טיפה על עצמי

פרוזק

New member
טיפה על עצמי

טוב אני כותבת את זה רק בשביל שתוכלו לאבין חס וחלילה שלו תומרו שאני אגואיסטית או משהו כזה אני שייכת לאותם אנשים שאם פרויד היה היום בחיים הוא היה בונה הלייהם תאוריה שלמה ומתרבח בקורסה שלו מרוב אושר. כמו שכבר ציינתי אני והדכאון חיים ביחד כבר 22 שנה ואני בת 22, לא ממש בה לי לארחיב יותר מדיי על האיסתוריה המשפחתית שלי כי האמת היא לא משהו עד גיל 16 הדכאון ואני חיינו בצורה טובה ואפשר לומר שדיי הסתדרנו אבל אז לאחר שאיו צריכים לאוריד אותי מהגג של בית הספר המנהלת אבאירה לאמא שלי שאם היא רוצה שהבת שלה תמשיך ללמוד בבית הספר היא חייבת ללכת לפסיכולוג ושם אתחיל הרומן חסר הפשרות שלי ושל הפסיכולוגים. בגיל 17 וחצי אחריי עוד ניסיון התעבדות קושל (החמישי במספר) מצאתי את עצמי במקום הנמוך ביותר בעולם, בית חולים פסיכיאטרי שם למדתי על נפלאות הסמים אממ סליחה הכדורים נגד הדכאון. וזהו בעצם מאז אני עונה בצורה אופססיבית לשיר "הדרך ארוכה ומפותלת אני נופל וקם נופל וקם אף פעם לא אפסיק ללכת אני נופל וקם נופל וקם עובר גשר ועוד גשר אני נופל וקם עם ראש מורם" אז זהו פחות או יותר הצפי של הפסיכיאטרים לא ממש חיובי הם מעמינים שכנראה ני יצתרך לקחת כדורים כל החיים אבל מי מקשיב לפסיכיאטרים כי ידוע שכל פסיכיאטר או פסיכולוג הוא פסיכי אבל לא כל פסיכי הוא פסיכיאטר או פסיכולוג. או כמו שהפסיכיאטר שלי אמר שהאנשים אכי חרות זה רופאים ועורכי דין י הם מתפרנסים מצרות ובעיות של אחרים האמת אני עומדת מול פיתוי גדול לומר לכם את שמי האמיתי אבל.... לא יודעת

תהיא שמחה בתוך עצמך

אז רציתי להגיד כמה דברים א: שאם תפתחי את עצמך מבפנים כלומר אל תתני לדיכאון לשלוט עליך ותגידי לעצמך לדוגמא אם אני שואל אותך איך את מריגישה היום לא תגידי לי חרא בסדר וכו אלא תגידי מצוין !!! כי אם תגידי מצוין את תרגישי מצוין תראי איזה כוח יש למילה הזאת ב: אם כל חייך תחשבי רק על הרע שבעולם את לא תצאי מאותה מסגרת שנקראת דיכאון עליך לתת לעצמך צאנס ולסמוך על עצמך בכל דבר לא לוותר אף פעם לתת את ליבך דברי עם אנשים מסביב על הבעיות שלך ותראי שאת תפתחי את מה שנמצא בפנים אם אני ידבר טיפה על עצמי גם אני מתי שהוא בחיים ויתרתי כי קמתי כל יום והדבר היחידי שראיתי אלו אנשים שחורים ואפורים לא ראיתי תקווה אבל קיבלתי מסר להמשיך לחיות קיבלתי מסר לתת לאנשים את הטוב ביותר לא לראות את הרע את כל הבעיות שהיו לך בעבר תקבלי אותם בברכה ולא תתנגדי ותחשבי עלהם כל הזמן כי אני מאמין גדול בשינוים מאוד מאוד אני מאמין שאדם יכול לישתנות זה לא אומר שמישהו יכול לשנות אותך אני בעד שינוי פנימי לדוגמא אם חשוב לך פתאום לצרוח תצריכי אולי יחשבו שאת חולה אבל בנינו כל העולם מטורף וחשוב מאוד שתדברי עם הרגשות שלך ותני להם ביטוי בחייך אל תברחי מהם תני עוצמה לרגשות שלך כי זה מה שיחזיק אותך בחיים אדם בלי רגשות הוא בעצם לא אדם שאת עצובה או שאת שמחה לפי דעתי זה אותו דבר תמיד תהיא אמיתית וכנה בתוך עצמך אל תנסי להוכיח משהו לאדם זה או אחר פשוט תתאהבי בעצמך וההיתי מאוד רוצה לשמוע מה דעתך בנושא של רגשות של האדם כי אני מאמין שאת תתמודדי יפה בחיים אם רק תני להם צאנס וכוח אולי זה קשה בהתחלה אך בכל עצב תמיד תבוא השמחה בכל פרידה תבוא תמיד האהבה רק חשוב לי מאוד שתנסי לא לברוח תהיא אמתית כלפי עצמך אגב אני עכשיו בצט של תפוז או באיסקיו שמספרו 25552229 את מוזמנת לבוא ולדבר אני ישמח לדבר איתך כי כל פעם שאני מדבר עם אנשים אני מדבר ופותח דברים אצלי . וזהו שיהיה לך יום קסום מלא בשבלולים ופרפרים בשלל צבעים וגוונים
)))))

רפלקסולוג בן 22 שבת קסומה ../images/Emo39.gif

וברוך הבא למשפחת-סהר, אתה מוזמן גם להיות חלק מהפורום , נקבל אותך בזרועות פתוחות
. אני אישית מאוד מסכימה עם רוב דברייך בקטע הזה "חשוב מאוד שתדברי עם הרגשות שלך, ותתני להם ביטוי בחייך. אל תברחי מהם תני עוצמה לרגשות שלך. כי זה מה שיחזיק אותך בחיים. אדם בלי רגשות הוא בעצם לא אדם שאת עצובה או שאת שמחה לפי דעתי זה אותו דבר תמיד תהיי אמיתית וכנה בתוך עצמך אל תנסי להוכיח משהו לאדם זה או אחר פשוט תתאהבי בעצמך " כי אף פעם לא נוכל לרצות את החברה, תמיד יהיו כאלה שלא יקבלו, ידחו, יפגעו ברגשות שלנו גם בעצב , וגם בשמחה אז עדיף ונכון תמיד להיות אנחנו עצמינו -מי שלא מקבל אותנו כמו שאנחנו סלמאת. שבת קסומה רחל-נשמה

פרוזק-יקרה

יש לי כמה דברים לאמר לך , חשובים תקראי!!!!! 1- באף אחד מההודעות שלך, לרבות זאת לא עוררת אצלי תחושה שאת אגואיסטית נהפוך הוא את מאוד משתדלת לתמוך ולחבק כשרק אפשר.
2-הצפי של הפסיכאטרים, מעניין בחיי כמו הצפי של הרופאים, הם לפעמים מתבלבלים בין התארים, לבין דרגת האלוהים, אין להם שוב צידוק מוסרי (מלבד כיסוי תחת משפטי), לקבוע החלטות גורליות כמו משהו לצמיתות. או יש עוד איקס שנים לחיות וכו´-אז מזמן הפסקתי להתיחס לתחזיות הרופאים/פסיכאטרים -והיחס שלי לתחזיותיהם(כשאני לא בהתקף, אלא ביום יום) כמעט כמו התחזית של דני רופ על מזג האויר למחר. כשהתחזית מצליחה בטעות הוא מחייך למחרת, כשזה לא מצליח כבר מוצאים תירוץ והסברים. 3-את יודעת אומרים בחיים לברוח מרשעים מה זה רשעים? ר-רופאים (לרבות פסיכאטרים כי גם הם רופאים) ש-שופטים ע-עורכי דין לגביהם מתקיים המשפט רחוק מהעין קרוב אל הלב
4-אני מאוד אשמח לכנות אותך בשמך הפרטי האמיתי, או לפחות אם קשה לך שמך בחיים שם בדוי אבל של בחורה מקסימה כמוך-כי ממש לא עושה לי טוב לקרוא לך פרוזק-לא הכרתי כדור בחיי שיש לו חוש הומור ואני אוהבת אותו כמו שאותך אז משאירה לך את הבחירה.
5-את בחורה מאוד אופטימית, את צעירה, ולא יודעת אם תצטרכי כן או לא כדורים לעוד תקופה ארוכה, אבל אני יכולה לאמר לך שאני עוקבת אחרי הודעותייך זמן רב מאוד, ואני מרגישה (ואני לא איש מקצוע-רק חברה לפורום), שהודעותייך היו בהתחלה מאוד מאוד פסימיות , ראו רק שחור, והיום יש בהן הומור ,תקווה, אופטימיות, קצת אמונה בעצמך....ואפילו קיבלנו ממך המון חיבוקים ואהבה...את מתחילה לתת לנו להכיר את הנשמה הטובה שבתוכך-מתחילה להפתח אלינו על חייך וזה נפלא, והמון כי את מתחילה לתת אמון ובטחון, ובהמשך מקווה שתיצרי כאן קשרים עם אנשים שאותך אוהבים, ואת יודעת מה? תגלי שהחיים לא רק שחורים-יש בהם גם דברים טובים, ואנשים שאוהבים את..(שמך האמיתי)...עם כל המשברים והכאבים
אוהבת אותך רחל-נשמה

רון_

New member
רופאים...

רחל (נשמה) הי אני סטודנט לרפואה (מתחיל שנה 6 עוד מעט), לא מזמן סיימתי סבב במחלקה הפסיכיאטרית בביה"ח הרצוג בירושלים (היה מרתק). קראתי את דבריך הנוקבים לגבי רופאים ופסיכיאטרים בפרט, רציתי רק להעיר שפגשתי גם רופאים אחרים. דווקא הפסיכאטרים הרשימו אותי לטובה ביחסם למטופלים, למרות שחלקם מטורפים מעט (הפסיכיאטרים). הסתובבתי אתמול בפורום זה וקרובים לו (תמיכות) ונהנתי מאוד לראות שקיימים ברשת (ובארץ) מקומות ואנשים רגועים ורגישים :)

רון-יקר ../images/Emo13.gif

ברוך הבא לפורום, ואני מניחה שאתה שואף להיות פסיכאטר בעתיד , אם מעניין אותך כרופא לעתיד נושא התמיכה הנפשית
, בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה, באיזה תחום רפואי שתבחר. אני מקווה שתקרא את ההבהרה שלי להודעה קודמת, והאמת בכלל לא שיערתי לעצמי שמישהו יעלב מהדברים, ואכן זה קרה שוב לדעתי מחוסר הבנה. יש בעיה של פורום לעומת צ"ט או טלפון, כי בחיים אני הרבה ברגע כעס , מסתלבטת על הרופאים שמטפלים בי (ויש הרבה), ויכולה לשבת ברגע כעס מול רופא , ולהגיד לו כולכם רעים, אתם לא מצילים אותי-לא היה רופא שנעלב ממני-להפך תמיד הביט באמפטיה , או חוסר אונים, ונתן לי להוציא את הבלון הכועס וזורק לי גם אני?-ובא החיוך----בפורום זה קצת בעיה.....לפעמים אני מגיבה תגובה של רגע שלא דומה למה שאני מרגישה דקה אחרי, ומחזירה הכל לפרופורציות(מגיבה כמו קשתית בקריז). אבל הפעם ממש הגבתי תוך רגיעה, הומור ומחשבה על דבריי, והדגשתי לפחות בליבי ובמחשבתי על המילה צפי-תחזית, ולא על רופאים כרופאים....והאמת אין לי נסיון עם פסיכאטרים מלבד שי-הכעס שלי על פסיכאטרים נובע אך ורק מדבר אחד מקריאת הכתבה על הטיפול בנפגעי הלם קרב-והצידוקים הלא מוסריים שניסו פסיכאטרים אח"כ לתת לטייח את הסיפור-זו ההכרות שלי עם המערכת באופן אישי ומכאיב. עם שי ממש לא היתה לי בעיה, כי התנאי שלי להסכים לראשונה לפגוש פסיכאטר , היה שקודם אני קוראת חומר בפסיכאטריה , מבינה את הנושא בכללי, ובוחנת אותו בכל צעד ושאל, ולא נוגעת בשום חומר כימי, וכל עיצה תעבור בדיקה יסודית שלי בדרכיי לבדוק דברים לפני ביצוע, אני לרוב בודקת את הרופאים והם למדו לשמוח על כך, כי הבינו במקרה שלי המורכב שאין חכם כבעל נסיון וזה לא משהו מוגדר עם תויות. היה ראש מחלקה באחד מאישפוזיי-שכל בוקר היה עושה סבב רופאים ליד המיטות, מתעקב עם כל הצוות ממש כמה דקות ליד המיטה, ועושה איבחון לחולה. הרופאים הזוטרים יותר היו לחוצים, וכשהיו באים למיטה שלי ממש מסכנים לא ידעו מאיפו להתחיל. הגישה שלו היתה קודם תבדוק מה הדברים שיש לחולה, ואח"כ תשלח כמו ענפים לצדדים מה זה יכול להיות..כל המחלות שיכולות להיות.....ולא הטעות הנפוצה של רופאים שרואים נניח דלקת גרון טוב זה שפעת..ואולי בכלל זה גם משהו אחר.... הוא אמר משפט שנשאר לי לחיים ומלווה אותי רופא טוב , זה רופא שיש לו מעט ידע אבל המון היגיון בריא -ולי יש היום מעט ידע,למצבי הרפואי המורכב, והמון הגיון בריא, ונסיון חיים מעשי....ולצערי עם זה להיות בבתי חולים ולראות דברים.....גורם לך לדבר ברבים.....(ועדיין לא אמרתי כל....כלומר לא הכללתי....). אני מזמינה אותך להיות חלק מהפורום, תקופה אפילו אם תבחר כצופה פאסיבי, ותגלה משהו מאוד חשוב שאני מקווה שילווה אותך בחיים בעתיד כרופא ולא משנה באיזה תחום. לדעתי 80 אחוז מהטיפול הרפואי זה הנפש, 20 אחוז זה הטיפול הרפואי עצמו, אפילו במחלות ובמצבים הקשים ביותר-ויש בעיה משפטית שאופפת הרבה (לא כל) רופאים , של כיסוי תחת משפטי, שלא פעם הם נאלצים אפילו כנגד רצונם לתת תחזיות פסימיות לחולים-בלי לחשוב מה זה יעשה לנפשם, וכושר התמודדותם עם מצבם-וזה לא מוסרי ועל כך מנסיון חיי אתריע כל הזמן. אין בין הדברים שלי ובין שנאה לרופאים כולם, ככלל, או דיעה שאין לקבל טיפולים רפואיים נהפוך הוא כל אדם צריך לשאוף לטפל בעצמו ולקבל מקסימום עזרה רפואית ו/או נפשית לאיכות חיים טובה ובריאה. רחל-נשמה

ron_

New member
התנצלות להתנצלות

רחל
אני מצטער שתגובתי התפרשה כהעלבות. לא רציתי לעורר סערה מיותרת שכזו. אני בהחלט מסכים איתך שלמרכיב הנפשי חלק חשוב בהתמודדות עם משברים "גופניים" - אכן היה טוב אם יותר רופאים היו מכירים בכך. אשמח להמשיך ולקרוא במתרחש כאן

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
הכל טוב ויפה רחל

אלא הנה שוב ההכללות האלה... אולי היה לך עכשיו ניסיון רע עם רופאים, אבל רק לפני זמן לא רב כתבת הודעות אוהבות על הרופאים שטיפלו בך (חלק מהם). אני מניחה שמישהו ממקצוע הרפואה פגע בך לאחרונה, אבל... מעליב כשמפעילים נגדך הכללה כזאת וגם לא צודק. כי רופאים הם בני אדם וכמו בני אדם הם שונים זה מזה. מעבר לזה, תארי לך, שעל ידי דבריך אלה תגרמי למישהו לא לגשת לקבל עזרה שיכולה להציל את חייו. דיכאון, להזכירך, הוא מחלה קטלנית. קצת זהירות להבא בבקשה.

הבהרה, הבנת הנקרא, התנצלות

אם איזה רופא,ו/או פסיכאטר ו/או עורך דין ו/או שופט, בהווה, בעבר או לעתיד נפגע מהבדיחה איתו הסליחה צר לי שאנשים נפגעים, באמת הפעם מחוסר הבנת הנקרא. אני משתדלת מאוד להקפיד על מה שאני כותבת, ואנשים קוראים את מה שהם רוצים לקרוא, ונתפסים להכרות איתי, ומצבי, ומלבישים לדבריי כוונות שלא נתפסו על ידי האדם הסביר. (סליחה על הניסוח המשפטי-אני כותבת עכשיו בצורה כזו כי נפגעתי). |הדגש סעיף 3-את יודעת אומרים בחיים לברוח מרשעים מה זה רשעים? ר-רופאים (לרבות פסיכאטרים כי גם הם רופאים) ש-שופטים ע-עורכי דין לגביהם מתקיים המשפט רחוק מהעין קרוב אל הלב
זו בדיחה ידועה , מפורסמת באתרי בדיחות, ורופאים, עורכי דין שופטים בעלי חוש הומור מכירים את הבדיחה-לא אמרתי שום דבר חדש, אולי אם הייתי שמה מרחאות הייתם מבינים שזה ציטוט-לא המצאה פרטית. סעיף 2-הצפי שלהפסיכאטרים, מעניין בחיי כמו הצפי של הרופאים, הם לפעמים מתבלבלים בין התארים, לבין דרגת האלוהים,אין להם שוב צידוק מוסרי (מלבד כיסוי תחת משפטי), לקבוע החלטות גורליות כמו משהו לצמיתות. או יש עוד איקס שנים לחיות וכו´-אז מזמן הפסקתי להתיחס לתחזיות הרופאים/פסיכאטרים, והיחס שלי לתחזיותיהם(כשאני לא בהתקף, אלא ביום יום) כמעט כמו התחזית של דני רופ על מזג האויר למחרכשהתחזית מצליחה בטעות הוא מחייך למחרת, כשזה לא מצליח כבר מוצאים תירוץ והסברים. אם יש חולה , אפילו קורא פאסיבי שבזכות זה שלא יתיחס לתחזיות הפאסימיות של רופאים (וזה לא הכללה-לא נאמר כל הרופאים, אלא שימוש במילה רופאים מלשון רבים, יותר מאחד), לגבי כמה נשאר לו לחיות, ויאמין ביכולתו לנצח ויאריך ימים מעבר לתחזית-דיינו. אין בדבריי ולו מילה אחת לאמר לא לקבל טיפולים רפואיים. אין בדבריי ולו מילה אחת לאמר (מעבר לבדיחה), שיש רופאים , אנשים מקסימים, שאני אוהבת ,ומדברת איתם כמו חברים טובים. כל תגובתי היתה אך ורק לגבי תחזיות ברפואה , פסיכאטריה, פסיכולוגיה , פסיכו... רחל-נשמה

לפרוזק ולרחל

לפרוזק: אני מצטרפת לדבריה של רחל. את באמת בחורה מקסימה ולמרות הדכאון יש בך המון אור ואופטימיות. אני יודעת את זה במיוחד לאחר השיחה איתך בצ´ט מלפני כמה ימים. קיוויתי באותה שיחה לתת לך תמיכה ועידוד ובסוף יצא שיותר קיבלתי מאשר נתתי. ולרחל: ממש צחקתי כשקראתי את מה שכתבת כאן לפרוזק על עורכי דין ושופטים ועל זה שעדיף להתרחק מהם. זה באמת נכון, אבל השאלה היא איך להתרחק מהם בזמן שאת עובדת איתם? (אני עובדת בבית משפט)

לפרוזק ../images/Emo13.gif

ויוה פרוזקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק חנה

למעלה