טיפול בבעיות נפשיות

michaloved101

New member
טיפול בבעיות נפשיות

אני סובלת ממצבי רוח קיצוניים וחוסר יציבות נפשית. אני מוצאת את עצמי מתפרצת על הילדים שלי ועל אנשים בעבודה בצורה מביכה ואח"כ מאוד מצטערת. האם יש תשובה לבעיות כאלה ברפואה הסינית? האם יש דרך בה אוכל לעזור לעצמי?

shovalili

New member
בהחלט יש מה לתרום בתחום הרפואה

הסינית. לאור העובדה שאין הבדלה בין גוף ונפש בטיפולים ברפואה הסינית, יש לנו המון מה לתרום. צריך רק לבחור - לאיזה שיטת טיפול מתחברים ולאיזה מטפל להגיע. בהצלחה שלומית

amitdvir tcm

New member
תנודות רגשיות

היי מיכל. כעס עצור יכול לגרום לתנודות רגשיות והתפרצויות זעם. לפי הרפואה הסינית, רגש הכעס קשור למערכת האחראית על התנועתיות בגוף, על הגידים והרצועות ועל מערכת עיכול השומנים. לכן, מבחינת עזרה עצמית, כדאי לך לעשות פעילות ספורטיווית, המשלבת פעילות אירובית כלשהי (ספינינג, ריצה, הליכה מהירה) לצד פעילות שעובדת על גמישות של הגידים והרצועות כדוגמת יוגה. בנוסף, הייתי ממליץ להימנע מאוכל שומני. מבחינת טיפול ברפואה סינית, מנסיון מומלץ לשלב שיאצו, שהוא טיפול שמרגיע את המערכת הסימפתטית (מערכת האחראית על מצבי לחץ), ביחד עם דיקור שהוא טיפול שיכול להניע ולתת לגוף לשחרר את הכעס האגור. הדיקור יכול לעזור גם לעוד הרבה מצבים בריאותיים ורגשיים הנובעים מתקיעות אנרגטית, זאת בהתאם לאבחון רפואי מקיף שנעשה ע"י מטפל מוסמך.

RanLoel

New member
קצת על מצבי רוח...

שלום מיכל, כמו שאמרו פה לפני, אנחנו, אנשי הרפואה הסינית, לא מפרידים בין הגוף לנפש או לרגשות. מצבים קיצוניים של התפרצויות או חוסר יציבות נפשית הם ביטוי לחוסר איזון בין האיברים הפנימיים בגופנו. אבחנה מדוייקת וטיפול נכון יוכלו לתרום לרגיעה כללית ולייצב את מצבך הנפשי. אני מצרף כמה מילים מהבלוג שלי על המתח הנפשי והשפעתו. שיהיה בהצלחה, רן

היי מיכל

לגדל ילדים יכול להיות מאוד, מאוד מאתגר. עם כל כמה שאנחנו אוהבים אותם הם יכולים לשגע אותנו לפעמים. סביבת העבודה יכולה גם היא להיות שדה של לחצים, אתגרים, איומים וסיטואציות המערערות את בטחוננו. כלומר, מה שאת מתארת עשוי להיות בהחלט הגיוני: תקופה לא קלה בחיים ששוחקת את מאגרי הסבלנות, השלווה, הקלילות והשמחה שלנו, ומותירה אותנו בתחושה שקצות העצבים חשופים, שאנחנו חבית של חומר נפץ שיכולה להתפוצץ מול הגירוי הקל ביותר. הרפואה הסינית מכירה את המצב הזה - מסתבר שגם לפי כמה מאות שנים היו בסין אנשים שהעומס, הלחץ ו'החיים האמיתיים' גרמו להם סבל נפשי בדמות כעס, התפרצויות זעם, עצבנות כרונית וכו'. יש לזה טיפול מעולה. הוא מבוסס על כמה כלים מהם ניתן לבחור או לשלב. דיקור, אוריקולותרפיה, שיאצו, תזונה, צמחי מרפא, תרגילי הרפיה ודמיון מודרך, כולם ביחד וכל אחד לחוד פועלים להרגעה, ריענון ויציבות. מטופלים רבים מדווחים על הטיפול כ'קרש הצלה' ממצב דומה לשלך (שהוא נפוץ ביותר), ועל חדר הטיפולים כ'נווה מדבר', 'רחם', 'עיר מפלט' וכו' - מקום בו הם יכולים להתנתק שעה בשבוע מהשיגרה השוחקת של היום יום. רק ליכולת הניתוק הזו, מעבר לטיפול עצמו, יש ערך רב. תרגישי טוב

בוקר טוב מיכל

את מעלה בעצם שתי תופעות - 1. פעולת ההתפרצות 2. כתגובה את נבוכה ומצטערת. לפעולה הראשונה יש גורם פנימי שיכול להיות קשור לתפיסה שלך את חייך. לתגובה יש השפעה על איך שאת תופסת את עצמך ואת הקשר שלך לסביבה. מכאן זה גלגל שמניע את עצמו. ככל שאת יותר נבוכה ויותר מצטערת, את בעצם יוצרת יותר מתח בתוך עצמך, שיכול להתפרץ החוצה כלפי הסביבה ואז נכנס אליי בחזרה כשאת נבוכה ומצטערת שוב. במקרה שלא היית נבוכה ומצטערת הגישה הייתה אחרת למשל. כל פרט חשוב לעל מנת לקבל נקודת מבט נכונה. כמובן שנתתי זווית ראייה אחת ומה שצריך לעשות זה לעבור תהליך בוחן ומרפא. רציתי להראות לך שיתכן ובעצם המצב הזה מזין את עצמו ושכדאי לקחת נשימה עמוקה ולהתחיל לטפל בסבלנות והתמדה. כחלק מתהליך הטיפול את יכולה גם לנסות ללמוד תירגל צ'י קונג או מדיטציה. אלו שני כלים המלמדים אותך להביט על עצמך ולכוון את עצמך בחייך. תרגול צ'י קונג מאוד יכול לעזור להתמודדות עם מתח וחוסר איזון נפשי. הוא אף מלמד כיצד לנתב את המחשבות, הכוונה, הרגשות, התחושות והגוף יחדיו. הוא בעצם יוצר קשר עמוק בין הגוף לנפש, כשאלו מתואמים מתקיימת הרמוניה כללית טובה יותר ומכך גם שליטה טובה יותר (על הגוף ועל הנפש). הכי חשוב - להחליט בתוך עצמך, שהמצב הזה כבר לא בשבילך. בהצלחה מרובה. יום טוב

ub8

New member
שלום מיכל

יש תקופות קשות בחיים וכמובן שאת יכולה לעזור לעצמך. כמו שציין אורי, ישנן שיטות טיפול רבות היכולות לעזור. טיפולי מגע עשויים להיות לך לעזר רב בגלל ההשפעה מרחיקת הלכת שיש להם על "מפלס העצבנות". יש המון מטפלים. עצתי אליך, חפשי את המטפל המתאים ולא את השיטה. חפשי את המטפל שמשרה עליך נחת בשיחה איתו. חפשי את שיתן לך את תחושת הביטחון בשיחה איתו. חפשי את המטפל שלמפגש איתו, יהיה ערך מוסף, מעבר לטיפול השבועי ולעבודה הטכנית. או המטפלת כמובן כמעט כל שיטת טיפול, כאשר היא בידיים המתאימות, תהיה רבת עצמה. בהצלחה

michaloved101

New member
צ'י קונג ככלי לטיפול בבעיות נפשיות

שלום מיכל אני מלמדת צ'י קונג כבר כמה שנים ומתרגלת בעצמי. אני יכולה להעיד שגם אצלי וגם אצל המטופלים שלי יש שינוי משמעותי ועמוק הקשור בהיבטים נפשיים ורגשיים. הצ'י קונג הינו ענף התנועה של הרפואה הסינית. התרגול הוא פשוט ונעים, לעתים מלווה במוסיקה ובהחלט מתאים ושווה לכל נפש וכל גוף. היתרון הגדול שלו הינו בחיבור הבלתי מתפשר הקיים ברפואה הסינית בין הגוף לנפש ובשל החיבור הזה, כל תרגיל שאת עושה, משפיע ויוצר שינוי ותהודה הן ברמה הגופנית/פיסיולוגית והן ברמה הנפשית/רגשית. די מהר את לומדת להבין שאת זו שמנתחת את התופעות בגופך ונפשך ועל ידי לימוד הצ'י קונג והתרגול שלו, את מתאימה את התרגילים למצבים השונים. את בעצם הופכת למטפלת של עצמך ומשתחררת מן התלות באנשים אחרים. אם מעניין אותך לדעת יותר, את מוזמנת ליצור איתי קשר למייל שלי ולקבל פרטים נוספים. בהצלחה אביטל אהרוני

למעלה