טיפול בזמן סילוק מהבית

שמחה999

New member
טיפול בזמן סילוק מהבית

שלום, במשך כ-15 שנה הייתי בטיפול שיחות אצל העו"ס שלי, בישוב קטן, ( מועצה מקומית) לימים כשהתחתנתי בשנית ( ללא ילדים בנישואין אלו) צירפתי את בעלי מידי פעם לשיחות, לפני שנתיים בערך, היו לנו יותר שיחות איתה- עקב משבר של מוות מצד הבעל-- היה שקט תקופה,, ולפני 14 חודש בעלי זרק אותי מהבית,, לימים מסתבר שהוא המשיך בשיחות עם העו"ס שלי,, ואף שלחה אישור על טיפול לבית-הדין הרבני , ללא ידיעתי והסכמתי, ובימים אלו לבקשת בעלי ברצונה לבוא מטעמו להעיד, בבית הדין, אני לא ידעתי על-כך, ולא קיבלה את רשותי להסרת חיסיון,,- והיום כשרציתי לפוגשה ולדבר על חששותי, ( כי הייתי אצלה בשיחות עוד מרווקותי, ואני נשואה רק 6 שנים בערך), וגם אני מרגישה שהיא בגדה באמוני, כליפה, וכלפי המערכת בכלל,,הסכימה, והוסיפה שחוקי המועצה שלפיהן משרד הרווחה עובד- שהיא ( במילים שלי) לא חייבת לפוגשני, כי מרגע שאני לא גרה ביישוב, אני לא שייכת למשרד !!! למרות שב-- ת.ז. הכתובת אותה כתובת, ואני עדיין נשואה לבעלי שגר ביישוב,, ( ולמרות שהוא סילק אותי מהבית)
ברצוני לדעת--- האם מבחינת המועצה המקומית וחוקיה, זה נכון ????????
האם היה לה זכות לשלוח את האישור על הטיפול, ללא רשותי ???
והחמור מכול--- האם היא יכולה לבוא להעיד בבית-דין רבני,, ללא הסרת חיסיון, מטעמי,
ברצוני להבהיר, שבזמן הטיפול- לא היה אלימות פיזית, אלא, בעיות של כסף,,הערכה , נתינה וכו"
היינו יחדיו אצלה בטיפול, שבוע לפני שסילק אותי מהבית-- ומאז, כמובן, סולקתי- ולא הגעתי לטיפול יותר,,( אני חושבת שסבלתי די,, והיא "כמקצועית" לא צריכה להוסיף לי)
אני מתנצלת על אורך הכתוב,,, ותודה מראש

מללנ

New member
אכן כן

לפי נהלי משרד הרווחה- מחלקות הרווחה מטפלות בתושבי המקום בפועל. ועל כן את רשאית לגשת למחלקת הרווחה במקום מגורייך הנוכחי ולקבל סיוע.
אם בן הזוג תושב המקום הרי שעליה לתת לו טיפול כפי שהוא מבקש. הוא לא קטין ולכן אינו זקוק לאישורך לכך .
אני מבינה את הקושי שהיא עדיין בשבילו מבחינה רגשית עבורך.
מבחינת בית הדין- עובד סוציאלי מחויב להגיע לתת עדות כאשר הוא מוזמן. אין כאן שאלה של רשות או חיסיון. זוהי חובה על צו בית הדין/ בית משפט
עבורך, הייתי ממליצה שתנסי לחשוב מה את רוצה מבחינת המשך הנישואין עבורך, איזה סיוע את זקוקה לו כדי שיהיה לך קל יותר לעבור את התקופה הקשה

KFIRB

New member
היא חייבת לשמור על הסודיות

במידה וביה"ד ישאל אותה על הטיפול בך , קיימת כאן בעיה אתית, מאחר והיא עדה של בעלך , אך מבחינה חוקית היא יכולה להפר את הסודיות כי היא עדה בביה"ד.

ממליץ להתייעץ עם הועדה לאתיקה מקצועית באיגוד העובדים הסוציאלים, כי פרטים על הטיפול בו היא יכולה לספר כי זו עדות מטעמו, פרטים על הטיפול מלפני הנישואין בך במיוחד שאין ילדים בתמונה, "זה כשר אבל מסריח".

הייתי מציע לך להצטייד בעו"ד או טוענת רבנית שתגן עלייך בתהליך הן מבחינת הפרטיות/סודיות והן בתהליך הגירושין.

לה מותר לספר על הטיפול בו, היא לא חייבת את הסכמתך לכך הוא בגיר ואת לא אופטרופוס או אחראית עליו, אבל היא בגלל שהיא מוזמנת כעדה מצד אחד ולא עדה מומחית, היא צריכה בעדותה לספר אך ורק על הטיפול בו, לא על הטיפול הזוגי ובטח לא על הטיפול הפרטני בך.

מללנ

New member
לא מדויק

המטפלת צריכה לענות על כל השאלות שתשאל בבית הדין, בנוגע לכל אחד מבני הזוג, ביחד או לחוד.
אין לה זכות לא להשיב לשאלות הדיינים.
וסביר שאכן תישאל על הטיפול זוגי, שיתוף פעולה של כל אחד מבני הזוג וכו

KFIRB

New member
נכון

ועדיין מדובר בבעיה אתית (לא חוקית). ייתכן שועדת האתיקה של האיגוד תמנע ממנה בכלל להעיד, כי לפי הסיפור, היא לא זומנה על ידי בית הדין אלא מגיעה לשם כעדה מטעם.

האם לדעתך מבחינה אתית זה תקין?

יש כאן גם מסר מצד אותה עו"סית (שאני מתבייש שיש כאלו במקצוע שמנצלים את הכוח שהמחוקק נתן להם בעצם הרישום בפנקס), שכן הטיפול הזוגי הניתן הוא יכול לשמש כנשק במידה והזוג יגיע לסכסוך גירושין.

העו"סית הייתה צריכה להתנגד לבקשת הלקוח שלה ולא לקחת צד אלא לתמוך בו מבחוץ.

אם היו ילדים והייתה נשאלת שאלת משמורת המצב היה שונה, אך מאחר ואין ילדים, אין לה מה לחפש בדיוני גירושין.

זהו ניצול מכפיר של הכוח שניתן לה בחסות המחוקק והמקצועיות.

אם כך, שווה להיות בייעוץ/טיפול זוגי, לחכות שבן הזוג יעזוב את הטיפול, להמשיך בטיפול פרטני וכך לגייס את המטפל לטובתי בסכסוך גירושין- האם רק לי זה נראה לא אתי, לא מוסרי ? חוקי -כן, מוסרי ואתי - ממש לא.

מללנ

New member
יש הבדל

לקחת את נושא המטופל ביקש רחוק מדי
מטופל לא יכול לבקש מעוס להעיד עבורו
וזה בוודאות לא כך
רק צו של בית הדין יכול להורות לעוס להגיע ולתת עדות.
הם המזמנים, חוקרים ולעוס אין יכולת שלא להגיע וההפיך , אין אצלה בחירה להגיע.
ללא צו , העוס לא יכולה להחליט שבא לה לתת עדות
ועל כן זה חוקי. כי אלו החוקים, גם אם זה לא מוצא חן בעייניך.
ואולי לא מוצא חן בעייני אותה המטפלת, היא תחוייב להגיע ולענות לשאלות, אחרת היא תואשם בביזיון בית הדין.
אין לנו את תגובתה של המטפלת ולכן צריך להיזהר מלשפוט.
אל תשכח ששמענו צד אחד בלבד

KFIRB

New member
שימי לב שבעיון מדוקדק בהודעה

יש עבירה על חוק העו"ס ועבירה על הקוד האתי בכל הקשור לסודיות.

אני כעת בהכשרה במרפאה לברה"ן, והנושא המדיקולגאלי מאוד מורגש בה.

אם מטופל רוצה אישור על הטיפול או משהו מהתיק, צריך אישור של גורם בכיר בנוסף לכתב ויתור סודיות של המטופל.

כאן מדובר בהפרה בוטה של החוק משום שהעו"ס דיווחה על הטיפול ללא ידיעת נשוא הטיפול, אין שום קשר לחוק המחויב מתוך צו ביהמ"ש, גם אם דיווחה מתוך צו (מה שלא קרה בפועל ) היא מחוייבת לדווח ללקוחה על הפרת החיסיון .

אך הדיווח על הטיפול באישה נעשה ללא הסכמתה לשם אישור הטיפול בבעל , היא לקחה צד וזה לא נכון לא טיפולית, לא מוסרית ואפילו לא חוקית.

מללנ

New member
כפי כתבתי למעלה

רק צד בית הדין/ בית משפט מכריח מטפלת להגיע לדיון
היא לא בחרה צד.
בחירתה היא לא חלק מההגעה.
כפי שאם תקבל צו בית משפט להוצאת מסמכים מתיק מטופל, אתה תחוייב למסור, ללא ויתור סודיות.

למעלה