טיסן זה פסה

טיסן זה פסה

המילה האחרונה (שלי) בתחום השלכת פתיון למרחק גדול היא סירה ממונעת עם שלט. כן כן. יש סירות צעצוע, עם מצבר או מנוע בנזין ושלט רחוק. סירה כזו עדיפה בהרבה על טיסן - אין צורך בכישורים מיוחדים להפעלה, אין צורך במסלול המראה ונחיתה (אפשר ישירות מהמזח). אין כמעט מגבלה על גודל/משקל הפתיון, ואני מניח שסירה זולה יותר מטיסן. ולא פחות חשוב - מאוד קל לשלוח את הסירה לסיבובים חוזרים תוך זמן קצר. בקיצור - זה כבר עסק שכל אחד יכול להרשות לעצמו. ואם כבר מדברים על זה, אפשר להשתמש בסירה להשלכת פתיון עם משקולת, וגם לז´ירז´ור. דמיינו איזה כיף זה לגלגל חוט של 300 מטר. ולגלגל. ולגלגל. ולגלגל. והז´ורז´רה שטה ושטה ועושה עיניים למפלצות המעמקים. (מישהו אמר לקשור ז´ורז´רה לסירה?)

נשמע מגניב ביותר, אבל -

כמה בעיות: 1) איך תפיל את הפתיון/הז´רז´רה מסירת הצעצוע ? 2) נראה לי שגם ה"צעצוע" הזה לא כל כך זול, ולאבד אותו זה אפילו יקר...
. תקן אותי אם אני טועה. אשמח אם תוכל לצרף איזה קישור לדוגמא של סירת צעצוע שכזו, איפשהו ברשת, לאו דווקא באתר צעצועים ישראלי.

מצאתי סירה שכזו והמחירים...

אהלן שוב, ישנן רמות שונות של מחירים ורמות שונות של סירות ממונעות שכאלו, אך הממוצע הוא בין 70 ל 399 דולר. אני חיפשתי ב eToys.com את המילה boats וקיבלתי מספר תוצאות. הסירה הכי מתאימה לתפקיד נראתה לי הסירה במאה דולר (אני לא מכליל ברשימה את הסירה ב-399 דולר שקיימת שם, כי זה הרבה מחוץ לתקציב) אך גם זה מחיר מאוד יקר. צריך לבדוק בארץ. חייב לומר שאהבתי את הרעיון. לז´רז´ר ממרחקים כאלו, או בשביל השלכת פתיון, מגדיל את הסיכויים שמשהו יתפס פי כמה, לדעתי.

ramihann

New member
יש גם צוללן עם שלט

אפשר לבחור בגירסה עם תלבושת השאהיד הפלסטיני - שיהיה מעניין. אפשר בסוף לפוצץ אותו מרחוק - זו גם שיטה טובה לתפוס דגים. אתה יכול להיכנס לאתר של הג´יהאד האיסלאמי ולקבל הוראות איך להפעיל את הצוללן בעזרת פלאפון רגיל.

חחחחחח.... ../images/Emo13.gif

זו אמנם עוד אחת מהשיטות המתוחכמות האלה, אבל זו שיטה שבאמת נשמעת פשוטה ושפועלת, ונראה לי ששווה לנסותה. אבל יש עוד בעיה - לא נראה לי שגלי הרדיו מגיעים לטווח של 300 מטר... גם לא 100 מטר.

alonps

New member
../images/Emo110.gifפתרון אלטרנטיבי

סירה זה פסה... בכמה מאות דולרים בודדים תוכל לשגר לווין שיקיף את כדור הארץ ויאתר גם דגים גדןלים באיזור. רכיב נוסף בלווין יופעל אוטומטית עם גילוי להקה של אינטיאסים. הרכיב יצוייד במצנח ובמערכת שיוט מונחית לווין אשר יפול על הלהקה. עם תפיסת הדג ע"י ז´רז´רה מותאמת, יופעל מנוע רקטי אשר יעיף את הדג לכיון המפעיל. מה אתם אומרים?

איזה שטויות אתה כותב

מה פתאום שיעיף את הדג לכיוון המפעיל? היית רוצה אינטיאס של 50 קילו על הראש לך? מה פתאום. המנוע הרקטי יעיף את הדג ישר לסל שתלוי על מישקל, שנמצא מול מצלמה. המפעיל עומד ליד הסל בפוזה של דאווין ומחכה לדג שיפול ולצילום. וקצת יותר ברצינות - ניר: הפלת הפתיון קלה מאוד. מחברים את הפתיון עם חיבור חלש, שכאשר חוט החכה נמתח, הפתיון מתנתק מהחיבור. אפשר אפילו פשוט להניח את הפתיון בתוך הסירה, והוא ישלף החוצה עם מתיחת החוט. לגבי המחיר - רוב הסירות מהסוג הזה הן מצועצעות. חלק מהמחיר שלהן הוא על היופי או האיבזור, שאנחנו לא צריכים. אנחנו בעצם רק צריכים מנוע צף עם בקרת כיוון ושלט. אולי אפשר לקחת סירה משומשת, או לבנות משהו פשוט רק מחלקים (מנוע, שלט וכמה מנועי סרבו). אני הולך לברר על זה בחנויות תחביב. ועוד דבר - מחיר של 100 דולר (500 שקל) זה לא הרבה לתחביב, וכאשר מדובר על השקעה חד פעמית. תגיד, כמה עולה חכה טובה לז´ירז´ור עם רולר? הרי כאן אתה בעצם מחליף את החכה ויכול להסתפק במקל של מטאטא עם רולר.

וואלכ

רק שתיהיו לי בריאים ! איזה ראיונות .נראה לי שהכי פשוט לבקש מאיזה דייג שבכל מקרה יוצא לים שיגרור את הזורזרה לים וישליך אותה וזהו , לא ? בכל אופן ... קודם כל שאני ימצא יום חופש לדוג ואחרי זה נדאג לכל השאר ! work sucks !

Rembi

New member
כבר נוסה...

עכשיו ברצינות, חברי משכבר הימים, ריאן, החליט שהוא אכן ינסה את הפטנט של סירה על מנוע! הוא חיבר זרזרה עם כ 15 מטר חוט לסירה הממונעת, וברמנדי נתפס בזרזרה.... אבל.... הברמנדי שקל כ 5-6 קילו ודי לקח את הסירה איתו למעמקים... ממש "מובי דיק"... ישנם הרבה חסרונות לדייג שכזה ! אבל הרעיון חביב ביותר ! אולי אפשר לנצל להטלת פיתיון לעומק ? רמבי נוריאל.

רמבי, דובר על הטלת הפתיון לעומק...

אתה פיספסת את מה שדיברנו עליו, והצעת את מה שעליו דיברנו... חחחח
בקיצור, לא דיברנו על קשירת חוט תלאי עם ז´רז´רה לסירה ממונעת וכך בעצם לז´רז´ר, כי באמת ברגע שיש דג - הסירה הלכה. דיברנו על השמת הז´רז´רה/הפתיון על הסירה, הסעת הסירה לעומק הרצוי, מתיחת החוט (ובכך שחרור של הפתיון/הז´רז´רה מהסירה) והחזרת הסירה אליך. ואז כמובן או שמחכים או שמז´רז´רים.

המוהנדסים

קודם כל צריך ללמוד לזרזר ולהצליח ואח"כ לשכלל. הזרזור ,הפרזנטציה וההתחכמות למצב הים,הרוח ,סוג הדגים,סוג הזרזרה מרוקנים את הגידול הזה מהצוואר ומעלה מתוכן ויכולת חשיבה על פטנטים להשלכת פתיון למרחקים,מה שלא תמיד נדרש. עובדה שכאשר הם
רעבים ואין ועידה לטובת גמול השתלמות לטורפים בקפריסין הם יאכלו ויבלעו זרזרה ופתיון חי אפילו במרחק הטלה של 25 מטר. אם הזרזור נכון ויוצר את האפקט הרצוי, המרחק לא משמעותי. בריאות!

rondadon

New member
מה זה ברמנדי???

איזה דג זה? מאיזו משפחה? ואני חושב שלא חשבתם טוב...כי אם הסירה מונעת ע"י מנוע ולא סילון היא תחתוך לכם את החוט....

Rembi

New member
ברמנדי = Barummandi

רון, אחד מדגי הספורט היותר טעימים (לפי דייגים אחרים, לא אוהב דגים כידוע...), והיותר כייפים לתפוס על ציוד קל (20PLB). הם מגיעים ל 10-15 קילו, נורא אגרסיבים, פייטרים מעולים, קופצים מעל המים, מה עוד אפשר לבקש ???????? (הריר נוזל לי...) באוסטרליה הם נחשבים כ "Top Catch" ! היתרון הוא שאפשר לתפוס אותם בציוד קל מאוד מה שרק מוסיף להנאה ! אאאאאאההההה....... רמבי נוריאל.

rondadon

New member
רמבי

יש לך אולי הפנייה לאתר עם תמונה שלו או משהו? חיפשתי את השם הזה במספר מנועי חיפוש ללא הצלחה... ודרך אגב - 20 ליברות נחשב ציוד קל??? החוט 0.40 שלי הוא 20 ליברות...

Rembi

New member
"עעאאאופססס...."

שגיעת קתיו לא קלה.... קבל את התנצלותי. רמבי. נ.ב - רון, זה עדיין נחשב קל !!!

חץ הכסף

New member
סירה מונחת רדיו בשרות הדייג, חבל"ז.

ממה שהבנתי וראיתי אצל חבר בחו"ל שתחביבו בבניית והשטת דגמי סירות מונחות רדיו, אז ככה: 1. אין בעיה של טווח קליטה ושידור-מאות מטרים ובטיסנים יותר. 2, מאיכן תמריא את הטיסן? החול בחוף לא כ"כ מתאים אבל אפשר להכין מגלשיים צפים לטיסן כמו למטוסים קלים, רק תדאג שהים יהיה שטוח לחלוטין, אם לא, כל גל קטן מטביע לך את הטיסן. 3. אותו סיפור אם סירת רדיו, החובבים משיטים רק בנחלים ואגמים כאשר המים שקטים לחלוטין. אם מישהו חושב שיש לו סיכוי כי הסירה לא תתהפך ותטבע בגל הראשון אזי הוא אופטימי ללא תקנה וידוע שאנשים אופטימיים מאריכים ימים יותר מהפסימיים, אבל מה, ליתר בטחון ובשביל לחזק את האופטימיות מומלץ להביא ציוד לחילוץ ימי כמו מסכה ושנורקל בשביל לחפש את הגוויה... כל גל קטן בים יטביע לך את ההשקעה...לטמיון 4. כמובן שיש סיכויי הצלחה טובים יותר אם הסירה תהיה בגודל של גלשן גלים,וזה כבר סיפור אחר כי אלה צפים בכל מקרה גם אם הם מתהפכיםץ עזוב,חבל"ז. מקסימום שאתה יכול לעשות בשביל להביא את הפתיון למרחק גדול מאוד מהחוף הוא (בים התיכון) לחכות ל"שרקייה" , לקשור עופרת קטנה עם חוט ארוך לפתיון (ב- 200 מטר מהחוף אתה עשוי לראות עומק מים של 4-5 מטר) ליד העופרת לקשור בלון מנופח ובעל שטח פנים גדול ע"מ שהרוח תהדוף אותו מערבה ממך לעומק. אפשרות אחרת שבה אנחנו נוקטים היא לאתר את המפגש של שני זרמים נגדיים ליד החוף, מפגש זה מייצר לחץ אשר צריך להתפרק לכוון כלשהו, ותמיד יווצר יווצר נתיב זרימה אחד חזק ומהיר לעומק, לא צריך בלון או קלקר או בקבוק ליטר פלוס פקוק כמצוף, מספיקה עופרת קטנה, לפעמים אפילו כבדה יותר עדיפה-לפי עצמת הזרם. ופתיון מכובד,אפילו חי, יען כי: אם קצה הזרם הזה לא נגמר במים עמוקים מדי הרי שבקצהו נוצרות מערבולות המרימות חול מהקרקעית וכשהחול מתבדר לו ברוח של המים נחשפים הזנבות של תולעים ו"מושלים" שטוחים ומיני רכיכות אחרים החיים מתחת לחול, עכשיו: הדגים שלנו לא פריירים ויודעים על מחסן המזון הזה שנחשף להם מעת לעת ויש לך סיכוי טוב שבנקודה זה יהיו סוגי דגים שונים וגם טורפים שבאים על הקטנים, אפשר גם להשתמש ב"רפאלה" מבריקה ולהנות כי הזרם ימשוך אותה כל הזמן חזרה לעומק ולך ישאר רק לטלטל אותה לצדדים, למשוך אליך מדי פעם ולשחרר חוט ע"מ שתחזור לעומק.

למעלה