כמה מאכלים ומשקאות שיכולים לעזור לעיכול ,,,
1) כל בוקר לשתות לימונה חמה: כלומר,מים רתוחים עם 1/2 כפית מיץ- לימון , ( ואפשר כמה עלי-נענע), אך לשתות ללא סוכר. שתייה כזו מרגיע את הנפיחויות בבטן,ומזרזת את פעילות המעיים.. 2) 1/2 שעה אחרי ששותים ,לאכול כל בוקר 2 תפוחים פרוסים לפרוסות גקות,מהזן החמצמץ גרנד אלכסנדר. ואחר כך , לפתוח כל ארוחה בקערית סלט ירקות טריים ,חסה ,מלפפונים,עגבניה,מתובלים בשמן -זית, ובכמה טיפות שמן שומשום, 2 כפות פטרוזליה, מעט שמיר , וקצת מיץ-לימון. לשלב בארוחה קוביות מסלק אדום מבושל , בין הארוחות לאכול 3 אגוזים 3 תאנים יבשים, 3 שקדים , (ללא הקליפה החומה שצמודה אליהם). לשתות מיץ סלק טרי ללא בישול,סחוט במסחטת פירות,מאוד יעיל בפינוי פסולת מהמעיים. חשוב להתאמן באכילה איטית, לאכול לאט וללעוס היטב את המזון, (לעיסה מהירה מעבירה למערכת הבליעה הרבה אויר- ויוצרת גאזים). 3) במקום חלב פרה שקשה לעיכול, כדאי לשתות חלב שקדים, חלב אורז , יוגורט עיזים. להוציא מהתפריט מוצרים שקשים לעיכול וגורמים לגאזים, כמו: חלב פרה, מוצרי סויה,שוקולד, תפוז, ומיץ תפוזים ,בוטנים, 4) להמעיט בצריכת סוכר (להתרגל לחיות בלעדיו), הפחתת סוכרים וקמח לבן. ולהימנע מאוכל שמורכב מחומרי- שימורים, ובעיקר מונוסודיום גלוטמט, שגורמים בעיות עיכול. 5). להימנע ממזונות המכילים שמרים, לחם ועוגות- שמרים שנחשבים למעוררי- גאזים. ולהעדיף לקנות לחם שיפון , או לחם כוסמין, או לחם שיאור, אשר אפויים ללא- שמרים,(יש להשיג בכל בית- הטבע). 6) שקדים ואגוזי -מלך יעילים במקום דברי -מתיקה מזיקים . (הסוכר יוצר בבטן גאזים), וגם לוותר על משקאות תוססים יוצרים גאזים, עדיף לשתות מיצים טבעיים כמו: מיץ גזר, מיץ אשכוליות טבעי ,מיץ תפוחים,תה נענה ,תה קורנית ולימונדה חמה או קרה).. 7) פירות: ישנו אינזים עיכול בפרי הפאפייה,מומלץ לאכול פאפייה לפחות 3 פעמים בשבוע. 8) וגם מומלץ לעשות הפרדה בין פחמימות לחלבונים: העיכול קל יותר וספיגת החומרים יעילה יותר. כלומר,לאכול מנה עיקרית חלבונית עם סלט, ואת הפחממות בנפרד, ולא לערבב עם המנה העיקרית. דוגמא למנה עיקרית חלבונית: דג, או עוף, או סטייק ,או חביתה , או אפונה, או קציצה . דוגמא למנה של פחמימות: אורז תפוח-אדמה-כוסמת-תירס-חיטה,וכל דגן אחר. לאכול בנפרד מזון של פחמימות ובנפרד מזון של חלבונים - כך העיכול לא יהיה בעייתי והרבה פחות יווצרו גאזים. לזכור לא לאכול ביחד באותה הארוחה מנה של פחמימה עם מנה של חלבון . אם בצהריים אוכלים עוף וסלט , בערב לאכול את הפחמימות: מרק גריסים וירקות ,וגם אורז אפוי עם ירקות בתנור, או תפוחי-אדמה בתנור בתוספת סלט חסה ופרוסות מלפפונים עם שמיר ושמן-זית. להמנע מאוכל מטוגן ,טיגון בשמן גורם לגאזים, לתת עדיפות לאוכל מבושל או אפוי בתנור. והכי חשוב - ספורט : הכי פשוט לצ ע ו ד : הליכה יומית של שעה אחת בלבד ,להתמיד בכל יום, פעולהחשובה שמפעילה את תנועת הגוף והמעיים ומונעת היווצרות גאזים. בכל הזדמנות לרדת 3 תחנות לפני היעד הסופי, וללכת ברגל . מקווה שהסברתי את הדברים בצורה ברורה. בהצלחה. . .