טיפול בטרשת נפוצה ע"י MITOXANTRONE

דנה56

New member
טיפול בטרשת נפוצה ע"י MITOXANTRONE

ד"ר קרני הנכבד, לאחר שכל הטיפולים התרופתיים שעברתי מאז אובחנתי כחולת טרשת נפוצה - לא הועילו, ממליץ לי הרופא לעבור לטיפול ב-METOXANTRONE בעירוי תוך ורידי. 1. מה דעתך? 2. האם תוכל לספר לי על הטיפול? כלומר : האם יש תופעות לוואי? האם יש הקלה או שיפור במחלה בעקבות השימוש בתרופה? 3. האם מישהו ממטופליך, החולים באוהה מחלה, מטופל בתרופה כימותרפית זו? כיצד משפיעה עליו\ה התרופה? אשמח מאד לשמוע את דעתך. תודה! (שכחתי לציין שמאז שאובחנתי לפני כ-8 שנים, עברה מחלתי מ-RRMS ל-SPMS

מיטוקסנטרון

מיטוקסנטרון הינו הטיפול היחידי שאושר לטיפול למי שמחלתו עברה ל SPMS. זו תרופה כימותרפית שניתנת אחת ל- 3 חודשים. ככל תרופה ישנה רשימה של תופעות לוואי אפשריות. במיוחד יש לשים לב לתפקוד הלב ולעשות הערכה טרם התחלת הטיפול (קרי, אקו-לב). עקב החשש מההשפעה על הלב ישנה מיגבלה על סך כל הטיפול שניתן לאורך זמן. כמוכן חשוב לציין כי יש לטיפול השלכה על הפוריות. ישנן תופעות לוואי נוספות וחלקן אמורות להיות מנוטרות בבדיקות מעבדה חוזרות. בסה"כ בד"כ אין בעיות והמטופלים לא סובלים מתופעות לוואי משמעותיות. הטיפול אמור להאיט את התקדמות המחלה.

דנה56

New member
מיטוקסנטרון

תודה רבה לך, ד"ר קרני, על תשובתך המהירה והמאירה.

שלום לך דר. קרני וחג שמח

אני שאלתי אותך לפני מספר ימים על הזריקות השונות ומה גורם לנירולוג המטפל לבחור בזריקה זו או אחרת. האם זה לפי הנזק שהוא רואה בצילומי הmri.הדובר הוא ברביף ,שאותו אני מזריקה, לעומת קופקסון ואבונקס .אודה לך אם תשיב לי .

למעלה