טיפולי שיניים

avorly

New member
טיפולי שיניים

ביתי היא בת 5 וחצי, מצחצחת שיניים די בקביעות וטרם נפלה לה שן חלב כלשהי מהפה. כבכול גן בארצנו, גם אצל ביתי בגן ביקרה השיננית ונתנה לה מכתב ובו הודעה לבוא לבדיקה אצל רופא שיניים. ניגשתי עם הילדה לרופא והוא אמר שבסה"כ השיניים מאוד בסדר, אבל (ופה האבל הגדול) - צריך לעשות ניקוי אבן ולסתום סדקים ב-6 שיניים אחוריות. הדבר נראה לי מאוד מוזר, ורציתי לדעת אם זה אינו טיפול מיותר.אני חוששת שיתחילו טיפולים בשיניים בריאות ויגרמו לבעיות בפה אח"כ. אשמח לתשובה מהירה ומוסברת. בברכת רק בריאות, אורלי

פנינושש

New member
תגובה...

השיננית התכוונה לדבר שנקרא-איטום חריצים- האיטום למעשה מונע הצטברות אוכל בתוך החריצים. היות והשטח הסיגרי של השיניים הטוחנות מלא בדרך כלל בחריצים ובתלוליות,החריצים מהווים "מלכודת " למזון,ולמברשת קשה להגיע לתוכם ולנקותם. היות והשן הטוחנת הקבועה הראשונה בוקעת בגיל 6,שן זו מועדת להתפתחות עששת ולכן היא בעדיפות ראשונה לאיטום חריצים. מקווה שהתשובה אכן מספקת.

avorly

New member
תודה רבה, ואם אפשר עוד שאלה:

הדבר הכרחי בגיל הזה?

coolmood

New member
לא יזיק

הטיפול שהוצע לבתך הוא טיפול מניעתי ובלתי מזיק, שיעזור לשמור על בריאות שיניה ויכול להביא לשיפור רציני במצב שיניה גם בעתיד הרחוק. אם המלצת הרופא שבדק את בתך היא לבצע איטום חריצים והסרת אבנית, אני מאמין שאכן יש בכך צורך. בקיצור - זה לא הכרחי, אך בהחלט יכול לעזור.

איטמי חריצים

במידה ומדובר בשיניים הקבועות אשר אמורות לבקוע בגילאי 5.5 - 6 שנים אזי מומלץ בחום להניח עליהן איטומי חריצים סמוך לבקיעתן. עם זאת במידה ומדובר בשיניים נשירות (שיני חלב)(והמספר 6 שיניים מרמז שבהן מדובר) לדעתי כדאי לקבל חוות דעת נוספת מרופא/ה מומחה לילדים כיוון שבגיל זה במידה ולא התפתחה עששת בשיניים הנשירות סביר למדי שגם לא תתפתח בעתיד. פגישה להדרכה , ניקוי השיניים ויתכן אך הנחת פלואוריד, מומלץ בהחלט

למעלה