טיפול בהתרוקנות איטית של הקיבה

Sam Weller

New member
טיפול בהתרוקנות איטית של הקיבה

בני (בן שנה וחודשיים) אובחן כסובל מהתרוקנות איטית של הקיבה. הדבר גורם לתאבון מופחת ועקומת הגדילה שלו הופכת מתונה יותר ויותר. לאחרונה הוצע לנו טיפול במטוקלופרמיד. הרופא לא נלהב מהרעיון בגלל תופעות הלוואי של התרופה והשאיר לנו להחליט. שאלותיי: עד כמה נפוצות תופעות הלוואי? האם יש תרופות אחרות שבאות בחשבון? אולי הרגלי אכילה מומלצים? ושאלות כלליות: האם התופעה חולפת בדך כלל? האם הסיבה בהכרח נוירולוגית? תודה רבה מראש

אחור בהתרוקנות הקיבה

יש לי מספר שאלות כיצד אובחן האחור בהתרוקנות הקיבה- איזו בדיקה היכן מה היו הנורמות לילד נורמאלי מי הרופא שהמליץ על מטוקלופרמיד (פרמין)- האם רופא ילדים או גסטרואנטרולוג הנושא מורב ובכלל בדיקות להתרוקנות קיבה משתנות עד 20% מבדיקה לבדיקה אצל אותו אדם לאורך מספר ימים רצופים הייתי מתייעץ עם גסטרו ילדים יש מספר דרכים תזונתיות ותרופתיות לשיפור התרקונות קיבה בהצלחה

Sam Weller

New member
נתונים נוספים

gastric emptying scan הראה התרוקנות של פורמולה תוך 57 דקות (איני יודע מה הערך הרצוי). ההמלצה על פרמין אכן באה מגסטרואנטרולוג בעקבות עליה מועטה במשקל (קילו וחצי בחצי שנה האחרונה). מכיוון שהרופא לא נשמע נלהב מהתרופה רציתי לדעת מהן האלטרנטיבות.

Sam Weller

New member
ועוד משהו

באנדוסקופיה וביופסיה נשללו אלרגיות שונות וחסימות.

אולי לשמוע עוד רופא

מה שאני מציע זה באם הרופא אינו ממש מרוצה מהפראמין לחשוב על שמיעת חוות דעת נוספת של גסטרואנטרולוג ילדים נוסף- לשקול הצורך בטיפול וחלופות בהצלחה

למעלה