בקשה
קודם כל הכבוד על היוזמה, הרבה אנשים היו מש/אירים אותו כי "הוא רק דג". ניקיון האקוריום תלוי עד כמה הוא מלוכלכך ולכל רמה וסוג לכלוך יש שיטה משלה, תמיד הכי טוב לנקות עם מים ומברשת שיניים ככה לא מכניסים חומרים, לא פוגעים בסיליקון או שורטים את הזכוכית. לגבי הירוקת עבודה עם מברשת שיניים תיקח הרבה זמן-שמעתי רעיונות לנקות אותה עם סכין גילוח, אני בכל מקרה שוב דבק במברשת שיניים. אם את אומרת שהמים התאדו זאת אומרת שבטח נשארו גם משקעי מלחים ועוד חומרים על הדפנות- את זה המברשת שיניים לא תוריד-ועבודת שיפשוף לא תהיה יעילה, אלא אם זה בעזרת משהו שעלול לשרוט את הזכוכית (שריטות זה לא רק פגיעה במראה, חריצה בזכוכית זה מה שעושים כדי לחתוך אותה...)\ את המשקעים ניתן להוריד בעזרת לימון חצוי ואולי טיפה שפשופי מברשת שיניים תוך כדי. אם זה יותר רציני הפתרון הבא אינו ממש מומלץ ושוב עדיף להשקיע הרבה עם לימון ושיפשוף עם תוך כדי על מנת להימנע מן הדרך הבאה- אבל שימוש במטלית ספוגה חומצה הידרוכלורית\חומצה מלחית\חומצת מלח במולריות\ריכוז נמוך (מקסימום 10 אחוז, וזה לא חלש...) ניתן להשיג בכל חנות קל וחומר או עשה זאת בעצמך. לעבוד עם כפפות ולא לנשום את האדים-לא לבוא במגע עם החומצה, ולאחר סיום העבודה לשטוף היטב במים זורמים (לחומצה יש זיקה אליהם כמה שיותר לשטוף) את האקוריום תוך כדי מעבר על כל שיטחו עם מברשת שיניים או מגבת\מטלית כדי לדאוג שהחומצה באמת תירד. ואני חוזר, זאתי צריכה להיות האופציה האחרונה. - כלור מסוכן לנו בנשימה (הוא פוגע ברקמות הריריות של הריאות, לכן שימש במלחמת העולם הראשונה\שנייה לחיסול חיילים בבונקרים) וכמו שאנחנו נושמים אותו כגז מהאויר כך דגים נושמים אותו כגז מומס במים וגם להם הוא מסוכן. יש אנטי כלור ואני מעדיף לא להשתמש בו, ניתן תוך כדי המילוי מים לתת להם לזרום לאט ככה שהוא יתנדף כבר במילוי, ואז לתת למים לעמוד קצת (אם יש משאבת אויר כמובן שהיא תקצר את התהליך, ותנקה יותר את הכלור מהמים) כדי שהכלור יתנדף. לדעתי יום שלם זה מספיק. במקרה הזה בגלל שהדג משתייך למשפחת האנבסיים (הוא נושם אויר כלומר עולה לפני המים ונושם משם) יכול להיות שהכלור לא יפגע בו כלל, אך בכל זאת לא יזיק לתת לכלור להתנדף לפני הוספת הדג לאקוריום. - בריטה יכול להיות רעיון טוב לשים מים ממנה. - האכלה, אוכלוסיה וכו' אם בדג לוחם את מתכוונת לדג קרב (מצורפת תמונה) אז ניתן לשים איתו כל דג שרוצים חוץ מדג קרב ממין זכר נוסף (אם אני לא טועה גם את הנקבות הוא עלול להתיש, או שהן אותו) ככה שפלקוסטומוס (דג מנקה) זה רעיון טוב כדי להיפתר מהירוקת. השאלה אם האקוריום שלך מספיק גדול בשביל להכיל פלקוסטומוס-כמה ליטר האקוריום הזה? את הדג קרב יש להאכיל בגרגרים קטנים אחת ליום-יומיים, זה תלוי באוכל שתאכילי אותו (מזון חי מועדף עליו, אך לנוחיותך אני מניח שתרצי מזון יבש-לכי לחנות דגים הם יביאו לך מזון מתאים וימליצו על כמויות להאכיל). את הפלקוסטומוס (מנקה) עדיף להאכיל ולא לתת לא להתקים על ה"זבל" והירוקת באקוריום. בטבליות שוקעות לקרקעית-תמצאי בחנויות דגים כמובן. - הערות הדג קרב משתייך למשפחת הטרופיים, אם יש אפשרות תשימי חימום באקוריום. אין לשים איתו עוד דג קרב ממין זכר! בהצלחה.