טיפול אלטרנטיבי במיגרנה?

שיאצו כפתרון להתקפי מגרנה

שלום לך, הרפואה המערבית איננה יודעת לשים את האצבע על גורמי התקפי המגרנה, הנובעים בעיקר מכיווצם והרפיתם של העורקים בבבסיס הגוגולת. התופעה נפוצה בעיקר אצל נשים, תדירות ההתקפים משנה מאדם לאדם ונעה בין כמה התקפים לשבוע עד התקף אחת לכמה חודשים. משך ההתקף משתנה - בין שעתיים ל-3 ימים, והרפואה הקונבנציונאלית מציעה טיפולים תרופתיים על מנת להעביר את התופעות הכרוכות בה. לעומתה, הרפואה הסינית רואה במגרנה כסימפטום למצב נפשי הנובע ממתח, כעס/תיסכול (מהפרעה נפשית כלשהי), ותזונה לא מתאימה. תופעה זו מוגדרת כהתפרצות של ´אש´ מהכבד, וחולשה של הכליות שתפקידן לקרר את הגוף במצב שכזה. השיאצו מציע דרך אלטרנטיבית לטיפול התרופתי, שיטה המחזקת את הכבד והכליות ומשקיטה את הנפש. אני יודע מנסיוני על מטופלים שהתקפי המגרנה ירדו בצורה דרסטית הן בתקיפותן והן בחומרתן ע"י טיפולי שיאצו. אשמח להרחיב בשאלות נוספות. תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

דני ספן

New member
טיפולים במגע

אני מסכים עם תומר בנוגע לשיאצו אך יחד איתו נמנים עוד טיפולי מגע אחרים כמו טווינה, אנמה,מסג´ תיאלנדי, רפלקסולוגיה ועוד, העניין הוא, שהטיפול יביא להורדת היאנג מטה, במיוחד אם הטיפול יערך בזמן ההתקף, הדבר יביא להקלה מיידית בכאב הראש כמו גם,במיעוט / הפסקת ההתקפים.

תרשה לחדד את שאמרת , דני,

טווינה ומסג´ תילאנדי פחות מתאימים כי הם שיטות יותר דינמיות ומניעים מאוד אנטנסיביים, מה שפחות מומלץ במקרה של מגרנה שמצריך טיפול יותר איטי ועמוק. והעיקר שנהיה בריאים :) תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

דני ספן

New member
תרשה לי לחדד את הנקודה

תומר, לגבי טווינה- נכון שבד"כ היא מזוהה כדינמית ועמוקה אך היא יכולה להיות רכה ומלטפת. תודה על תרומתך בנושא, לילה טוב,

יש ויש ../images/Emo105.gif../images/Emo107.gif../images/Emo19.gif../images/Emo108.gif../images/Emo15.gif.

odeag המגרנה כפי שתומר הסביר הינה כאב ראש חזק, (בדרך-כלל בצד אחד של הראש). לעיתים מופיעים סימנים מקדימים להתקף , כמו אורות מנצנצים או טשטוש הראיה, שנעלמים עם התפתחות הכאב.יש אנשים שהכאב אצלם מלווה בבחילה והקאה. ישנם מס´ גורמים ידועים הקשורים להתפתחות המגרנה: אלכהל ( יין אדום בעיקר) מונו סודיום גלוטומט ( חומר מגביר טעם) גבינה צהובה, בשרים מעושנים, וקופאין סטרס, חוסר שינה או תשישות קשה שינויי מזג אויר ושינויים הורמונליים. ברפואה הסינית למגרנה קשת רחבה של גורמים אך לרב היא מקושרת לבעיה בכבד, אגירה של כעסים ותחושות בבטן מתפרצים בבת אחת וגורמים למגרנות.כמו כן המגרנה הינה אחת מתסמיני הPMS - תסמונת קדם מחזורית ( הקשורה גם כן לכבד). מכיוון שהטיפול במגרנה שונה מאוד ממטופל למטופל הייתי ממליצה לך לגשת למטפל ע"מ יאבחן אותך ויבנה לך פורמולה אישית של צמחי מרפא. התרופה העיקרית למגרנות היא המניעה - שמירה על תזונה נכונה המנעות מאכילת שומן מן החי , ואכילה של שמניים צמחיים כמו שמן פשתן, שמן נר הלילה, זיפן , וכן שמני דגים ( המעכבים צימות טסיות דם) שתיה מרובה של מים פושרים עם לימון המנקים את הכבד והגוף מרעלים. שיחרור ממתחים והחצנת רגשות חשובים לטיפוסים הסובלים ממגרנות , לכן גם אני מצטרפת לחברי וממליצה על טיפול כלשהו במגע , בשיאצו ורפלקסולוגיה אני מכירה הצלחות אם כי תמיד מומלץ על טיפול משולב לפחות עם צמחי מרפא. כמו כן מומלץ לעשות ספורט ולעבוד על גמישות הגוף - יוגה בהחלט מומלצת. לגבי תוספי מזון מגנזיום ציטרט עוזר בהרפיית כלי הדם המכווצים ונמצא כי מינראל זה חסר אצל רב הסובלים ממגרנות. השמן סיני או שמן אתרי מנטה - מרחיבים את כלי הדם לכן מומלץ למריחה באזור הרקות והמצח עם תחילת הכאבים אך לא במהלך המגרנה. הרבה בריאות יעל

odeia

New member
יעל, למה אסור למרוח מנטה בזמן התקף?

אז מה כן מותר בזמן התקף?

בזמן התקף

אני לא מכירה על משהו ביתי שיכול לעזור אני יודעת שצמחי מרפא או דיקור יכולים להקל. המנטה בזמן התקף עלוללה לגרום להקאה לכן אני ממליצה למרוח אותה לפני ההתקף. ( יש הממליצים על 2 טיפות לוונדר + 2 טיפות מנטה על כפית דבש בלקיחה פנימית בזמן התקף - אני לא מכירה עם זה הצלחות או כישלונות). יום טוב יעל

עז

New member
מנגרנות - כאבי ראש

מה המקור?, יש תאוריה האומרת שהרוב הגדול של כאבי ראש / מנגרנות מקורם במערכת העיכול, חלק נוסף מקורם בבעיות בחוליות העליונות, מתח, חוסר שינה, "עצבים" ובעיות נארולוגיות. מהנסיון שלי יש הצלחה של יותר מ-90% בטיפולים שמקורם במערכת העיכול, כפית דבש, טיפת לבנדר וטיפת מנטה ולשתות כוס של מים קרים, בנוסף אפשר לערבב 10 טיפות לבנדר ו-2 טיפות מנטה ולעסות את הרקות ואת העורף. למניעה מומלץ טינקטורה של חרצית ריחנית עז - מטפל הוליסטי

למעלה