מוסיפה מעט הבהרות והשלמות
אקדים ואומר שלדעתי אכן חשוב המטפל הטוב יותר מאשר השיטה, אבל כמובן שצריך שיטה שיש בה היכולת והידע לטיפול בבעיות אורטופדיות.
מכיוון שאני עוסקת בעיסויים הוליסטיים, ואני מטפלת מצויינת עם ידע שהוא הרבה מעל ומעבר לרבים ב"עיסוי הוליסטי", אני לא ממליצה על עיסוי הוליסטי, אלא על עיסוי רפואי - ההבדל הוא בכך שאנחנו עובדים על הגופנפש ועל איזון , בעוד שהמטפלים בעיסוי רפואי (לעתים יכול להיות אותו אדם כמובן) חייבים בידיעה והבנה מדויקת של השרירים, התחלה וסיום,אופן פעולה, לאן הם מתחברים, ואיך נכון לעבוד במצבים פתולוגיים מסויימים - כמו הבלט שיש לך. ההבדל הוא מאד דרמטי.
לצערי, יש מכללות שמחלקות תעודת עיסוי רפואי לקורס שאינו מספק, אז תוודאי שמדובר במעסה רפואי בכיר, שלמד במסלול של לכל הפחות שנתיים.
אלפונס שהוא מהמורים המובילים לעיסוי רפואי ותאי יוגה תרפי גר במרכז - באורנית. במידה שאינו פנוי לטפל בך בעצמו, יוכל להמליץ על תלמידים שלו שגרים באיזורך (אל חשש - תלמידים שלו הם מטפלים מנוסים עם הרבה שנות נסיון).
המליצו מעלי על דיקור, ואכן אני מכירה מקרים לא מעטים שהבעיה לא קשורה לשרירים שבהם מטפל העיסוי הרפואי , אלא למגע בעצב וכד' ואז הדיקור מאד עוזר. עם זאת, הייתי מתחילה דוקא באבחון אצל המטפל הרפואי , שגם ישחרר/יחזק מה שצריך בשרירים ואז במידת הצורך להשלים בדיקור.
אנחנו עובדים בצורה הזו בשיתוף פעולה עם מטפל מצוין ברפואה סינית שגר בשכנות. מקווה שגם במרכז יש אנשים שיודעים ליצור הפניה הדדית כזו.
לגבי שיטות התנועה - שוב, אני מאד ממליצה לכל אדם, ובפרט מי שסובל מכאבי גב, ללמוד תנועה מודעת דרך אלכסנדר, פלדנקרייז , יוגה מדויקת (יוגה טיפולית, איינגר ובהמשך לתחזק עם קונדליני יוגה) או צ'י קונג רפואי. אבל נראה לי שכדאי קודם לטפל בבעיות של תקיעויות בשרירים ובכאבים דרך העיסוי, ואז להתחיל בתחזוקה לחיים דרך שיטות המודעות
בהצלחה