מנצלש"ת
שלום לכם, זו כניסה ראשונה שלי לפורום הזה, אני מתארת לעצמי שתבינו ללבי: הערב נסענו לבקר את הוריו של בן זוגי. בעודנו מחכים למעלית (הכניסה לבנין מקורה, אך ללא דלת), אני קולטת קן של ציפור זרוק על הרצפה בפינה. מבט מעמיק יותר גילה שמדובר בעריסה של זרדים דקים ונוצות, מסודרים בעיגול סימטרי להפליא בתוך מעטפת חרוטית של בוץ, שסימני הסיד שעליה העידו בבירור על כך שנתלשה מקיר. הבטנו למעלה, ומיד הבנו: סימני בוץ ולשלשת על הקיר, ועל המנורה שקבועה בו (הלוגן כזו, של חדרי מדרגות), עומדת, אומללה בבירור, ציפור קטנה - קטנה יותר מדרור, עם כתם אדמדם על החזה וזנב ארוך יחסית - סנונית? אנחנו לא בטוחים. בגלל הצבעוניות הנחנו שזה הזכר. בכל אופן, בנוסף לכל זה, פתאום גילינו גם את הביצים השבורות ליד הקן שהושלך - אני משערת שהיו שלש, בערך בגודל ציפורן האצבע, לבנות מנוקדות בשחור. עלינו מדוכאים לדירת ההורים. כשירדנו בדרך חזרה לביתנו, חמש שעות אחר כך, הוא עדיין עמד שם. החלטנו שלא לגעת בו, והאמת היא שאני מצטערת שלא נכנסתי לכאן כבר אז, כי יש לי הרגשה שהוא ימות. אני מתנצלת על האורך (בטח הייתם צריכים רק רבע מהתיאורים כדי להבין במה מדובר, אבל הייתי צריכה לפרוק את התסכול). מה אתם אומרים?