טיפול בדיכאון

נינה2

New member
טיפול בדיכאון

שלום לכולם טופלתי בשנה האחרונה בכדורים נגד דיכאון, שפגעו לי מאוד בכל עניין המיניות: לא חשבתי על מין, לא רציתי מין, לא נהנתי ממין, לבד או עם פרטנר. לפני זה לא היו לי בעיות. בגלל ההשפעות השליליות, החליפו לי את הכדורים, מסרוקסט לציפרמיל. עזר קצת, אבל לא ממש. לפני כמה זמן הפסקתי לקחת את הכדורים, אבל קצת קשה לי בלעדיהם, ואני חוששת שאצטרך לחזור לטיפול תרופתי (ההשפעות על המיניות עברו, והדברים מתחילים לחזור אלי...) האם יש איזה שהוא תחליף??? כדורים שפחות ישפיעו על המיניות, או טיפול שונה לגמרי (רפואה אלטרנטיבית?)? אני מדברת על זה עם הפסיכיאטר שלי, אבל לא לגמרי בחופשיות, ולכן אשמח לשמוע את הצעותיכם. תודה - נינה (שם בדוי)

אולי קצת נסחפתי אבל..

בתור אחת שצעדה כבר בוויה דלרוזה, אני ממליצה לך בחום לא להפסיק עם התרופות.הן מהוות בסיס ותשתית ליצירת מרחב עבודה.במקום להשקיע אנרגיות בלהחזיק אותך ביחד (תרגום קלוקל מאנגלית..)יש BASE LINE (נכנעתי..)שממנו אפשר לעבוד.אני צריכה לדעת.אחרי זה הלכתי לעשות תואר בזה..אחד מהמאפיינים של המצבים הנפשיים האלו זה התחושה שזה לא יגמר אף פעם,שזה לא ישתנה אף פעם.(רוב הפעמים) זה עובר.אני מניחה שאת בתחילת דרכך עם המטפל אחרת אין סיבה שתרגישי לא נוח!מטפל טוב זה אחד המרכיבים העיקריים בהצלחה של טיפול (ואת כמובן..).ראיתי מטפלים גרועים.מטפלים שלא התאימו למטופל.אם את לא מחליפה מטפל כי את לא רוצה להתחיל הכל מהתחלה בסוף תשלמי מחיר כבד.ראיתי גם את זה. בזמנו לא היה לי בן זוג כך שההתלבטות הייתה קלה יותר. רציתי TO GET BETTER לא משנה מה זה כלל.גם זו אפשרות. השלמה במצב רגעי.אם את סבורה שזו תקופה ארוכה מדי.או בכל תקופה שהיא אינך מוכנה לוותר על חיי המין שלך (ועזאזל מדובר בחיים שלך.לא של אף אחד אחר)במשפחת התרופות החדשה יש אחים ואחיות לציפראמיל(מה עם סרוסקאט-נדמה לי שככה מאייתים-מאד טרנדי).תתכונני שכמעט לכל תרופה יש השפעות לוואי.יש לך פאזל של גורמים שתצטרכי לחבר בינהם.בהצלחה.

La Folia

New member
תוספת לשאלה...

טיפול תרופתי נגד הפרעת OCD מביא לאותן תסמינים הקשורים למין. מדובר במשפחת התרופות המהוות ריאפטייק אינהיביטורס של סרטונין. כיצד ניתן, למרות הטיפול התרופתי, למנוע את האינהיביציה בדחף המיני ובביצוע המיני? תודה

תרופות נוגדות דכאון ומיניות

חשוב לדעתי כדבר ראשון לפתח תקשורת מליאה עם הפסיכיאטר המטפל ולערבו גם בבעיות המיניות. זה חשוב גם לטיפול בבעיתך הראשונית ועם איתו לא תדברי, אז עם מי לא?! סרוקסאט וחבריו לקבוצת ה- SSRI ידועים בהשפעתם השלילית על מרכיבי תפקוד מיני, כגון חשק. ניתן להחליף לתרופות אחרות עם פחות תופעות לוואי (כמו ציפראמיל, או רמרון). בחלק מהמקרים תופעות הלוואי פוחתות תוך כדי שימוש ושווה לחכות. ניתן להוסיף אנטי-דוטים כמו זייבן (בונסרין). תהיי חייבת לדסקס את זה עם הפסיכיאטר, שעל סמך הכרותו עמך גם ימצא את שביל הזהב בין הטיפול במחלתך הבסיסית לבין שיפור תפקודך המיני, שחשוב לא פחות.

ranoz

New member
תמיהני

סרוקסט פוגע במיניות? בחשק? תמיהני!!!!

חג הפסח הוא חג לקושיות ../images/Emo127.gif

טוב שהנך מביע תמיהה (עם ארבע סימני שאלה - כנגד ארבעה בנים), שכן בשל כך קיים הפורום - לספק תמיהות ולענות על קושיות. ואין חג טוב יותר מפסח לשם כך. סרוקסאט משפר דכאון ---> בדכאון הליבידו (חשק) נמוך ---> אם הדכאון משתפר אנו מצפים שהליבידו ישתפר עמו. זה ככה בד"כ. אני מניח שמכאן התמיהה. יחד עם זאת, סרוקסאט הוא בעל תופעות לוואי (כמו כל תרופה), שחלקן (כפי שציינתי בתשובתי הקודמת) נוגעות בתחום התפקוד המיני - בעיקר השהיית אורגזמה (בנשים ובגברים, בגברים - בשימוש לשפיכה מוקדמת לאלו בהם טיפול פסיכו-סקסואלי נכשל) וכן הפחתת הליבידו (בשכיחות של כאחוז). תופעות אלו ידועות היטב לכל העוסקים בתחום הטיפול המיני, שכן במסגרת הפגישה הראשונה יש לתשאל לגבי תרופות הנטלות ע"י הלקוח. בהרבה פעמים נעוצות תלונות החולה בתרופות, ושינוי קל בהרכב התרופות או מינונן עשוי לשפר פלאים את המצב. למעוניינים להרחיב את הידע - קישור רלבנטי.

גם לי מותר להביע איזה שהיא קושיה??

שלומלום לכולם, גם לי יש קושיה בנידון. כידוע הדעה האישית שלי היא שעדיף להימנע מתרופות ולטפל בשפיכה מוקדמת באופן פסיכוסקסואלי דבר שהוא אפשרי וגם לא מאוד מסובך. לאחרונה התעניינתי קצת יותר בנושא וכרגע יש לי קושיה אז אנא התיחסותכם: אם הטיפול התרופתי למניעת שפיכה מהירה לדוגמא סרוקסט 20 מ"ג ליום אכן יעיל אז למה לא להעזר בו וליצור במהירות ובקלות רבה חווית הצלחה אצל המטופל הסובל משפיכה מהירה? אחר כך כמובן אפשר להוריד את המינון במקביל לתרגול הפסיכוסקסואלי עד להפסקה מוחלטת של השימוש בתרופה. מה תופעות הלוואי של השימוש בסרוקסט במקרים אלא? אם רק באחוז אחד יש ירידה בליבידו האם לא שווה להעזר בתרופה עבור שאר 99 האחוז של המטופלים? האם יש עוד תופעות לוואי לתרופה? מה רמת התלותיות שהמטופל עלול ליצור בתרופה גם מבחינה פיזית וגם מבחינה פסיכולוגית? אשמח להתייחסויות נוספות לגביי השיקולים לטיפול פסיכוסקסואלי או תרופתי או שלוב של השניים. בברכת חג שמח, שלומלום

סרוקסאט וקושיות ../images/Emo127.gif

שלומלום יקירי, ודאי שמותר לך לשאול קושיות, שהרי זו מטרת הפורום. סרוקסאט אינו טיפול לשפיכה מהירה ואלו הנותנים זאת כטיפול ראשוני חוטאים למקצועם. מקור הבעיה כפי שידוע לך הוא לא חוסר איזון כימי (ולכך דווקא יסייעו תרופות), אלא בעית שליטה. סרוקסאט עשוי לשפר זאת (לא בהכרח), אבל הוא לא יזרז טיפול פסיכו-סקסואלי. הוא יסייע לטיפול זה כאשר הטיפול תקוע, אך אינו יכול להחליפו, בדיוק כמו שסתימה אינה יכולה להחליף טיפול שורש. זו גם הסיבה העיקרית שאיני נוטה לתת סרוקסט כטיפול ראשוני (ולא החשש מתופעות לוואי, שברוב המקרים קלות וחולפות). גם שניתן אותו במהלך טיפול פסיכו-סקסואלי - לא נשתמש בו באופן כרוני, אלא במקביל נגמול את המטופל ע"י הורדת המינון בהדרגה. מקווה שהבהרתי נושא זה. אגב - אם כבר מדברים על טיפול תרופתי בשפיכה מהירה - הרי שסרוקסאט אינו תרופת הבחירה בד"כ. יש תרופות נוחות יותר לשם כך, אך לא נכנס לשיעור בתרופות כרגע.

ranoz

New member
תמה פחות

אז בדיוק כפי שציינת - הסרוקסט פועל מעולה ברוב רוב רוב רובם של המקרים. וקיימים אחוזים שהוא לא פועל - לגיטימי לכל תרופה. מה גם - שיש לעיתים לאנשים בעיות אחרות מעבר לזה שלא בא להם על בן הזוג - או כן בא להם - ומי יודע איזה שק בדיוק הם מביאים על הגב שלהם כאשר הם הולכים ומקיימים יחסי מין - בין עם בנות זוגם (או בני זוגם כדי להיות politically correct). והשורה התחתונה - מאוד מומלץ - בערך כמו שהעלה כאן שלומלום.

תמה פחות זה כבר יותר טוב...

קרא את תשובתי לשלומלום. אין ויכוח על יעילותו של סרוקסאט. הדיון הוא על מידת נחיצותו ועיתויה ולגבי זאת היתה התייחסותי. השורה התחתונה - מ7ומלץ בערבון מוגבל, ובתנאי שמשולב בטיפול משולב. הצעתי - לא לקפוץ היישר לטיפול ניתוחי ותרופות, כאשר בבעיות תפקוד מיני עסקינן. הבעיות נמצאות פעמים רבות באיבר המין העיקרי שלנו (שהוא הראש), ולכן נדרשת סבלנות וגישה כוללנית יותר.

יורדנה

New member
פחחחחחח.....

עאלק כנגד ארבעה בנים....who cares??? אוקיי, אוקיי, אז התשובה שנונה...צודק. זה מעיד על רופא איכפתי ומסור למטופליך המשך כך המעריצות הסודיות... יעל,יעל,ירדן

בקשר לרפואה אלטרנטיבית../images/Emo101.gif

או כמו שאני מעדיף להגדירה - רפואה הוליסטית, טבעית וכו´ מבלי לסתור את התשובות של המשיבים מקודם, רפואה הוליסטית מסתכלת על האדם כיישות שלמה (ומכאן השם) - בשונה מהרפואה הקונבנציונלית שבה מסתכלים על סימפטום ומטפלים רק בו - כאן מסתכלים על האדם כולו ואיך הצירוף של הגנטיקה, נסיבות חייו, אורח חייו (תזונה, ספורט...), קשרים חברתיים וההגשמה שלו - יוצרים אותו. ודרך מציאת מקור הבעיה ניתן לשער איפה נדרש שינוי - שישפר את אורח החיים... נתקלתי בהמון מקרים בחיי של אנשים שנרפאו מסימפטומים קשים (כולל דיכאון) ע"י רפואה הוליסטית, ממליץ לך בחום למצוא מטפל הוליסטי ולנסות את הדרך הזו - שם נמוכים הסיכויים שהחלקים המיניים שלך יפגעו כתוצאה מהטיפול. במידה ותרצי אני מכיר אישית כמה מטפלים מהתחום.

רק הערה קטנה לדבריך ואזהרה לציבור

שלומלום לך, מסכים לדבריך ברמה העקרונית אך הערה קטנה. בתחום של רפואה אלטרנטיבית יש לצערנו הרב המון חוסר בהירות לגביי מי מיקצועי ומי מוסמך לטפל לעומת מי שרלטן ומסוכן. המצב בתחום זה חמור הרבה יותר מהמצב בתחומים אחרים. אני מכיר אישית כאלה שקוראים לעצמם "מטפלים הוליסטיים" או בכל מיני שמות אחרים שבעצמם סובלים מבעיות נפשיות קשות ושומר נפשו ירחק מהם!!!. אישית אני יכול להעיד שהייתי מטופל אצל מישהי שבעקבות חוסר מיקצועיותה נגרם לי נזק ששנים לקח לי להתגבר עליו. מצד שני אני גם מכיר אישית מטפלים אלטרנטיביים מעולים ויכול להעיד על עצמי שחלק מההתפתחות שלי בחיים עבר דרך המסלול הזה. אז ראו והוזהרתם ומי שמעוניין במטפל בתחום הזה שיבדוק שבעתיים את מיקצועיותו. שלומלום

נוגדי דכאון ותפקוד מיני

קשה לפעמים לבודד את ההשפעות הישירות של התרופות ואת ההשפעות העקיפות. רק היום אבחנתי גבר שלוקח פריזמה המעכבת לו את השפיכה ומאז הוא גם איבד את החשק כי לגמור בשבילו הפך להיות כזה מאמץ שזה כבר לא כיף והוא מוותר על כל העניין. אותו דבר יכול להיות אצל נשים - אם התרופה מקשה על תהליך ההתעוררות, מעכבת את האורגזמה וצריך להתאמץ - וזה לא קורה פעם אחת אלא פעם אחר פעם, רבים יחשבו פעמיים אם בכלל כדאי להם. תחילה כשהם עייפים הם יתחילו לוותר ואחר כך זה יתפשט, והתדירות תפחת ותפחת. כך יהיה גם עם בן/בת הזוג שבמקום שהדברים יזרמו בכיף פתאום צריך להתאמץ כדי לגרום לבני הזוג הנאה ולפעמים גם עם כל המאמץ זה לא יקרה - וזו אכזבה שלא כל אחד מוכן להתמודד איתה ובטח לא לאורך זמן. אז לא רק שסרוקסט וחבריו פוגעים בחשק של מי שלוקח אותם אלא יכולים לפגוע גם בחשק של בני הזוג של מי שלוקח אותם. אז אני מצטרפת לדעה שצריך מייד להתיעץ שוב עם הפסיכיאטר, ואם אפשר להעזר בכל טיפול אחר שתגיבי אליו בחיוב - כולל טיפול פסיכודינמי - עדיף.

למעלה