טיפול ביומידור

taz600

New member
טיפול ביומידור

שלום לכולם תסלחו לי על חוסר הניסיון אבל קצת עזרה בבקשה. קראתי את כל מה שכתבו כאן לגבי הטיפול ביומידורים. אז ראשית לפני כחצי שנה אשתי היקרה קנתה לי יומידור יפהיפה ב שם סילבר מץ. בכל אופן גיליתי פעם או פעמיים התפתחות של עובש על סיגר ומעיון פה בפורום הבנתי שהטעות שלי הינה שימוש במים רגילים. השאלה שלי מתחלקת: 1. האם יש איפהשהו מדריך מסודר ולא מורכב מידי. 2. יש לי שעון לחות אך לא מד טמ' בתוך היומידור - משמעויות? 3. היכן אני קונה מים מזוקקים, היכן שומרים זאת (בארון..?), היכן קונים Pמשהו ואיך אני שם 50%-50% ואיפה..? אני ממש לחוץ על העניין בייחוד לאחר שקניתי היום עוד 10 סיגרים נאים (למזלי בטיוב). תודה מראש, ומצטער אבל אני "צעיר" בתחום אך נהנה מכל רגע. תודה

שור3

New member
ברוך הבא

מד הלחות חשוב צריך להיות 70% רטיבות יתר גורמת לעובש מים מזוקקים קונים בבית מרקחת פרופילן גליקול מוסיפים בכמות קטנה בלבד לא 50%

העובש נוצר לא רק מסוג המים אלא גם מאחוזי הלחות מכיוון שאין מי שיעצור את עליית הלחות היא תהיה בסביבות 90%, מה שיאיץ את הווצרות העובש. אם העובש לא התפשט לדפנות היומידור אפשר להמשיך להשתמש בו, אחרת צריך לנקות ולייבש. מד טמפ לא ממש חשוב כי אין הרבה לעשות בעניין הטמפ. מד לחות חשוב כי הוא מראה את מצב הלחות הרבה לפני שמתפתחת בעיה. לכן עדיף מד לחות דיגיטאלי (18$ בארה"ב) שהדיוק שלו כ 1% אבל הוא יותר אמין מהאנלוגיים. PG - תפקידו לייצב את הלחות על 70%. אם היא יורדת הוא משחרר פרודות מים. אם היא עולה הוא סופח את אדי המים עד שמושג שוויון של 70%. ומכיוון שהוא עושה את עבודתו נאמנה מד הלחות רק מבקר את פעולתו. המצב ההתחלתי הוא תערובת של 50% PG ו 50% מים מזוקקים (להשיג בכל הום סנטר). לאחר מכן מוסיפים ליומידיפייר (שהוא ספוג אגירה בתוך מתקן פלסטי - במחיר סופר מופקע) אך ורק מים מזוקקים - לעולם לא מים אחרים. ההוספה היא לפי קצב העלמות המים. אני לדוגמה מזהה ירידה של הלחות ל65-66% ואז מוסיף כ 30CC מים מזוקקים. יש לי יומידיפיירים גדולים ולכן זה נעשה פעם בשבוע שבועיים. פעם בשנה וחצי בערך ישנה נפילה גדולה ביותר של הלחות וזה הזמן להוסיף 50/50 כי גם ה PG מתאדה עם הזמן. אני משתמש במזרק כדי לשאוב את הנוזלים ולהעביר אותם ליומידיפיירים. כך יש לי גם מושג על הכמויות, נוח לערבב במזרק 50/50 וגם העניין נעשה במהירות ויעילות שלא לדבר על נקיון. בהצלחה.

taz600

New member
וואוו

תודה ושוב תודה, אחלה הסבר. האם אני יכול לשים סיגרים שנמצאים בטיוב בתוך היומידור כבר עכשיו לפני שייצבתי אותו. ושוב תודה

PG ממהודעה הקודמת משתמע שאפשר להשיג PG בהום סנטרים אבל הכוונה היתה שאפשר להשיג בהם מים מזוקקים. PG אפשר להשיג בחנויות לחומרים כימים.

taz600

New member
PG

תודה קניתי היום בסופר פארם. אז שמתי היום 50-50 בכל יומי...ספוגית עד לרוויה שלהם. וכעת אני ממתין. מתי לפתוח לפי דעתך כדי לראות מצב הלחות בפנים? דרך אגב אני לא חייה לשים בפנים פקק מלא מים....נכון? קראתי זאת איפשהו... תודה

באיזה סופר פארם מחזיקים PG? את הספוג מרטיבים פחות מרוויה -שלא יטפטף. אם תראה שהלחות לא מתקרבת ל 70% תוך יומיים, תשים פקק עם מים.

taz600

New member
נראה לי כל סופר פארם

נכנסתי לזה שבקניון מרגליות בהוד השרון, ביקשתי ונתנו לי (הסברתי להם למה זה ורוקחת נחמדה אמרה.."אה נכון זה גם שומר על לחות העור..." ונתנו לי בקבוק קטן ב10 ש"ח.

למעלה