יש ויש ../images/Emo105.gif../images/Emo107.gif../images/Emo19.gif../images/Emo108.gif../images/Emo15.gif.
odeag המגרנה כפי שתומר הסביר הינה כאב ראש חזק, (בדרך-כלל בצד אחד של הראש). לעיתים מופיעים סימנים מקדימים להתקף , כמו אורות מנצנצים או טשטוש הראיה, שנעלמים עם התפתחות הכאב.יש אנשים שהכאב אצלם מלווה בבחילה והקאה. ישנם מס´ גורמים ידועים הקשורים להתפתחות המגרנה: אלכהל ( יין אדום בעיקר) מונו סודיום גלוטומט ( חומר מגביר טעם) גבינה צהובה, בשרים מעושנים, וקופאין סטרס, חוסר שינה או תשישות קשה שינויי מזג אויר ושינויים הורמונליים. ברפואה הסינית למגרנה קשת רחבה של גורמים אך לרב היא מקושרת לבעיה בכבד, אגירה של כעסים ותחושות בבטן מתפרצים בבת אחת וגורמים למגרנות.כמו כן המגרנה הינה אחת מתסמיני הPMS - תסמונת קדם מחזורית ( הקשורה גם כן לכבד). מכיוון שהטיפול במגרנה שונה מאוד ממטופל למטופל הייתי ממליצה לך לגשת למטפל ע"מ יאבחן אותך ויבנה לך פורמולה אישית של צמחי מרפא. התרופה העיקרית למגרנות היא המניעה - שמירה על תזונה נכונה המנעות מאכילת שומן מן החי , ואכילה של שמניים צמחיים כמו שמן פשתן, שמן נר הלילה, זיפן , וכן שמני דגים ( המעכבים צימות טסיות דם) שתיה מרובה של מים פושרים עם לימון המנקים את הכבד והגוף מרעלים. שיחרור ממתחים והחצנת רגשות חשובים לטיפוסים הסובלים ממגרנות , לכן גם אני מצטרפת לחברי וממליצה על טיפול כלשהו במגע , בשיאצו ורפלקסולוגיה אני מכירה הצלחות אם כי תמיד מומלץ על טיפול משולב לפחות עם צמחי מרפא. כמו כן מומלץ לעשות ספורט ולעבוד על גמישות הגוף - יוגה בהחלט מומלצת. לגבי תוספי מזון מגנזיום ציטרט עוזר בהרפיית כלי הדם המכווצים ונמצא כי מינראל זה חסר אצל רב הסובלים ממגרנות. השמן סיני או שמן אתרי מנטה - מרחיבים את כלי הדם לכן מומלץ למריחה באזור הרקות והמצח עם תחילת הכאבים אך לא במהלך המגרנה. הרבה בריאות יעל