טיסות פנים?

טיסות פנים?

מישהו יודע בערך עלויות של טיסות פנים מברזיל לבולביה\פרו\אקוודור או שעדיף לנסוע באוטובוס? וגם בין בולביה\פרו\אקוודור אם עדיף טיסה או אוטובוס? וגם אם מישהו יודע אם חברת בריטיש מגיעה לפרו\בולביה\אקוודור במידה וארצה לשנות יעד תודה

natyh

New member
טיסות פנים ?

הגדרת טיסות פנים היא טיסות שאינן חוצות גבולות יבשתיים. הטיסות שאתה מתענין בהם חוצות גבולות ולכן הן טיסות חוץ ולא טיסות פנים . ניתן לטוס במדינה מסוימת טיסת פנים לעיר הגבול לחצות גבול ולטוס שוב החיסכון יהיה בן מאות דולרים ! כמובן שבאוטובוס תחסוך יותר .

אוקי, לא ידעתי על ההבדל בהגדרה

וכמה בערך עולות טיסות כאלה במקומות שתיארתי? או שנגיד כמה זמן להקדיש לכל אחת מהן ותוך כדי כך לשלב נסיעה יבשתית?

natyh

New member
משתנה מאד

מחיר טיסה הוא ענין שתלוי בשערי מטבע ומחירי נפט מסורתית טיסות בפירו ובוליביה זולות ובברזיל יקרות. בברזיל קימת אפשרות לווזה מספר טיסות יחד אותן ניתן לקנות רק מחוץ למדינה. השורה התחתונה היא ללכת על כללי אצבע: לחשב עלות כוללת ליום ממחיר הטיסות ולעשות חשבון השואתי בין נסיעה יבשתית אותה ניתן לעשות בכל מקום בין אתרים : לדוגמא מריוט ישירות לקוזקו ניתן למצוא טיסה בסביבות ה 200 דולר יתכן שטיסה זו תעבור דרך לימה ייתכן שיבקשו על אותה טיסה 700 דולר ענין של מזל , אחרת תצטרך לנסוע יבשתית לקורונבה לקחת רכבת המכונה רכבת המוות לסנטה קרוז בוליביה עוד אוטובוס מספר לא מבוטל של שעות ללה פאז . יום מאוחרנ יותר לקחת קומבי לקופהקבנה לחצות את הגבול לפונו ולעבור עוד מספר לא מבוטל של שעות ברכבת להגיע לקוזקו. בקיצור שבוע מבוזבז שבודאי המחיה + הזמן היחסי מהטיול עלה לך יותר מ 200 דולר . לעומת זאת גישה אחרת היא : אתה מטייל ואם אתה מטייל בדרך בין ברזיל לפירו או אולי מטייל דרך דרום צילה אולי בלאו הכי המעבר הוא חלק מהטיול ולכן אין לך צורך בטיסה יקרה ובזבזנית. בקיצור זה ענין של גישה לטיול מה חשוב יותר היעדים או הדרך ? אצלי הדרך עושה את הטיול וליעדים יש משמעות אם כי נקודתית למדי , ולכן אני מטייל יבשתית.

בגדול חשוב מה רואים

ולא אם יצא להיות גם וגם וגם... פשוט התכנון שלי כרגע הוא כזה, אמצע נוב' מגיעה לבואנוס.. אחרי כמה ימים מתחיל להדרים דרך פטגוניה\צי'לה בסביבות חודש-חודש וחצי ואז עולה מהצד השני חודש-חודש וחצי חזרה לבואנוס ומשם לברזיל (כנראה בטיסה) לברזיל מגיעים באמצע פבר' הולכים לקרנבל בסאלבדור.. או שיש מקום מומלץ יותר? ואז עד 20 במרץ מבלים בברזיל וחוזרים לריו לטוס לארץ, או שמחליטים שרוצים להמשיך לכיוון בוליביה פרו אקוודור כל אחת חודש נראה לי ובגלל זה רציתי לדעת איך מגיעים מברזיל לבולביה ואח"כ מבוליבה לפרו.. פשוט לא יודע לאמוד את המרחקים וזמני נסיעות וכאלה.. אבל חשבתי כל פעם להתקדם קצת בגלל שאני לא מוגבל בזמן... ולגבי החלק הראשון של הטיול.. עדיף לרדת דרומה כמו שרשמתי או לעשות זיגזג כל הזמן ואז מאושוויה לטוס? וכמה אמורה לעלות טיסה כזו?

natyh

New member
אפשר לטוס מבואינוס לריו

ואפשר לא לטוס . אפר לטוס גם מתל אביב לעמאן .... ואפשר לנסוע יבשתית.... בשני המקרים יקח לך אותו זמן עם הבידוק.... אגב יש ספרי מטילים לונלי פלנט שרוך הנעל וכולי . תאמין לי שלא היה לי מושג כאשר הגעתי למקומות איך אמשיך פתחתי ספר קראתי בסעיף איך להגיע והגעתי .... ניגשתי לתחנה מרכזית או לטוריסט אינפו ביררתי ולקחתי את האוטובוס המתאים. אין צורך לתכנן תיכנון פרטני כפי שתיכננת תפגוש אנשים בשטח התיכנון ישתנה , יספרו לך על מקום תרצה להגיע אליו , תפגוש קבוצה שיוצאת לטרק מסוים ותרצה להצטרף כל התיכנון ישתנה . אז אין צורך להגביל את עצמך בטיסות מתוכננות מראש. פתח ספר כל התשובות נמצאות שם , אין צורך לאמוד מרחקים הכל כתוב. .... או עבור אחורה וראה כמה זמן לוקחת נסיעה בין בואינוס לפורטו איגוסו גבול ברזיל ... למיטב זכרוני 14 שעות בלילה ....

חלילה להגביל את עצמי

ולא מתכנן לפרטי פרטים.... אבל אני מתכנן בגדול דברים עיקריים וכאלה ושמעתי מכל מיני אנשים איך לעשות דברים ומחירים ואני מנסה לשלב את זה ולראות איך יוצא לי הכי משתלם.. ופשוט מכיוון שלא מדובר בישראל... אז אני מסנה לקבל מושג לגבי המרחקים וכו'.. גם לעשות הכל יבשתית זה חוויה..

natyh

New member
מאושוויה אפשר לטוס לבואינוס

זו אכן טיסה ששוה או אחרת מפונטה ארינאס לסנטיגו בכל המקרים האחרים אין טעם לטוס.

למעלה