טיפולי פוריות והנקה

טיפולי פוריות והנקה

האם יש כאן מישהי שהתחילה טיפולים ועדיין המשיכה להניק? אני לא רוצה להפסיק להניק אך חייבת להתחיל טיפולים.... :((

מקריאה און ליין הדעות חלוקות

מההיבט של התינוק - חלק טוענים שניתן להמשיך כי כמות מזערית חודרת לחלב. וחלק ממש נגד - בטענה שכמות גדולה חודרת לחלב. בוודאות נאמר לי שהטעם משתנה, והאיכות משתנה - החלב הופך לדלילי יותר פחות שומני ועשיר. בנוסף נאמר לי שהכמות תרד בהכרח ויתכם שלא תשוב לאחר הפסקת ההורמונים.
מההיבט של הקליטה להריון - גם כאם הדעות חלוקות. חלק טוענים שההנקה תכשיל קליטה להריון היות וגורמת לכיווצי רחם. גקם אם מדובר בארבע הנקות קצרות של תינוק בן שנה וחצי. וחלק טוענים שאין כל חשש.
אני כרגע מתחילה הליך עם בר חוה - שגישתו היא שאין שוב בעיה בשני ההיבטים. אך אני עדיין חוששת.

מנסיון אישי

בזמנו, לאחר שנולד בני מטיפולי פוריות ורציתי ילד/ה נוסף, בדקתי את העיניין. שמעתי מכמה אנשי מקצוע מתחומים שונים שההנקה (בעיקר בלילה) משפיעה על ההורמונים (עלייה בפרולקטין) ומורידה את סיכויי הכניסה להריון (יש בזה גם הגיון אבולוציוני שההריון יגיע רק לאחר שהאם הפסיקה להניק ו"הפנתה" מהטיפול בתינוק).
משום כך, החלטתי לחכות עם הילד הנוסף עד תום ההנקה (שהתארכה עד 2.8).
בהצלחה!

וואו

טוב לי אין זמן, מבחינת הגיל, לחכות כל כל הרבה... הוא עכשיו בן 1.5 וממש מבאס אותי להפסיק את ההנקה... בת כמה היית?

הייתי בת 36 כשנולד....

אבל אמרו לי שהביציות שלי זקנות ב10 שנים ובכל זאת היתה לי אמונה (לא ברור על סמך מה) שאצליח שוב (אבל ליתר בטחון עשיתי ביטוח בריאות שכולל החזר על תרומת ביצית
).
בקיצור, חשוב שתקשיבי לעצמך ותעשי מה שהכי מתאים לך, כמובן באישור ותמיכה הרופא.
בהצלחה!

אני בת 38 והבן שלי בן שנה וחצי

הייתי מתה לחכות עוד חצי שנה אבל מפחדת שלא יהיו ביציות טובות כבר יש דרך לדעת זאת כבר עכשיו ? בלי שאיבה או הורמונים?

shoosh101

New member
לא כל הרופאים מחייבים להפסיק הנקה לפני טיפולים

למרות שרובם כן, לדעתי מהסיבה הפשוטה שהם לא רוצים להסתבך גם עם זה.
כשתיכננתי לחזור לטיפולים עדיין הנקתי תינוקת בת 11 חודשים. מבחינת הרופא שלי (ד"ר בר-חוה) לא היתה שום בעייה עם העניין, כל עוד אני לוקחת בחשבון שהורמונים כן עוברים בחלב אם. הוא אמר שמבחינת יעילות הטיפולים, אין בעייה, וזה גם לא משנה אם כן או לא קיבלתי מחזור מאחר וגם ככה ניתנים הורמונים שגורמים לביוץ. בסופו של דבר, אני לא גמלתי את התינוקת מיוזמתי, אבל היא החליטה סביב גיל שנה שמספיק לה, ואת הטיפולים התחלתי כבר ללא הנקה.

לי יש שני הריונות בתקופת ההנקה (ivf(

אני בדקתי לגבי הזריקות הספציפיות שלי במרכז הטרטולוגי ואמרו לי שזה לא חודר לחלב
מבחינת הורמונים, עברתי בדיקות הורמונים ויצאו בסדר.
מחזור הייתי מקבלת כל חודש למרות ההנקה
ופשוט עברתי טיפולים עם פרוטוקולים קצרים שהניבו הריון.

וואו - מדהים

נוכל לדבר?
נראה לי שאת יכולה להיות המלאך המושיע שלי בעניין :)))

למעלה