טיפול בדרמטילומניה (חיטוט כפייתי בעור)

מצב
הנושא נעול.

Bensal1992

New member

גיליתי לאחרונה שהבעיה שאני סובל ממנה לא ייחודית לי ויש לה אפילו שם. דרמטילומניה (חיטוט כפייתי בעור) ואצלי זה מתבטא בקילוף העור בשתי האגודלים בכפות הידיים. מהם דרכי הטיפול המומלצות?

בלי קשר אני מטופל אצל פסיכולוגית קלינית מעל לשנה עם שיפור ניכר ברוב תחומי החיים.

תודה :)

חיטוט בעור

גיליתי לאחרונה שהבעיה שאני סובל ממנה לא ייחודית לי ויש לה אפילו שם. דרמטילומניה (חיטוט כפייתי בעור) ואצלי זה מתבטא בקילוף העור בשתי האגודלים בכפות הידיים. מהם דרכי הטיפול המומלצות?

בלי קשר אני מטופל אצל פסיכולוגית קלינית מעל לשנה עם שיפור ניכר ברוב תחומי החיים.

תודה :)
חיטוט בעור
תודה שפנית אלינו בשאלה כל כך חשובה. אכן קיימת תסמונת כזאת, שהיא קרובה מאד לתסמונת של מריטת שערות (טריכוטילומאניה).
זאת תופעה ידועה שלמעשה היא תופעה התנהגותית, לעיתים קרובות מדובר על תופעה אוטומטית שהאדם אפילו לא שם לב שהוא מבצע. לפעמים היא תגובה למצבים רגשיים קשים כי התופעה מרגיעה.
יש להתייחס לתופעה לגופו של עניין, לבצע אבחון מתאים של איזה סוב של תופעה מודבר ולהתאים את הטיפול לאבחון. במקרים האוטומטיים, שהאדם לא שם לב שהוא עושה את זה, הטיפול הוא "היפוך הרגל". יוצרים הרגל חלופי חדש שבהמשך קל יותר להתפטר ממנו, למשל למרוט שערות מכדור טניס במקום לחטט בעור.
טיפולי CBT יכולים בהחלט להועיל, במידה שהאדם משתף פעולה בתרגילים שנקבעים עם המטפל.
בהצלחה

מצב
הנושא נעול.
למעלה