טיפול באפרוח*דחוף*

• פותח הנושא siie
  • פורסם בתאריך

siie

New member
טיפול באפרוח*דחוף*

גוזול האפרוח היקר שלי,שקניתי ממש לפני 10 דקות..גוסס לא טיפלו בו בחנות והוא מיובש.. נתתי לו לשתות..נתתי לו קצת לחם רטוב..והוא לא מתאושש יש למישו רעיונות איך אוכל לטפל בו? מהר אם אפשר כי מצבו לא ממש טוב..:(

netbird

New member
טיפול

הוא פותח המקור? אם כן, נסי לתת לו מעט בשר.

נוטלבמפ

New member
מנצלש"ת

שלום לכם, זו כניסה ראשונה שלי לפורום הזה, אני מתארת לעצמי שתבינו ללבי: הערב נסענו לבקר את הוריו של בן זוגי. בעודנו מחכים למעלית (הכניסה לבנין מקורה, אך ללא דלת), אני קולטת קן של ציפור זרוק על הרצפה בפינה. מבט מעמיק יותר גילה שמדובר בעריסה של זרדים דקים ונוצות, מסודרים בעיגול סימטרי להפליא בתוך מעטפת חרוטית של בוץ, שסימני הסיד שעליה העידו בבירור על כך שנתלשה מקיר. הבטנו למעלה, ומיד הבנו: סימני בוץ ולשלשת על הקיר, ועל המנורה שקבועה בו (הלוגן כזו, של חדרי מדרגות), עומדת, אומללה בבירור, ציפור קטנה - קטנה יותר מדרור, עם כתם אדמדם על החזה וזנב ארוך יחסית - סנונית? אנחנו לא בטוחים. בגלל הצבעוניות הנחנו שזה הזכר. בכל אופן, בנוסף לכל זה, פתאום גילינו גם את הביצים השבורות ליד הקן שהושלך - אני משערת שהיו שלש, בערך בגודל ציפורן האצבע, לבנות מנוקדות בשחור. עלינו מדוכאים לדירת ההורים. כשירדנו בדרך חזרה לביתנו, חמש שעות אחר כך, הוא עדיין עמד שם. החלטנו שלא לגעת בו, והאמת היא שאני מצטערת שלא נכנסתי לכאן כבר אז, כי יש לי הרגשה שהוא ימות. אני מתנצלת על האורך (בטח הייתם צריכים רק רבע מהתיאורים כדי להבין במה מדובר, אבל הייתי צריכה לפרוק את התסכול). מה אתם אומרים?

insomni

New member
סנונית רפתות,

למרות הכעס והתסכול שמראה כזה יכול לגרום, לפחות נחמה אחת. הסנונית שראיתם היא אחד מן ההורים הבוגרים ולכן אין סיבה שגם הוא ימות. אני מקווה שבני הזוג יבחרו מקום אחר ויתחילו שוב בקינון אנחנו רק בתחילת העונה מבחינתם והם יכולים עדיין לקנן באתר אחר.

מניסיון אני יכול לומר לך שאנשים

עושים את זה בכונה כדי שהציפרים לא יחזרו לקנן אצלם בבנין. כבר ראיתי שעושים את זה בבנינים.

Poogysh

New member
היי,

(זו נוטלבמפ תחת ניק אחר) קודם כל, כדי למנוע מכם את המתח (...), אגיד שקיבלתי עכשיו דיווח שהיום בצהריים לא נמצאה הציפור בסביבה וגם לא שרידים של ציפור (חס וחלילה), כך שיש סיכוי שהכל בסדר. תודה על התשובה, נרגעתי קצת. ידעתי שמי שראינו הוא אחד מההורים, אבל הוא/היא נראו כל כך בסטרס, שחשבתי שהם פשוט לא יעמדו בזה. חשבתי שאולי הדגירה מתחילה אצלם איזה תהליך התנהגותי, שלא מאפשר להם לעזוב את איזור הקן לאחר שהוחרב, מה שמשאיר אותם חשופים לקור, חתולים ואנשים רעים. אני שמחה לדעת שהם בד"כ מתאוששים מזה. היה לי ברור שאלה השכנים ושהם עשו את זה בגלל הלכלוך (ממש לרחם עליהם, מסכנים, לכלוך בכניסה לבנין
). זהו. אני מקוה שהם באמת ימצאו מקום מוצלח יותר לגדל את גוזליהם בשלוה. אגב, האם הם תמיד חוזרים לקנן באותו מקום? שוב תודה רבה לכם ושבוע טוב.

למעלה