותיה של ישיבת שנים שנים במקרה. בריטיש אירויז נתנו לנו מקומות ישיבה מסודרים מראש ולא יכולנו להחליף בדלפק וראו זה היה מצויין ומומלץ.

אני טסתי לבד עם שלושה (שלושת הקטנים)

וזו באמת היתה בעיה, העובדה שאין 4 מושבים צמודים... (בעיקר כשמדובר בכמעט 12 שעות טיסה). אבל בגדול מסכימה איתך ששניים שניים בסופו של דבר מתגלה כיותר נוח וקל. (רק שאנחנו בד"כ שניים על ארבעה מסודרים בשתי שלשות אחת מאחורי השניה) ולגבי כיסאות בטיחות, מעולם לא לקחנו כאלה איתנו למטוס. לא כיסאות ולא בוסטרים.

doe2

New member
אני כרגע בח"ול, טסתי לבד עם 3 ילדים

אני לא יודעת מה הגילאים של הילדים שלך, כי אז אולי ההמלצה שלי היתה ממוקדת יותר. בכל מקרה אפשר גם את הטיולון וגם את הסלקל עד פתח המטוס. שם לוקחים אותם ומייד כשנוחתים ממתינים דקה בפתח המטוס ומקבלים אותם בחזרה. לילדים עד גיל 8 חודשים יש מיו עריסה שמתחברת לדופן קדמית ואז התינוק ישן שם בסבבה. מעבר לגיל הזה זה כבר לא פשוט כי לתינוק למעשה אין מקום ישיבה. הפעם היה לנו מזל: הטיסה לא היתה מלאה ולכן שיריינו ללירי מקום בשורה שלנו. מזל מס' 2: הרשו לנו להכניס את הסלקל לטיסה. בזמן ההמראה והנחיתה התינוק על מבוגר חגור בחגורה מיוחדת לחגורה של המבוגר. בזמן ההמראה לירי היתה ערה וישבה עלי, לאחר מכן ביקשתי את הסלקל שלה מהדיילת והושבתי אותה בסלקל על המושב וחגרתי אותו. מזל מס' 3: בנחיתה למרות שאסור, הרשו לי להשאיר אותה ישנה בסלקל במקום להעיר אותה (בתכלס אני לא מבינה את ההבדל, לדעתי חגורה בסלקל שהוא חגור למושב הרבה יותר בטוח). מזל מס' 4: כל היציאה מהמטוס, בידוק דרכונים ושהייה של 4 שעות (מ 4 לפנות בוקר ועד 8 בבוקר) בהמתנה לטיסה הבאה, היא לא התעוררה (אבל זה כבר לא קשור להמלצות שלי...) טיפ מאוד מאוד חשוב: במטוס לא מרשים להשאיר תיק גדול למטה אלא מרימים אותו למעלה. אז כדאי להכין תיק קטנטן שיוכל להשאר איתך עם כל מה שצריך לתינוק (בקבוק מים, בקבוק חלב אם את לא מניקה, 2 חיתולים וכו'). יש המלצה לשים בהמראה ולפני הנחיתה צמר גפן טבול באוטידין באוזני התינוק, אני אישית מעולם לא שמתי לה. אם תאמרי לי את הגיל של שאר הילידם אולי יהיהו לי עוד טיפים. שיהיה לכם כייף.

אפרת12

New member
הם בני שנתיים וארבע

ופתאום עלתה לי עוד תהיה - הלחץ באוזניים. סיון, הגדול, גם לועס מסטיק, ובעת מצוקה יוכל גם למצוץ סוכריה. לדור - הקטן, אני לא מרשה, והוא לא יונק, ולא שותה מבקבוק אלא מכוס פלייטקס או רגילה. אף אחד מהם לא יודע "לפמפם". יש למשהו רעיון (זה עלה לי כי אני נוטה ללחץ באוזניים)

doe2

New member
לא יודעת לגבי האוזניים

אבל אני מבינה שהם בגיל של מושב משלהם, אז השאלה אם הם נרדמים בקלות או לא. אם כן, הייתי הולכת על 4 מושבים צמודים (בהנחה שיש במטוס שלכם) מרימה את הידיות ומשיכיבה אותן ראש לרגליים על 2 המושבים הפנימיים ואתם תשבו בקיצוניים (ככה בת דודה שלי עושה). אופציה אחרת היא 4 מושבים מחולקים לזוגות וכל הורה עם ילד אחד שיכול להניח ראש על הבירכיים של ההורה ולהרדם. תהנו.

יופיופ6

New member
../images/Emo41.gif בקשר לישיבה במטוס

אני הייתי מבקשת לשבת דווקא בשתי שורות של שלישייה. את+ילד בשורה אחת ובן זוגך +ילד במושב מאחוריכם או מקדימה. ומבקשת חלון ומעבר כך שהכיסא ביניכם יישאר פנוי. במידה והטיסה לא מלאה הכיסא ישאר רייק ותוכלו "להתפרס" על כל השורה. במידה ויושיבו ביניכם מישהו תמיד אפשר להתחלף איתו ולתת לו את החלון או את המעבר. הרי הוא לא ירצה להתקע באמצע. ברוב המקרים לא מושיבים שם כי גם מתחשבים וגם השורה נראית כאילו היא כבר תפוסה. את הטיולון אני ממליצה להשאיר כמו שאמרו לך עד שעולים למטוס. בכל מקרה לא כדאי לשלוח אותו עם המזוודות. את לא יודעת איזה טלטולים הן עוברות.
אתם טסים טיסה סדירה או בצ'ארטר? את יכולה לשריין את המקומות מראש. בטיסה סדירה להתקשר ישירות לחברה. ובצ'ארטר לברר איזו חברה של שירותי קרקע מטפלת בה ולהזמין מקומות. טיסה נעימה!

../images/Emo160.gif בדיוק חזרנו מהולנד

והיה ממש כייף. טיולון מוסרים בשער העליה למטוס ומקבלים כשיורדים. כך שאין בעיה להסתובב עם הטיולון עד העליה למטוס ממש. כסאות בטיחות מוסרים כחלק מהמטען, רק באזור של "כבודה חריגה" שמטופלת אחרת כדי לא לשבור או לרסק את הכסאות וכך גם מקבלים אותם בלי בעיות. ילדים מעל גיל שנתיים משלמים על כרטיס ויושבים בכסא חגורים. אנחנו לקחנו המון מדבקות, ספרים, אוכל שהם אוהבים, מים, והשוס היה DVD נייד שבו הם צפו בסרט וכך העבירו שעה וחצי בטיסה (שזה המון זמן) זה גם הרגיע אותם ואחכ הם נרדמו... וגם אנחנו. רכב - פשוט מזמינים יותר גדול. יש מקום לכל הדברים והפינוק הזה שווה ביותר. אנחנו היינו חמישה (אנחנו והאח של האיש) בואן של 7. כל המזוודות נכנסו ובשאר הימים פשוט נהנינו ממרחב גדול ונוח שאיפשר נסיעה בטוחה ונוחה הרבה שעות

נרי כ

New member
DVD נייד או לפטופ?

ואם DVD נייד, איפה קניתן וכמה עלה? חוצמזה נשמע כיף לאללה. (שלא לדבר על תוספת האח, שהופך את המבוגרים לרבים מהילדים, אח).

למעלה