טיעון לדיון

טיעון לדיון

"שריפת השומנים הקריטית מתבצעת עד כשעתיים לאחר האימון, ומכך שעלינו לא להכניס לפה דבר בטווח הזמן הזה שכן פעולת שריפת השומנים תופסק מיידית ע"י המוח" תמיכה או סתירה. קדימה.

לא נכון!../images/Emo11.gif

שריפת שומנים לא מתבצעת בשל הפעלה עצבית ומכן גם לא ע"י הפעלה מן המוח. שריפת שומנים מתבצעת ע"י שינוי בהומאוסטזיס הפזיולוגי של מאגרי האנרגיה בגוף. רק אחר שאוכלים ומתחילים לעכל את האוכל, ורק לאחר שהמזון עובר פירוק ליסודות תזונתיים ונכנס למחזור הדם למעשה הגוף יחליף את השימוש בשומן באנרגיה מגלוקוז, כי אז האנרגיה תהייה זמינה מגלוקוז. עד כה ממה שאני למדתי אין קשר בין אותות מוח לבין שריפת שומן או שימוש במאגרי אנרגיה כזו או אחרת מה שכן המוח והמערכת העצבית הם הצרכנים הבלעדיים של האנרגיה הזו, ולכן כשחסרה אנרגיה , מרגישים חולשה
עייפות
חוסר אוריינטציה קלה,חוסר נחת, חוסר ריכוז
. בדרך כלל שאנו חשים את אלו במינון קל מאוד אנחנו מפרשים את זה כסוג קל של רעב.. ואז רצים לאכול את הקרקמשניט של חליל ואת הקרם וניל של תמי
, ואז יש לנו עודף אנרגיה, ואז עולים לנו אחוזי השומן
, ואז שוב הולכים לשיעור כפול בשביל לשרוף ת'כל........
חזרתי ממש לא מזמן הביתה מהשעור ואני רעב....וחליל ותמי עשו לי חשק...

נכון,לא נכוןwho gives

יש כאן אנשים שחיים אורך חיים ספורטיבי מלא
יש כל כך הרבה דברים אחרים שצריך,וניתן לטפל בהם קודם
ממש לא רלוונטי ל90% מהמתאמנים. וכן,הייתי נדיב.זה צריך להיות 99.9% ממדוושי ספינינג.

Tami661

New member
לא הבנתי... מבקשת שתי הבהרות:

1. "שריפת השומנים הקריטית מתבצעת עד כשעתיים לאחר האימון" - מה היא שריפת השומנים הלא קריטית?
2. "ומכך שעלינו לא להכניס לפה דבר בטווח הזמן הזה" - כלום כלום???? זה מתקשר איכשהו לעניין ההוא עם סרטן הפה?
ובשיא הרצינות, אז מדוע תמיד הומלץ על צריכת חלבון לאחר אימון? ומוצרים נטולי שומן - גם הם בקטגוריה? בילבלת אותי לגמרי

אם ה"דבר" הזה...

עושה סרטן הפה, אז אני צנצנת עם ריבת שזיפים בפנים.. או לחילופין. הצילו אני גוסס..
איך הם הגיעו למסקנה הזו בשם ישו הצלוב וחבר מלויו

ennicka

New member
והרי סתירה...

נתחיל בזה שאני לא מתיימרת להבין בזה הרבה..אבל... ביום חמישי הייתי בהרצאה של יאיר קרני (בספינבייק) והוא התייחס ממש לנושא. לטענתו אחרי פעילות גופנית (כגון רכיבה מעל שעה/שעור ספינינג וכו') יש לאכול בתווך של עד שעה אחרי האימון (פחמימות וחלבונים). הפחממות תאגרנה בשריר כך שגם תשמשנה אותו באימון הבא וגם תמנענה שחרור רב של אינסולין שיגביר רעב שיוביל לאכילה נוספת שתוביל להשמנה... זה העיקרון, מקווה שלא זייפתי במונחים. לא יודעת מה איתכם, אבל אותי הטיעונים הללו שיכנעו, ומאחר ויש לי עוד כמה שומנים שאני רוצה לשרוף, אני הולכת לאמץ את הגישה הזו בנוסף לעוד כמה דברים אליהם הוא התיחס. עידכונים על האפקטיביות של זה בהמשך....

גמני...

מכיר את תיאוריית השעה הראשונה שאחורי האימון כמועד קריטי להעמסת המזון הרלוונטי הישר לתאי השריר פתוח הממברנות.

בעיקר בגלל שמאגר הגליקוגן בשריר

מדולל. כ"כ יש להכניס חלבונים בכדי להחזיר את מבנה השרירים לענינים (בכל אימון נוצרים למשל קרעים מקרוסקופיים בשריר והחלבונים עוזרים לבנות את השריר ולתחזק אותו)

למעלה