טיפולים פרארפואיים

shohamye

New member
טיפולים פרארפואיים

אם הילדה נמצאת במעון יום טיפולי (מתחת לגיל 3) איך ניתן לקבל החזרים מקופ"ח (מאוחדת) על טיפולי פיזיו' פרטיים? מה הפרוצדורה? תודה.

טיפולים

אין לי תשובה לשאלתך, גם אני כרגע בודקת את הנושא, אבל משיחה שעשיתי עם הורים במעון של בני הבנתי שגם ארגון וראייטי נותן תמיכה כספית לילדים שעוברים טיפולים פרטיים, אני כרגע בראשית התהליך אז אין לי פרטים על כך ,הבנתי שיש לפנות טלפונית לוראייטי(03-6447220) והם ידריכו אותך מה צריך לעשות

shohamye

New member
טיפולים

מה שלומך פני? מזמן לא שמעתי ממך. למה צריך לפנות לארגונים כמו וראייטי, גם קופ"ח אמורה לתת החזרים על טיפולים מחוץ לקופה אפילו אם הילד מקבל טיפולים במעון, הם רק מתחמקים מזה, והבנתי שהורים שלוחצים ונלחמים מול קופ"ח, ומקבלים אישור של רופא התפתחותי ורופא מחוזי או משהו כזה, אז מקבלים בסוף החזרים. השאלה - איך בדיוק עושים את זה. אם תדעי עוד פרטים על הפרוצדורה, אשמח לשמוע. תודה.

עמיקםרז

New member
תשובות ממרכז אקים

שלום רב, הפניתי את השאלות בנושא הטיפולים לעו"ד שרונה מזרחי ממרכז התמיכה, הסיוע והמידע באקים מרכז, ולהלן תשובותיה: בוקר טוב עמיקם! לאחר שבדקתי בפרסום סל השירותים בתחום התפתחות הילד,להלן תשובתי : עפ"י סל השירותים המפורסם ע"י משרד הבריאות, חוק בריאות ממלכתי קובע כי באם המכון להתפתחות הילד אישר כי הילדה זקוקה לטיפולי פיזוטרפיה, אזי על קופת החולים חלה החובה לספק טיפולים אלו. מאחר והמדובר בילדה שגילה מתחת לגיל 3, אין השתתפות עצמית של ההורים, אלא העלות ממומנת כולה ע"י קופת החולים המפנה. מכל מקום, הכתובת הראשונית לפניה, הינה הרופא המחוזי של המחוז בו הים מתגוררת. בפניה אליו ניתן לבקש את הטיפולים, ומימונם ע"י הקופ"ח. במקרה ומסיבות כלשהן, המכון אשר תציע קופת החולים, לא יהיה נוח להורי הילדה (מבחינת מיקום/שעות טיפול) אזי, מימון טיפולים במכון אחר תלוי בהגשת בקשה נוספת ואישית אל הרופא המחוזי. אם ההורים יתקלו בבעיות עקרוניות, כמו סירוב הקופה להעניק/לממן השירותים, אני במרכז אשמח להכנס לתמונה ולסייע ככל יכולתי. המשך יום נעים, עו"ד שרונה

shohamye

New member
לעמיקם תודה

תודה על התשובה המהירה, אבל לא עדיין לא ברור לי משהו, נכון שקופ"ח אמורה לממן טיפולים לילדה אפי' שהיא במעון שיקומי, אבל מבחינתם אני צריכה לעשות את זה במכון של הקופה (ושם טופלה הילדה עד שנכנסה למעון) אולם אנו הולכים לפיזיוטרפיסט פרטי, ועל זה אנחנו רוצים לקבל החזר, והבנתי שעם זה קופ"ח עושה בעיות, אז איפה להתחיל? תודה

עמיקםרז

New member
פיזיותרפיסט פרטי

שלום רב, אם קופ"ח מסוגלת לספק שירות כלשהו בעצמה, היא אינה חייבת לממן שימוש של אחד ממבוטחיה בשירות פרטי או בשירות שמחוץ למסגרת קופ"ח. אבל עדיין פתוחה הדרך להפנות בקשה אל הרופא המחוזי של קופ"ח, לנמק בנימוקים משכנעים מדוע במקרה זה צריך לפנות לשירות שמחוץ למסגרת קופ"ח, ואז אולי הוא ישתכנע לאשר מימון. הכל עניין של הידברות ומיקוח עם הרופא המחוזי, כי הוא האינסטנציה שאולי יכולה לאשר חריגה מהכללים של קופ"ח. ב ה צ ל ח ה , עמיקם

למעלה