טיפול באנדו- גלולות ויזאבל או GNRH AGONIST

tuli2210

New member
טיפול באנדו- גלולות ויזאבל או GNRH AGONIST

הי בנות
שנים שלא הייתי פה בפורום.
צריכה עזרתכן-דעתכן בדחיפות.
לאחר ההריון הייתי עם גלולות הנקה, במשך הזמן נהיו כל הזמן דימומם ומיחושים בבטן..הפסקתי הנקות רק בשביל לעבור לגלולות רגילות שהיו לי טובות לפני ההריון והטיפולים..אך גם הגלולה הישנה- גינרה- עשתה לי רע ולא הצלחתי לסיים חודשיים ברצף כי מאוד ניפחה אותי. נתנו לי גלולות חדשות בשם QLAIR והן עשו לי רע בטירוף. שבוע וחצי איתן והרגשתי כמו חודשים עם זריקות הורמונים. כעת, הרופאה ממליצה לי לקחת טיפול שנקרא GNRH AGONIST שזה זריקה שמדכא כמו מנפאוזה ועל זה מוסיפים כדורים בשביל שלא יהיו תחושות של מנפאוזה. הרופאה אומרת שאין טעם להמשיך לתת לי גלולות נוספות לנסות כי בעצם שני סוגי הגלולות עושים לי מאוד רע כרגע . האפשרות הנוספת היא להתחיל גלולת ויזאבל.
אשמח לשמוע אם מישהי לוקחת את הגלולה ומה זה עשה לה? זו גלולה רגילה שלוקחים רצוף כמה חודשים ומפסיקים לקבלת מחזור או כל הזמן ברצף? זה מגן גם מפני הריון? האם מישהי קבלה את הטיפול ההורמנלי שציינתי?
תגובתכן דחופה לי כי אם אני לוקחת את הזריקה של ההורמון אז זה חייב להיות בימים הקרובים. (זה הולך לפי מועד ביוץ).

תודה גדולה מראש

tuli2210

New member
ממש צריכה תשובותיכן דחוף. חייבת להחליט היום מה לעשות

אחרת אפספס את ההזדמנות לקבל זריקה החודש.

לוליקי3

New member
אני ניסיתי ויזאבל כמה חודשים

מבחינת הכאב והנגעים - היה שיפור ניכר.
לצערי היו לי תופעות לוואי שגרמו לי להפסיק. זה גרם לתיאבון מוגבר, עצבנות, הרגשתי שאני משתגעת. לאחר 3 חודשים התחילו לי דימומים חזקים (ללא כאבים). הדימומים היו ממש מטורפים. יכול להיות שלך זה יעזור שווה לנסות.
לי הגלולות גרמו לפגיעה בתפקודי כבד. ניסיתי גם לוקרין אבל אי אפשר יותר משנה (גרם לי לגלי חום). אני אנסה אופציה אחרונה שהיא התקן מירנה. אם לא יעזור כנראה שבאמת אשתגע.

tuli2210

New member
תודה

זה בדיוק הפחד שלי ואני מיציתי תופעות לוואי של גלולות. אני כבר כשנה עם ארבע סוגים שונים שכולם עשו לי רע.
ואולי זה גם השלב בשילך לחשוב על האופציה השניה שנתנו לי. זריקה..של דיכוי + כדורים.

זו אני20

New member
תגובה-

אני נטלתי בעבר לוקרין. שזה גם ממשפחת המדכאים.
שמתי לב שאין הרבה בנות שמקבלות מן דיכוי שכזה.
לי זה היה סיוט תופעות הלוואי של גיל המעבר. (אבל נטלתי רק את הזריקה הזו. לא לקחתי כדורים להפחית את תופעות הלוואי)
ועל גלולות -אני ממליצה על פאמינט.
הם לא עושות לי תופעות לוואי בכלל. מצד שני- הם גם לא כ"כ דכאו לי את האנדו'.
אבל זה כבר סיפור אחר.
ויזאבל-לא נטלתי. וגם ד"ר סוריאנו לא ממליץ לי עליהם.
ניסתי התקן -אבל לא הסתדרתי איתו ... :(
אני-ג"כ בין המשתגעות!

tuli2210

New member
זה שאף אחת לא מכירה את ה GNRH הזה..רק מלחיץ אותי עוד יותר

זואילי

New member
אבל ברור שמכירות, זה דיכוי "סטנדרטי"

אם את אמורה לקבל דיכוי בזריקה אז מדובר בדקאפפטיל או לוקרין.
רבות מאיתנו קיבלו דיכוי כזה לפרקי זמן שונים, וכמובן כל אחת הגיבה אחרת.
אני רק מניחה שבנוסף לזה ירצו לתת לך גם כדורים עם אסטרוגן. מה שם הכדורים?

זה לגמרי טיפול נפוץ.

לי אישית לא היתה בעייה עם לוקרין. תופעת הלוואי המשמעותית היחידה שהיתה לי זה ירידה בצפיפות העצם. תכתבי במנוע החיפוש לוקרין או דקאפפטיל ותראי שירשורי עבר בנושא.

tuli2210

New member
זואלי, הי מתוקה

אותך אני בהחלט זוכרת. את תמיד זוכרת ויודעת הכל. אלופה. את כבר לא זוכרת אותי כי באמת כבר כמעט שלוש שנים שלא הייתי בפורום.
תודה על התשובה. גם אני קבלתי דקפפטיל רק שאני לא זוכרת מה זה עשה לי. זה היה בסמגרת הטיפולי פוריות.
אכן הכוונה לתת כדורים בנוסף שלא ברור לי מה שמם. אבל השאלה אם זה טיפול שכיח כדיכוי במקום גלולות? לא כחלק מטיפולי הפוריות?

ויזבל ו GNRH AGONIST

ויזבל היא התרופה היחידה שהוכחה כמשפרת כאבים באנדומטריוזיס. היא מכילה רק פרוגסטרון ואיננה מוכרת כגלולה נגד הריון. היא מכילה את אותו פרוגסטרון שיש ב QLAIR, רק במיניון נמוך יותר וברמה קבועה.
GNRH AGONIST, כפי שרשמו הבנות מקודם, נמכרת כלוקרין או דקפפטיל. היא מדכאת את כל הציר ההורמונלי ומכניסה את האישה לבלות זמנית. היא לא ניתנת באופן שגרתי מכמה סיבות: תופעות לוואי קשות, אפשרות לנטילה של עד 6 חודשים ובד"כ 3 בגלל סיבוכים רפואיים, חזרה של המחלה מיד אחרי. לכן, הטיפול ניתן בד"כ רק לפני ניתוחים, לצורך הקטנת המחלה במקרים קשים, במטרה לאפשר כריתה אופטימלית של הנגעים.

למעלה