טיפולי פוריות

טיפולי פוריות

שלום,
חדשה כאן.
עברתי ניתוח שרוול לפני חודש וחצי. רציתי לשאול מי שמבינה, מתי אוכל לעשות טיפולי IVF? ללא כניסה להריון, אלא הקפאת עוברים לפחות.
הבנתי שצריך לחכות בין חצי שנה לשנה לכניסה להריון, אבל שזה לא מונע טיפולים.
אשמח למענה. אני רוצה לחזור לטיפולים כמה שיותר מהר.
תודה רבה

היי

לא עברתי שרוול, אלא טבעת. בטבעת לא הייתה בעיה לעשות סבב שלם כולל החזרה החל משלושה חודשים לאחר הניתוח.

אני יודעת שבשרוול אסור להיכנס להריון שנה לאחר הניתוח, אבל לא נראה לי שיש מניעה כלשהי לעשות שאיבה ולהקפיא את העוברים, ברגע שאת כבר מתפקדת כרגיל והגוף החלים מהניתוח לגמרי.

אם את במכבי, תוכלי בכל מקרה לעשות רק סבב אחד כזה, כי כשיש מוקפאים לא מאשרים טופס 17 לסבב טריים (לא יודעת איך זה בקופות אחרות), כך שאת יכולה לחכות עם זה לפחות עוד חודשיים ולהיות בטוחה שהגוף במצב אופטימלי אחרי השרוול.

בהצלחה רבה בשתי המשימות!

לחכות זה החלק הקשה

אבל אם זה מנחם, אצלי אחרי ירידה משמעותית במשקל, נקלטתי פעמיים (אחרי 4 שנים של ניסיונות)... כך שלדעתי בהחלט עשית צעד חכם עם הניתוח בהקשר הזה...

שאלה גם לגבי כאבים- אשמח לעזרה!!!!!

איילה ממש תודה. את מעודדת מאוד:)

רציתי לברר כאן אם מישהו חווה כאבים משמעותיים לאחר הניתוח?
אני חודש וחצי לאחר הניתוח, וסובלת גם מתשישות גדולה- הרבה אנשים אומרים לי שאני נורא חיוורת- וגם מכאבים ממש חזקים, במיוחד אחרי האוכל.
הכאבים הללו הם מאז הניתוח וכל הזמן. לא צצו פתאום.
הייתי כבר במיון פעמיים, עשו לי סיטי שנמצא תקין.
משככי כאבים לא עוזרים לי.
חשוב לי לציין שיש לי ברקע קרוהן, אולם הוא ברגיעה. (האם יש כאן חולי קרוהן שעשו ניתוח זה?)
המנתחת הציעה לי לפנות לפסיכולוג ביה"ח. לא שיש לי התנגדות עקרונית לפסיכולוג, אבל זה לא יעזור. אלו כאבים ממש ממש חזקים.
ניסיתי גם קל-בטן, קולוטל, ספזמלגין, כל משככי הכאבים בווריד לא ממש עזרו.

יש לכם רעיון למי אפנה? אני צריכה מישהו עם ראש גדול ואכפתי, ושלא יתעצבן עלי כמו שהרופאה שלי עשתה כי היא לא ידעה איך לעזור לי:((

תודה

קוביd1

New member
לא תקין הכאבים

מה אומר המנתח שלך ,על תחליקי את זה ,צריך בדיקות יותר רציניות ,לבדוק מאיפה זה בא שלא יגרמו חס וחלילה נזקים

קובי

יודעת שזה לא תקין. כואב

תאמין לי שאני לא מחליקה את זה, ואני גם חושבת שזה לא תקין שאני לא יכולה כמעט לתפקד בגלל הכאבים, אבל המנתחת לא יודעת ממה זה, ומבחינתה היא חושבת שהיא עשתה את כל הבדיקות הנדרשות- בדיקות דם, סיטי ובדיקת הבטן שהיא רכה.
גם הצילום אחרי הניתוח היה תקין. השרוול תקין.

איזה בדיקות יותר רציניות יש עוד לעשות?

אשמח להכוונה לרופא/ה שיסייע להבין מה קורה פה.

או שאולי צריך עוד זמן????

אופירA

New member
מנהל
תפני לכירורג בריאטרי נוסף, לחוות דעת נוספת.

מישהו מהתותחים - קידר, סובחי, המנהל הבריאטרי מתה"ש (שכחתי את שמו). כאלה.
תביאי להם את כל הדיסקים של ה-CT וכל הבדיקות.

תדרשי מקופ"ח עקב העובדה שהבדיקות לא העלו דבר - שיעשו לך MRI. תביאי גבר שרירי, מסוקס ועצבני שיצעק איפה שצריך (חשוב שיגיע בחולצה קצרה, שמבליטה את השרירים), ותשיגי בדיקת MRI.

לא צריך עוד זמן. יש בעיה. אבל כשהבדיקות לא מראות בעיה, צריך שלרופא תהיה רוח הקודש (או אינטואיציה חזקה, או הארה פתאומית, כאלה דברים).
לכן צריך גם להתפלל על זה, במיוחד.
ואגב, בד"כ זה קורה לרופא אחר, שאין לו נגיעות, ודווקא יש לו איזה חשק בלתי מודע למצוא תקלות של רופא אחר...

אופירA

New member
מנהל
עוד דבר, במקביל

שבי עם עצמך, תחשבי על כל המופעים של הכאב, תרשמי לעצמך, ותפרטי בצורה מסודרת לכמה פורומים שבהם יש רופאים בריאטריים שעונים לאנשים (יש גם בדוקטורס וגם בעוד אתרים), שאולי למישהו מהם יהיה רעיון איזה בדיקות צריך לעשות, או איזה כיוון צריך לחקור.

ועוד דבר - תעשי השתדלות של עצמך, ותורידי כעס מרופאת המשפחה ומהמנתחת. זה מעצבן, אבל כרגע זה לא הזמן להתעצבן, אלא כרגע את צריכה לעזור לעצמך ולהיות הרופאה של עצמך. אז כרגע תשתדלי לסנגר עליהן ולהבין את חוסר האונים שלהן, ולנסות לעזור להן לחשוב יחד איתך בראש פתוח ונקי מכעסים.
אח"כ אפשר יהיה לכעוס, בדיעבד.

תודה. אני אחרי הכעס

וזה על המנתחת. וגם, אני לא כועסת על זה שאין לה מושג, אלא על זה שהיא כעסה עלי סתם.

במה MRI טוב יותר מסיטי?

אוי ואבוי לעבור שוב MRI

עברתי כחודשיים לפני הניתוח בדיקה זו, והיה איום ונורא.
הקאתי את נשמתי תוך כדי, והיו צריכים לעצור ולאושש אותי, לפני שהמשיכו........

אופירA

New member
מנהל
למה עשו MRI לפני הניתוח?

MRI לא עושים בלי סיבה טובה מאוד מאוד.
מה גרם לך להקיא את נשמתך ב-MRI? הרי אין שום חומר שמחדירים. ואין קרינה.

MRI

ב MRI בטן, שזה MRE, כן שותים חומר, וגם מזריקים חומר שעלול לגרום להקאות.
כפי שאמרתי, יש לי קרוהן ברגיעה, והיו לי כאבים, שרופא הגסטרו רצה לוודא שהכל בסדר, לפני טיפולי הפוריות.

אופירA

New member
מנהל
אז תבררי אם עכשיו אי אפשר MRI נורמלי

אם לא שואלים, לא יודעים.

פעם הבן שלי בן 4 היה צריך תפירה של חתך גדול ביד.
הוא בכה נורא ולא רצה זריקה, אז אמרתי לו שחייבים והחזקתי לו את היד.
פתאום המנתח אמר, בעצם, אם הוא בוכה, אז אפשר לעשות לו הדבקה. הוא בן, וזה לא נורא אם הצלקת תהיה קצת גסה.
יופי, מאיפה לי לדעת שאפשר לעשות הדבקה? מאיפה לי לדעת שקיים דבר כזה, בכלל, הדבקה? למה הוא נותן לי להבין שיש רק אפשרות של תפירה?
עד היום הילד זוכר שרציתי להכריח אותו...

טוב, נראה

קבעתי תור למרפאת כאב.
אני מקווה שהם ישכילו להפנות אותי לבדיקות המתאימות

למעלה