טיפולים עבור כאבי גב

okit83

New member
טיפולים עבור כאבי גב

היי,
יש לי שתי בליטות דיסק בגב התחתון שגורמות לי לכאבי גב.
הלכתי לכללית משלימה והמליצו לי על: אוסטיאופטיה, שיטת אלכסנדר, פלדנקרייז, עיסוי הוליסטי.
אני מעוניינת למצוא מטפלים באופן פרטי שמוכרים בתחום בכל אחד מהנושאים הללו. איזור מרכז.
אשמח להמלצות.

okit83

New member
לא, ושלא נדע

בלט דיסק זה לא חמור כמו פריצת דיסק, אבל עדיין גורם לכאבים..

באיזה תחום?

האם את מכירה כל שיטה?
כדאי להבין את ההבדל בין הההצעות שקיבלת ותבדקי מה מתאים לך יותר.
אין צורך לבחור בכולן, אם כי אפשר לשלב שתיים- אחת שתעזור להפחית כאבים והשניה לשיפור היציבה ומניעת חזרת הכאב.

okit83

New member
לא מכירה

ולדעתי קריאה באינטרנט לא תעזור. אני יודעת רק שאוסטיאופטיה זה יותר פסיבי ופלדנקרייז ושיטת אלכסנדר הן יותר מערבות את המטופל וגם ידועות כמשעממות. אני צריכה להתנסות באופן אישי כדי לדעת למה אני מתחברת. רציתי קודם לקבל המלצות על מטפלים ומחירים כדי לדעת איפה להתחיל.

אוסטיאופטיה

זה כמו עיסוי רפואי, רק שהוא גם יכול לטפל בבעיות פנימיות. זה אבחון על סמך השרירים והשלד.
עיסוי רפואי יספיק במקרה שלך.
&nbsp
הייתי שוקל משהו לשיפור היציבה כמו פלדנקרייז, שיטת אלכסנדר, יוגה או פילאטיס. אבל לאור הבעייה שלך, עדיף שיעור פרטי והתאמת תוכנית אישית... זה יעלה בהתאם.
&nbsp
יש סיכוי שדיקור סיני יעלים לך את הכאב. אני אבדוק עם חבר שמדקר רק בעיות באורתופדיה.

דיברתי עם החבר שעוסק בדיקור סיני. הוא יכול לעזור לך

שלחתי לך הודעה פרטית עם הפרטים שלו.
&nbsp
בלי שום קשר, תרגילים לשיפור היציבה טובים בכל גיל ויעזרו לך בגיל השלישי.
עכשיו יש לך תירוץ טוב להתחיל. אני הייתי משתמש בו.

&nbsp
&nbsp

המלצות

יש הרבה,
נכון שבאוסטאופתיה את יותר פאסיבית,
ובאחרים את לומדת. אבל ממש חבל לכנות משהו "משעמם" לפני שמתנסים.
לכל מורה, יש את הדרך שלו/שלה. ללימוד הזה יש יתרון עצום- הוא מאפשר לך יציבה נכונה וילווה אותך לכל אורך החיים!
אפשר להתחיל ממשהו שיפחית את הכאב, אבל מאוד כדאי לשלב - להשקיע וללמוד יציבה נכונה שתלווה אותך בהמשך החיים!

ולהמלצות עצמן- לכל מטפל/מורה יש מטופלים/תלמידים שימליצו ואחרים שלא...גם פה כדאי לך להתנסות באופן אישי

0 אור 0

New member
מוסיפה מעט הבהרות והשלמות

אקדים ואומר שלדעתי אכן חשוב המטפל הטוב יותר מאשר השיטה, אבל כמובן שצריך שיטה שיש בה היכולת והידע לטיפול בבעיות אורטופדיות.
מכיוון שאני עוסקת בעיסויים הוליסטיים, ואני מטפלת מצויינת עם ידע שהוא הרבה מעל ומעבר לרבים ב"עיסוי הוליסטי", אני לא ממליצה על עיסוי הוליסטי, אלא על עיסוי רפואי - ההבדל הוא בכך שאנחנו עובדים על הגופנפש ועל איזון , בעוד שהמטפלים בעיסוי רפואי (לעתים יכול להיות אותו אדם כמובן) חייבים בידיעה והבנה מדויקת של השרירים, התחלה וסיום,אופן פעולה, לאן הם מתחברים, ואיך נכון לעבוד במצבים פתולוגיים מסויימים - כמו הבלט שיש לך. ההבדל הוא מאד דרמטי.
לצערי, יש מכללות שמחלקות תעודת עיסוי רפואי לקורס שאינו מספק, אז תוודאי שמדובר במעסה רפואי בכיר, שלמד במסלול של לכל הפחות שנתיים.
אלפונס שהוא מהמורים המובילים לעיסוי רפואי ותאי יוגה תרפי גר במרכז - באורנית. במידה שאינו פנוי לטפל בך בעצמו, יוכל להמליץ על תלמידים שלו שגרים באיזורך (אל חשש - תלמידים שלו הם מטפלים מנוסים עם הרבה שנות נסיון).
המליצו מעלי על דיקור, ואכן אני מכירה מקרים לא מעטים שהבעיה לא קשורה לשרירים שבהם מטפל העיסוי הרפואי , אלא למגע בעצב וכד' ואז הדיקור מאד עוזר. עם זאת, הייתי מתחילה דוקא באבחון אצל המטפל הרפואי , שגם ישחרר/יחזק מה שצריך בשרירים ואז במידת הצורך להשלים בדיקור.
אנחנו עובדים בצורה הזו בשיתוף פעולה עם מטפל מצוין ברפואה סינית שגר בשכנות. מקווה שגם במרכז יש אנשים שיודעים ליצור הפניה הדדית כזו.
לגבי שיטות התנועה - שוב, אני מאד ממליצה לכל אדם, ובפרט מי שסובל מכאבי גב, ללמוד תנועה מודעת דרך אלכסנדר, פלדנקרייז , יוגה מדויקת (יוגה טיפולית, איינגר ובהמשך לתחזק עם קונדליני יוגה) או צ'י קונג רפואי. אבל נראה לי שכדאי קודם לטפל בבעיות של תקיעויות בשרירים ובכאבים דרך העיסוי, ואז להתחיל בתחזוקה לחיים דרך שיטות המודעות
בהצלחה
&nbsp

okit83

New member
תודה רבה

כיצד ניתן ליצור קשר עם אלפונס?
אשמח גם להמלצה על מדקר.
אמרת להתחיל באבחון אצל המטפל המקצועי - כוונתך לאורטופד או לעיסוי רפואי?

0 אור 0

New member
תשובות

האתר של אלפונס http://www.nuad.co.il/
נראה לי אתר קצת ישן - אבל פרטי הקשר צריכים להיות עדיין נכונים.
אם לא - תחפשי בגוגל אלפונס או רלי טרשל, הוא מלמד בכמה מכללות מובילות בארץ.
לגבי אבחון אצל מטפל - התכוונתי אכן למטפל בעיסוי רפואי, אבל אם מדובר על בעיות בחוליות , הוא יבקש לראות את האבחון של האורתופד.
&nbsp
&nbsp

למעלה