טיפולים פארארפואיים - מעצבן

ריקי 04

New member
טיפולים פארארפואיים - מעצבן ../images/Emo46.gif

עד עכשיו עשינו ריפוי בעיסוק דרך קופ"ח. השבוע הודיעה לי המרפאה בעיסוק שהיא החליטה החלטה מקצועית שאנחנו צריכים חודש וחצי הפסקה (בלה, בלה... אני לא מסכימה בכלל, אבל הבנתי שגם אין לי עם מי להתווכח). בקיצור, לקח לי שתי דקות להבין שהחודש וחצי יהיו מינימום ארבעה (כי היא תיקח ילד אחר לשעה הזאת, וזאת היחידה שמתאימה לנו). ובעצם, אחרי עוד קצת בירורים, התברר שהוציאו חוק חדש שאסור שתור ההמתנה לטיפולים יהיה יותר מחודשיים (היום עומד על חצי שנה). איך עושים את זה? (במיוחד שקיצצו להם את כוח האדם בחצי, מכל מיני סיבות), דבר ראשון מעיפים את הקבועים (שממש "תוקעים" את התור, ולדעתם סיימו את המכסה), כלומר את הילדים שיש להם באמת בעיות (CP, PDD... ולא רק "אחיזת עיפרון" ושאר שטויות שמקנות 9 טיפולים וזהו). בקיצור - ניפנפו אותנו (ואין לי שום סיכוי לחזור, גם לא בעוד חצי שנה). אז זהו - גם את זה צריך יהיה להתחיל לעשות פרטי... ואח"כ, כשאני מגישה קבלות (לקלינאית), עוד אומרים לי "למה את לא עושה את זה דרך קופ"ח?"

doritmor

New member
בתור אמא סקפטית "עוד מאירופה" ...

(ציטוט מהחמישיה הקאמרית)- המסורת של הפסקה של חודש עד חודשיים היא ארוכה מאוד - הרבה לפני החוק החדש (שאגב לא שמעתי עליו - האם הוא בכל הקופות?). המטפלים של הבן שלי (גם הפרטיים!!!) טענו תמיד שצריך לצאת להפסקות. אני מצידי, הגבתי כמוך. מאוד כעסתי, וציטטתי את המחקרים שאמרו ש"כמה שיותר מוקדם וכמה שיותר - טוב יותר". הם אמרו נכון, אבל הילד צריך זמן להבשיל, לעכל ושאר פעלים מתוך הגסטרונומיה. האמת, לא האמנתי למרות שלא היתה לי ברירה. היום, כשאנחנו כמעט אחרי, אני לא בטוחה שהם לא צדקו. הרי הילדים שלנו עובדים מאוד מאוד קשה כל השנה. גם אם ריפוי בעיסוק נראה לנו כ"משחק" זה עדיין עובד על הדברים שהם קשים להם. מאלצים אותם ליצור קשר עיין, לחכות בתור, לדחות סיפוקים (וכן אפילו לאחוז נכון את העפרון אם קשה להם). גם הם צריכים חופש. לדעתי החופש צריך להיות לא בזמן החופש ממערכת החינוך ולא ארוך כל כך אבל כן יש בו תועלת. לגבי שעת הטיפול. אנחנו התעקשנו תמיד שישמרו לנו על השעה שלנו . בדרך כלל גם הסכימו. אנחנו יצרנו קשר טוב עם המרפאה בעיסוק וזה עזר כמובן. פשוט תבקשי ממנה להגיד להורי הילד שבא בהפסקה שלכם שהשעה הזו היא זמנית עד לתאריך X. זו לא נראית לי בקשה לא סבירה. דורית

שושרוז

New member
באיזה קופה מדובר מעניין

כתבי באיזה קופה מדובר ובת כמה בתך כי לנו מגיל 3 הכללית רופא המחוז אמר שטיפולים לילדינו מקבלים רק בגן מענייו דרך איזהקופה מדובר ובדרך כלל רוב הקלנאיות והמרפאות שבקופות אינם יודעים לתקשר עם ילדינו ולכן הקדישי הרבה ABA ובהצלחה

ריקי 04

New member
הבן שלנו, 3.5, לא נמצא בחינוך מיוחד

כך ש"רק בגן" אי אפשר להגיד לי (משולב בגן רגיל במסגרת תוכנית ABA). לגבי הקופה והמכון, מסיבות אישיות אני מנועה מלפרט (רק רציתי להתעצבן באופן כללי, כי זה נורא מרגיז). ןלגבי המרפאה בעיסוק באופן אישי - היא דווקא תקשרה עם הבן מקסים ועשתה איתו יופי של עבודה (ובגלל זה כל כך חבל לי...). C'est la vie...

למעלה