טיפולים והנקה

simply me 25

New member
טיפולים והנקה

שלום, מזל שמצאתי פורום ממוקד:) יש כאן אימהות שמניקות /שהניקו תוך טיפולי פוריות?

simply me 25

New member
אחרי שעשיתי קצת חיפוש בפורום אני אפרט

אני בת 30, עם ילדונת בת 7 חודשים,מניקה ונותנת פעמיים מוצק ביום ( אבל לדעתי עדיין לא בטוח מחליף ארוחה),אז יוצא שמניקה די הרבה. אני פוליציסטית וההריון הושג ע"י פיורגון והזרעות. רוצים לנסות שוב, לרופא אין בעיה עם זה שאני מניקה, הבנתי שמבחינה טרטולוגית כן מרשים תך כדי הנקה, הרופא הזהיר שעלול לשנות טעם חלב או לגרום לירידה בכמויות אבל לא בהכרח, ואני עדיין בהתלבטויות, מצד אחד לא רוצה להפסיק להניק,מצד שני לא באמת רואה איזה סוף הנקה מוגדר באופק וכן לא רוצה לבזבז זמן מבחינת ניסיונות, מניסיון העבר....לכן שואלת

shoosh101

New member
לא יודעת את התשובה, אבל אשמח לדעת כי אני

במצבך, למעט העובדה שמבוגרת ממך בכמה שנים טובות (כך שללא ספק לא רוצה לחכות יותר מדי עד חזרה לטיפולים, ומצד שני לא רוצה להפסיק הנקה). לרופא שלך באמת אין בעייה עם זה? כי הבנתי שרוב הרופאים טוענים שהנקה עלולה להשפיע לרעה על הטיפולים (מבחינת תגובה להורמונים וכו').

simply me 25

New member
הי, לרופא שלי

באמת אין שום בעיה עם זה:) אפילו לא טיפה, לא היו שום "אבל" בשיחה בינינו, הוא רופא הפוריות שאצלו עשיתי גם את הסבבים הקודמים וההריון שהצליח, הוא לרגע לא רמז שכדאי להפסיק, בנוסף לזה גם שאלתי אותו עד כמה זה נפוץ, והוא אמר שיש בהחלט נשים שעושות את זה ככה,אני כן קצת חוששת מעניין התרופות בחלב אם, אני באה מתחום הרפואה, אנסה לנבור בנושא בעצמי, אבל מבחינתו אין בעיה.אני לא יודעת אם הקביעה שלו היא בעקבות המצב הפרטני שלי של חוסר ביוץ ( גם ללא הנקה) אז אין יותר מדי מה לבלגן הורמונלית:)

התותיה

New member
לא ההמלצה שאני קיבלתי..

אני גם פוליצסטית, בת 32. יש לי תינוק בן 7.5 חודשים שהגיע מהפריה. לפני כחודש הלכתי להתייעץ עם הרופא פוריות לגביי החזרה של מוקפאים שיש לי, והוא בדעה שכל אני מניקה זה "בזבוז" של העוברים כי רמות הפרולקטין כ"כ גבוהות בהנקה, שזה מוריד משמעותית את הסיכוי להינכס להיריון.
מפה לשם הקטן שלי החליט שלא בא לו יותר לינוק, אז אנחנו ננסה כמה חודשים להיקלט טבעי ובמידה ולא - נחזור לטיפולים.
&nbsp
אשמח לשמוע תשובה יותר "מדעית", ואולי להשכיל לפעם הבאה

shoosh101

New member
זה גם מה שאני יודעת - שרוב הרופאים לא בעד

לעשות טיפולים תוך כדי הנקה, בגלל שרמות ההורמונים שונות מהרגיל וזה עלול להיות "פול גז בניוטרל". אני יודעת שיש רופאים שמסכימים להחזרת עוברים על בסיס טבעי, בהנחה שהמחזור כן סדיר למרות ההנקה (ואצל רוב הנשים זה לא כך).

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות בלבד....
&nbsp
הדילמה הזו עולה כאן הרבה כפי שגם מצאת לבד בחיפוש.
יש לה שני היבטים שהוזכרו בתגובות.
1. שהדעות חלוקות איזה חלק מההורמונים עובר בחלב וכמה זה מזיק. אם נתייחס למשל לחלב שאנחנו שותים, אצל הפרות רמות ההורמונים מאד גבוהות בעיקר כי לרוב חולבים אותן גם כשהן בהריון, זה בהחלט ניכר והיו לא מזמן מספר כתבות שהחלב מכיל רמות גבוהות של הורמונים שיכולות לגרום לבשלות מוקדמת. זה בהיבט של פרוגסטרון. אם נסתכל על ההורמון השני, אז אסטרוגנים אפילו מטרידים יותר , וכשמחזירים מוקפאים לוקחים אסטרופם/פרוגינובה, הורמונים שבכל פעם שאני בלעתי אותם הרגשתי לא נוח - על ההתוויה כתוב לנשים ללא רחם ושאין לקחת אותה אם יש רחם, בקיצור לא סוכריות מנתה, ובטח לא הייתי רוצה שמשהו מזה יעבור ליונק, במיוחד אם זו יונקת...
אני מכירה נשים שפתרו את הקושי הזה במספר דרכים:
א. אפשרות אחת בתקופה שבה לוקחים אסטרוגנים (כאמור יותר בעייתיים), לשאוב את החלב ולזרוק, כדי לשמר על תנובה בלי לפגוע ביונק. הבעיה בפיתרון זה שלא כל היונקים מוכנים להמשיך ולינוק בתום השבועיים, במיוחד היותר קטנים.
ב. להניק במרחק גדול ממועד לקחית ההורמונים אם אפשר, נגיד ממש לפני שלוקחים ולא ממש אחרי.
&nbsp
2. ההיבט השני הוא ההשפעה על הטיפול עצמו, רוב הרופאים גורסים שרמות פרולקטין גבוהות יכולות לפגוע בטיפול ולכן לא מתלהבים לטפל בזמן הנקה. היבט זה ניתן לבדיקה, אפשר ללכת ולבדוק מה רמות הפרולקטין, אם הן עדיין גבוהות ממש לא כדאי להתחיל טיפול, אם הן כבר ירדו בשל הנקה חלקית והזמן שעבר מהלידה, אז בהחלט אפשר לשקול.
&nbsp
שיהיה בהצלחה

&nbsp
&nbsp

simply me 25

New member
המון תודה על המידע

התכנון הוא לחזור לטיפול שעבד פעם אחרונה. לא מדובר ב Ivf.הטיפול מורכב מ הזרקת פוריגון ומנת אוביטרל אחת והזרעה.למיטב הבנתי אלו מדמים הורמונים שנמצאים בגוף ובגלל שאני פוליציסטית וכבר ראינו את התגובות שלי בעבר אנחנו מתחילים ממינון נמוך מאוד להבנתי -58 יחידות.אני בהחלט שוקלת את עניין הלהניק רחוק ככל האפשר ממתן הזריקה.בעצמי קצת מבולבלת מכל המידע.התקשרתי למרכז הטרטולוגי שם נאמר לי שמדובר במולקולות גדולות מאוד שלא עוברות בחלב אם.על פוריגון אין התווית נגד בעלון אבל על אוביטרל יש.גם מדאיג אותי שזה יכול להשפיע דרסטית על כמויות החלב...בקיצור הרבה תהיות וחששות

anguly

New member
אוביטרל מקבלים רק פעם אחת וזמן מחצית חיים שלו הוא כ24 שעות

אז אולי לא תניקי יום או יומיים אחרי הזריקה, בימים האלה כמובן תשאבי ותזרקי כדי לשמור על התנובה וגם כדי למנוע גודש.
(אפשר גם מעט להיערך מראש ולשאוב חלב ליומיים האלה ככה שלא תצטרכי לתת תמ"ל)
ואכן זה נשמע מינון מאד נמוך ופחות בעייתי מזה של טיפולי IVF.
כדאי בכל מקרה לבדוק מה רמת הפרולקטין ולודא כי אינה מפריע לטיפול עצמו.
&nbsp
בהצלחה

למעלה