טיפול אלטרנטיבי לסוכרת

באגירה

New member
טיפול אלטרנטיבי לסוכרת

לחברי הפורום שלום, רציתי לדעת האם יש טיפול אלטרנטיבי לסוכרת במקום כדורים (לא במקום תזונה נכונה ופעילות גופנית) שיעזור להוריד את רמת הסוכר בדם ולאזן אותה. תודה, באגירה

סכרת

הסכרת הינה מחלה כרונית הנובעת מהפרעה במטבוליזים של פחממות ומתאפיינת ברמות סוכר גבוהות בדם, וסיבוכיה השונים כוללים נזק לכליות לעצבים ולעינים. למחלה זו נטיה גנטית אולם זוהי אחת המחלות שידוע בברור כי היא קשורה לתזונה ולאורח חיים. קשה לי לתת לך תרופת פלא שתחליף את תרופותייך - מה גם שאינני יודעת מה רמת הסוכר שלך ואיזה כדורים את לוקחת. אתן לך מס´ עיצות שתוכלי לשלב עם הכדורים - מומלץ לעשות בדיקת סוכר לאחר כחודש ימים ולהתיעץ עם הרופא המטפל להפחתה או הפסקת הכדורים. בסכרת יש לשמור על תזונה קפדנית ולהמנע מסוכר לבן ופשוט ואלכהל יש להרבות באכילת סיבים ( הנמצאים בעיקר בקליפת הפירות והירקות, בדגנים המלאים ובקטניות) תפקידם בגוף הינו כמטאטא הם עוברים לאורך מע´ העיכול מגבירים פעילות מעיים ואחראיים לפינוי פסולת, הם מונעים עליית רמות שומנים בדם ומאזנים את הסכרת.לכן מומלץ להרבות בירקות ( שוב עם הקליפה) אורז מלא, מאפי חיטה מלאה ופרות ( בהתאם כמובן למינון המומלץ) מומלץ להפחית על מניעה מוחלטת של מזון עתיר שומן מהחי ( גבינות צהובות ושמנות, בשר אדום וכד´) ולאכול יותר דגים דלי שומן . יקרות מבושלים ומרקים - תמיד מוסיפים. לגבי תוספי מזון ידוע כי כרום פיקולינט הינו מינרל חשוב וחיוני במטבוליזים הגלוקוז וקליטתו ברקמות. הכרום מאזן את רמת הסוכר ומייצב אותו. ( מומלץ להתחיל לקחת כ 200 מ"ג פעמיים ביום ולעלות בהדרגה עד 500 מ"ג) כמו כן הייתי ממליצה על נוגדי חימצון ( כיוון שבמחלת הסכרת רמת החימצון בגוף גבוהה) ויטמין E וסלניום הינם נוגדי חימצון מומלצים. חשוב לבצע בדיקת B12 פעמים רבות התרופות הנתנות למחלה פוגעים ברמה ואז כמובן כדי להשלים זאת בתוסף מזון. הפחתה במשקל ופעילות גופנית תמיד מומלצים ובסכרת הם מהווים גורם חיובי בהתמודדות עם המחלה. אשמח אם תדווחי על תוצאות כשיהיו.

היי באגירה

שלום לך : טוב אני ינסה להסביר לך את הגישה ההולסטית לסוכרת אז ככה סוכרת זה בעצם פחד מסויים חששות וקרה לי שטיפלתי במישהי שהיה לה סכרת ואחרי שהסברתי לה שכל הרעיון הוא בעצם פחדים ושהיא הבניה פתאום הסכרת שלה הפכה להיות מאוזנת שקיום היא כבר לא חולה באותה סוכרת זה מה שיש לי להגיד בנושא הזה ושהיה לך יום קסום שלך עדי קצמן

למעלה