טיפול בדולפינים באילת

beezi

New member
לאסנת, האם את יכולה לפרט באילו

תחומים חל שיפור. בן כמה הבן שלך היום, באיזה מסגרת, והאם יש מחקר או אינפורמציה/אתר על הנושא שתוכלי למסור לנו. האם הבן שלך התחבר עם הדולפינים מיד, הוא לא פחד? (בכל זאת חיה גדולה...) זה מאד מענין. הבן שלנו אוהב מאד מים ובריכה, ומטופל באיזי שפירא, אולם מה שאמרת לגבי המיקום - אילת - ועלויות, לא יודעת אם זה מצדיק. למרות שזה נשמע מאד קסום.

beezi

New member
אסנת תודה על המידע שחלקת איתנו

אני מתלבטת לגבי איזה חיה להכניס הביתה. אני בעד כלב, למרות שהבן שלי נרתע משהו מחיות, סוסים בכלל ומכלבים , מאחר ופעם קפץ עליו כלב דלמטי גדול כשהיה בן שנתיים ומאז די מפחד, אבל מנסה ללטף אותם. חתולים הוא אוהב, אבל הם לא כל כך נותנים מעצמם (כמו שדני רון אמר, חתולים הם PDD בעצמם...) דגים - יש לנו אקווריום ריק עכשיו, כי הדגים היו די קניבלים ואכלו אחד את השני... ארנבות - בגן בני מלטף ארנבות מאכיל ומשחק איתן בטיפול רגשי עם חיות, וזה מצוין. אני דווקא חושבת על כלב מסוג מסויים כמו לברדור, גזע מצויין עם ילדים. מה דעתך?

שמואל מ

New member
מעונין בפרטים

קראתי את דברייך מחפש בנרות מישהו כזה עם הרבה נסיון. אודה אם תידעי אותי כאשר תשיגי את האנפורמציייה בתודה מראש שמואל מירון 052-958334

היי אסנת.

אני אשמח מאוד לקבל פרטים. לעומת מה שנכתב למעלה, היו לנו 2 כלבים,"דיפסי" ו"פו" והילד שלי התייחס אליהם כאל חפצים בבית שלא קיימים כלל, ובגלל שלא היתה לי אפשרות להוציא את הכלבים החוצה, הייתי צריכה להיות תלוייה בבייבי-סיטר,( לדניאל היו קשיים במעברים), לא תמיד הצלחתי למצוא מי שיוציא אותם, לבסוף נשברתי ומסרתי אותם בצער רב, דניאל אפילו לא הרגיש שהם לא בבית. היום דניאל פוחד מכלבים, (הוא ראה כלב שתוקף את חבר שלו) ואני חושבת שאם אכניס שוב כלב הביתה, אולי זה יעזור לו פחות לפחד מהם, ומבחינת התקשורת הוא התקדם מאוד ואולי כבר אפשר יהיה לעבוד איתו עם בעל חיים שיאהב. בן אחי שהוא גם PDD , אוהב מאוד חיות ובמיוחד את הכלבה שלו, אבל רק איתה הוא מצליח לתקשר.

אלי ו.

New member
אנחנו משפחה דו לשונית

וחיים בארץ. אשתי מדברת אגלית עם הילדים, אני עברית ובינינו השפה היא אנגלית. הבן (כמעט בן 8, פדד, כיתה ב' קטנה) הסתגל יפה לשתי השפות, עובר בקלות משפה לשפה, עובר אוטומטית לפי הנוכחים. מגיל צעיר מאוד הוא מבין שעם הסבתא האמריקאית מדברים אנגלית ועם הישראלית עברית. הבעיה היחידה היתה אבחונית, הוא איחר בדיבור ותלינו את זה בכך שהוא דו לשוני דבר שמיסך על הפדד. מבחינת קריאה, היה לו יחסית קל ללמוד לקרוא אנגלית לאחר שלמד לקרוא בעברית.

אסנת, תודה רבה שאת איתנו../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

היי אסנת, אני עוקבת אחרי המאבקים שלך לאורך השנה האחרונה ומאד מתפעלת ממך. אני מאד מעריכה את המאמץ שאת עושה עבור שני בנייך וזוכרת כמה קשה היתה לך השנה, עם הרגל השבורה , השלג ומליון המשימות שלקחת על עצמך. קראתי גם את החוויות שהיו לך בעבודה עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים ותוכניות השילוב שעשיתם. אני זוכרת גם שהשנה לקחת על עצמך קבוצה חדשה וגם עשייה דרך בית הכנסת המקומי. כל הכבוד לך על המאבקים והנצחונות. אני יודעת שזה קשה לעבור לארץ זרה ולהתחיל לבנות תשתית מחודשת, אך את בחרת במקום הנותן תשתיות טיפול ברמה גבוהה לילדי PDD. ספרי לנו קצת יותר על השינויים שחלו בבנך בעקבות המעבר ואיך הוא מתמודד עם כל השינויים סביבו. תודה לך על כל המידע. ובהצלחה בשנה החדשה- וחג חנוכה שמח.
אני מצרפת לך שני קישורים שאולי כבר יש לך ואולי לא. תודה, תלמה.

אלי ו.

New member
האיחור השפתי לא היה קיצוני

אבל בגן טרום טרום חובה (3 וחצי) הוא עדיין לא היה מסוגל להסביר את עצמו בצורה נאותה. דבר שמאוד הציק לו. משפטים קצרים הגיעו בגיל 2 וחצי. הדיבור ב 2 השפות התפתח במקביל, ולא נבע ישירות מטיפולים. טיפולים אצל קלינאית תקשורת עזרו להעשרת השפה, יכולת הבעה ועוד.

טבעי ולכן היה קשה לאבחן

אבל יש בעיות תקשורת מלבד הבעיות השפתיות ומעבר לכך השפה לא התפתחה מילים צצו ונעלמו כל פעם היתה לי תחושה שהנה השפה הולכת להאיץ קדימה אבל תמיד זה נעצר ונשאר ברמה של מילה פה מילה שם. אותו דבר לגבי השמוש במילים יכל לעבור שבוע בלי מילה... לגבי הבנה הינו קח לנו זמן להיות בטוחים שהוא מבין אבל היום בראיה לאחור הוא בפרוש הבין. לפחות לגבי האנגלית יש לנו הסמכתה חיצונית של מאבחן שהילד מבין את השפה. ענת

הילהאמא

New member
על כלבים וילדים...

בשבוע שעבר התפרסמה כתבה בעיתון מעריב על ילדים עם בעיות תקשורת וכלבים וכמה הם עזרו להם להיפתח כלפי הכלב ואח"כ כלפי אנשים. אני אישית הגעתי לקיבוץ אפיקים שבצפון ששם נמצא בית גידול לכלבי גולדן-רטוויבר והם מאוד ממליצים על הכלבים האלו לטיפול בילדים עם בעיות תקשורת. לקחנו גורה מקסימה שביתי מאוד אהבה אבל לצערי נאלצנו להחזיר אותה מכיוון שהקטנה שלי (שהיתה אז בת חצי שנה) מאוד פחדה ממנה...גם ארנב הבאנו לה והיא מאוד אהבה אותו אבל היה מאוד קשה להסביר לה שהוא צריך להיות בכלוב ויום אחד היא שיחררה אותו והוא ברח ולאחר מצוד של יום שלם הוא נשלח בחזרה לחנות...

הילהאמא

New member
אתר מצויין על כלבי תרפיה

המרכז מציע כלבים לטיפול באוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים. שווה להיכנס למי שמתעניין

אמא יעל

New member
שמעתי על חוות "ליטופים"

אינני יודעת כמה ניסיון באמת יש שם לגבי PDD, אבל הם מתמחים בהתאמת בעלי חיים לבני אדם במטרה טיפולית. כלומר, חיית מחמד (שאיננה בהכרח כזו במקור, למשל: זיקית...) שתהווה גירוי עבור הצורך המיוחד של מי שמטפל בה. יש מבחר גדול של חיות שהם מגדלים ומרגילים מראש למפגש עם בני אדם. ניתן לאתר אותם בשם זה (פתוחים גם למבקרים סתם בשבתות, אפשר לבוא להתייעץ ולהכיר אותם במסגרת זו ללא מחויבות.) בהצלחה.

גם אצלנו ריבוי השפות הפריע לאיבחון

הפשוש שלי נחשף לשלוש שפות. כשהוא היה בן שנה וחצי עברנו לשוויץ בגלל העבודה שלי. האיבחון לקח כמעט שנה בין היתר כי לא היה בטוח אם לא מדובר בדיכאון בגלל המעבר לחול והאיחור השפתי בגלל שתי שפות. אחרי תקופת מה הסתבר שחלק מהבעיות היו מההתחלה ולמרות שיצא מהדיכאון עדיין נשארו בעיות. הוא נחשף לשפה שלישית לפני שלושה חודשים. (שוב מעבר בגלל עבודה שלי שתוכנן לפני שידענו מה מהות הבעיה). היום אחרי שלושה חודשים הוא מבין (שולט) באנגלית (לדעת פסיכולוגית שאיבחנה אותו) ומתחיל לדבר באנגלית. ככל שמשתפרים היכולות התקשורתיים שלו כך גם משתפר השימוש בשפה. אוצר המילים המפותח ביותר הוא בעברית אבל הוא מדבר גם קצת צרפתית ואנגלית וללא ספק מבין את כל השלוש. לדעתי הבנת שפה אצלנו היתה בגיל מאד מוקדם אבל מאחר והדיבור איחר זה היה קשה לזיהוי. ענת

טיפול בדולפינים באילת

מישהו ניסה? למישהו יש מידע כמו סוג הטיפול ומחיר וכו'? תודה.

למעלה