טיפה מיואש

jordi123

New member
טיפה מיואש

עשיתי פסיכומטרי פעמיים, בראשון פתרתי את כל המבחנים של המרכז הארצי וסימולציות ממכונים אחרים - הציון בסימולציות נע בין 680-720 .
בפסיכומטרי עצמו טיפה נלחצתי וקיבלתי 630 (אנגלית 110 בעוד שבכל המבחנים קיבלתי 145+)
אמרתי לעצמי שאני יודע שאני מסוגל ליותר וניגשתי שנית למלאכת הלמידה - בפעם השנייה הלימודים הלכו לי יותר בקלות, הגעתי למצב שיש לי 3 -4 טעויות בחלק הכמותי, במילולי 2 טעויות כל פרק ואנגלית כמעט תמיד 0 טעויות.
ניגשתי למבחן בביטחון ויצאתי בתחושה ממש טובה ושוב נפלתי.
קיבלתי 650 (כמותי 130, אנגלית 132 ומילולי לא זוכר)
בכוחות האחרונים שנשארו לי אני עושה עוד פסיכומטרי בתקווה שהוא האחרון.
אני לא מצליח להבין איך כמעט כל סימולציה שלי הייתה מעל 700 אבל המציאות שונה לגמרי, אני יודע שאני מסוגל אבל אני לא מצליח להראות את זה במבחן.

אני מניח שרשמתי את כל זה על מנת לקבל טיפה מוטיבציה..
ובנוסף אני אשמח לטיפים - אולי גם לכם זה קורה

מאיי22

New member
לחץ?

היי,
קשה להגיד בדיוק מה הבעיה אבל נשמע שאתה קצת נכנס ללחץ ביום המבחן, אני לא רואה סיבה אחרת לירידה משמעותית באנגלית כשברוב המבחנים אתה מגיע למקסימום תוצאה.
בנוגע לכמותי- נשמע יחסית הגיוני כ3-4 שאלות בפרק בסימולציות ו130 במבחן עצמו..
מילולי- עם 2 טעויות בפרק כנראה שהייתה צריך להגיע לציון קצת יותר גבוה אז אני מניחה ששוב נלחצת מהמבחן או שהבעיה בחיבור.
קודם כל הייתי מציעה לך לבדוק את החומר שאתה לומד ממנו. הרבה מכונים מפרסמים חומרים שאינם ברמה של המרכז הארצי ואפילו לעתים יכולים להטעות ולתת לך כיוון מחשבתי שגוי. לדעתי, הכי מומלץ לפתור רק מהמרכז הארצי, ואם סיימת את כל המבחנים החדשים- לעבור לישנים ולקנות גם את הערכות של המרכז.
לפסיכומטרי הבא הייתי מציעה לך לנסות לעבוד על הפרק הכמותי בעיקר, נראה שזה חלק קצת יותר חלש אצלך ואם תמקסם בו את התוצאה תוכל להעלות את הציון הכללי משמעותית. בנוסף, תנסה לחשוב באמת אם היית בלחץ בשני המבחנים שניגשת אליהם ואם עשית בהם משהו שונה משאר הסימולציות (אולי כתוצאה מלחץ). בהתאם לזה תנסה לעבוד על רוגע או למצוא דרכים להקטין את הלחץ (כמו לענות על פחות שאלה בפרק ולהקדיש יותר זמן לשאר השאלות).
הרבה הצלחה

jordi123

New member
לא נראלי לחץ

בפסיכו הראשון הייתי מאוד לחוץ אבל בשני כבר באתי באמת מוכן בנוסף התכוונתי ל 2 טעויות בחלק הכמותי כולו :( אני יודע שהכתיבה שלי בינונית אבל חוץ מזה אני לא מצליח להבין איך אני נופל ככה.. נ.ב פתרתי בעיקק מבחנים של המרכז הארצי

SaarN1

New member
אם החומרים שלמדתם דרכם איכותיים, אז הבעיה היא לחץ... ומזל

אצלי למשל גם, באנגלית בד"כ הייתי מוציא את המקסימום ובכמותי הייתי נופל על טעות או שתיים, במבחן עצמו יצאתי עם 139 בכמותי ו146 באנגלית.. רק שלמזלי המילולי היה לי יחסית זורם והוצאתי בו 140 וזה איזן את הנפילה (יצא לי ציון ממוצע של הסימולציות, כשהכי נמוכה 690 והכי גבוהה 780, כולל בדיקת חיבור והכל)
זה לחץ אחינו.. כל המבחן עברה לי בראש המחשבה של "אתה לא הולך ללמוד באוניברסיטה, אתה הולך לטאטא רחובות"
אתה צריך להדחיק כמה שאפשר את הדברים שליליים ולהתמקד בעשייה, הרבה יותר קל להגיד מלעשות ו... אתה צריך לקוות שתפול על מבחן זורם.
אני למשל קיבלתי חלק מילולי בלי דברים שאני מתקשה בהם, כמו הרבה משפטי שלילה ברצף ובלי אנלוגיות מסובכות מדי, ואפילו קיבלתי מטלת חיבור שהיה לי הרבה מה לכתוב עליה - אז הוצאתי 140.. בסימולציות הוצאתי קצת פחות, כי שוב, יש פה פקטור של מזל של איזה חלקים יותר קלים לך ואיזה לא.
קיצר, אם הסימולציות שלך היו באיזור ה700, אין סיבה שלא תקבל 700, תשב תלמד ותתן לזה עוד נסיון.

תבדוק באילו תנאים עשית את הסימולציות

ובאילו תנאים עשית את הפסיכומטרי.

לפעמים זה עושה את ההבדל של ה50 נקודות.

למעלה