טיפול בילד עם קשיים

reut1236

New member
טיפול בילד עם קשיים

שלום רב, מבקשת את עזרתכם בהצעות של אפשרויות לטיפול בילד בן שמונה עם בעיות רגשיות וחברתיות הפרעת קשב וריכוז היפר אקטיביות קושי בויסות.... הרשימה לצערי ארוכה. אנחנו היינו מטופלים תקופה ארוכה ובשנה האחרונה הפסקנו לגמרי.
היינו בטיפול בריפוי בעיסוק וטיפול פסיכולוגי.
חשבנו על רכיבה על סוסים אבל מאוד חושש מבעלי חיים על כן לא בטוחה שנצליח.
האם ניסיתם משהו שעבד ?
תודה
***בבקשה לא לפרסם בעמוד הראשי !!****

הודיה113

New member
ממליצה לך על מרכז מראות באיכילוב

ממליצה לך על מרכז מראות באיכילוב, הם בדיוק מתמחיםבילדים מגיל 6 ומעעלה ומציעים המון אפשרויות טיפול, דברי איתם ותראי מה מתאים לכם, יש להם הדרכת הורים, טיפולים קבוצתיים המון אפשרויות, חברה שלי שם עם הבן שלה מאז שהמקום נפתח והיא מאוד מאוד מרוצה, הבן שלה היה צריך גם נוירולוג וגם פסיכולוג ויש שם הכל במקום אחד. הם ידעו בדיוק איך לעזור לבן שלה ולא להעביר אותה הלאה לכל מיני מטפלים בשקל. אם אני זוכרת נכון, יש להם גם טיפולים מיוחדים לבעיות חברתיות. בהצלחה!

yuliyuli1

New member
על הקבוצה החברתית שם שמעתי חוות דעת שלילית

ילד של מכרה שלי היה שם ואמא שלו אמרה שזה היה בזבוז זמן.

ימימה

New member
איפה בצפון?

גם אני מהצפון, רק שהצפון זו הגדרה רחבה... את יכולה לענות לי בפרטי אם את רוצה, אולי יהיו לי רעיונות לעזור

ראשית יש עוד תרפיות ללא בעלי חיים

הידרותרפיה אם יש באזור ואם הוא אוהב מים אז מצויין .
טיפול באומנות , טיפול בספורט , טיפול במוזיקה ....לפי מה שהילד אוהב הייתי מנסה .
&nbsp
רכיבה טיפולית התחלנו בסוף שנה שעברה בגלל החרדות , ההתנגדות היתה שלנו ולא פחד של בן הוא מאוד רצה .
&nbsp
כן הייתי שוקלת לחזור לטפל בבעיות ויסות / עיבוד חושי יש בצפון כמה מרב"ע מומלצים מאוד שמתמחים בתחום
בחיפה יש את יואב כהן (גם עו"ס וגם מרב"ע , יש את שרון שני גונן באיזור - הגורו של שיטת "חושים "
&nbsp
לגבי הפרעת הקשב וההיפריות לצערי לא מצאתי טיפול מעבר לטיפול התרופתי והתזונתי כן יכולה לספר לך שככל שהילדים גדלים ההיפריות יורדת .
&nbsp
המון ספורט עוזר .

TikvaBonneh

New member
מה שעבד אצלנו

אחרי שהשתתפתי בכנס על ADHD בו שמעתי הרצאה שאמרה, הפלא ופלא, שילדים שלא ישנים מספיק\טוב לא מצליחים להתרכז בלימודים למחרת בבוקר, לקחתי את שני מופרעי הקשב שלי לבדיקות במעבדת שינה, ו-בינגו- הם לא ישנים כמו שצריך. מתקשים להרדם ותנועתיים בשינה. הרופא נתן להם מלטונין, שזה תוסף תזונה צימחי, וראיתי שיפור גדול בלימודים.
עוד עצות מהכנס שלא ישמתי בעצמי: חצי שעה הליכה מהירה בבוקר, טיפול התנהגותי.

yuliyuli1

New member
איך קיבלת אישור למעבדת השינה?

רופאת הילדים שלנו, שדווקא מאוד זורמת איתי בד"כ, לא היתה מוכנה לתת את זה.

בקשי מהפסיכיאטרית שלך

אנחנו קיבלנו הפניה ולא עשינו בסוף כי הוא עבר ניתוח פוליפים שהתגלו במקרה בזמן דלקת אוזניים ע"י א.א.ג. מעולה

TikvaBonneh

New member
היא לא הסכימה לתת לך טופס 17?

לדעתי שווה לך ללכת פרטי. זה לא כל כך יקר. תתקשרי ותשאלי על מחיר. אני חושבת שזה גג 500 ש"ח.

מלטונין הוא לא תוסף תזונה צמחי!!!!

מלטונין הוא הורמון בגוף שלנו שמופרש מבלוטה במח ועוזר לווסת את השעון הביולוגי של הגוף. הוא מופרש בשעות החשכה וגורם, בין השאר, לגוף שלנו להבין שהגיע הזמן לישון. כמובן שההסבר הזה די פשטני, אני רק רוצה להדגיש שממש לא מדובר בתוסף תזונה צימחי.

לא נכון

מקורה של הטעות בארה"ב, שם הוא נמכר ללא מרשם רופא *כאילו היה תוסף מזון*, אבל הוא אינו תוסף מזון! אין שני מלטונין, כמו שאין שני ויטמין E, או שני פרוגסטרון. זהב קשור ברגולציה של ה- FDA אבל הוא ממש לא תוסף מזון.

AnatShemer

New member
עוד על מלטונין:

(מכיוון שהתפתח דיון על מלטונין. באופן אישי אני לא חושבת ששזה ממש קשור לקשיים שפותחת השירשור תיארה, אבל דיון על מלטונין הוא תמיד מבורך).
מלטונין מופיע בשתי צורות - טבעית (מיצוי מהחי והצומח) וסינטטית, מיוצר במעבדה. יש נטיה להמליץ דווקא על הסינטטי, בגלל ש: ". מומלץ דווקא להשתמש בסנטטי כיוון שהתעשייה אינה מצליחה לנקות את המלטונין שמקורו מהחי או מהצומח מכל מיני חומרים (חומצות, כימיקאלים שונים) שנמצאים בתוך כל הפרשה של הורמונים. השפעתם של החומרים שנמצאים בתוך ההורמון אינה ידועה במלואה וזו הסיבה שרבים מהמומחים מעדיפים מלטונין סינטטי שהוא מלטונין-נטו. "
הציטוט הזה לקוח מתוך מאמר מצוין, והנה הוא: http://www.nofit.org/Default.asp?PageId=9541&FragmentId=28115
מלטונין רפואי - הכוונה היא למלטונין שמחייב מרשם רופא (לא ברור לי אם מקורו טבעי או סינטטי) ואפשר לקרוא על כך כאן למשל
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3549233,00.html
(בחלק התחתון של הכתבה. אני רוצה רק לסייג שסיינטיפיק-ידיעות הוא לא המקור החביב עלי למידע אמין...)

yuliyuli1

New member
גם בטיפולי פוריות משתמשים בתרופה שמופקת מהורמונים אנושיים

אבל הגירסה הסינטטית שלה נחשבת בטוחה יותר.

כל מלטונין הוא רפואי

ההבדל היחידי הוא באופן הפקת המלטונין. ההשפעה של כולם זהה.
ההבדל היחידי הוא ברגולציה של רשויות הבריאות - ישנן ארצות שבהן מלטונין נמכר ללא מרשם רופא *כאילו היה תוסף מזון* (אבל הוא לא תוסף מזון אלא הורמון!!!). דוגמא לארץ כזו היא ארה"ב. בארצות אחרות מלטונין נמכר רק דרך מרשם רופא וזאת מאחר והוא אינו תוסף מזון.

TikvaBonneh

New member
בדקנו שבארץ הוא ממקור צמחי

כי יש לי בן טיבעוני וזה חשוב לו. בארה"ב משתמשים ברכיבים מן החי.
יש צמחים שמכילים מלטונין, כמו למשל שיבולת שועל.

למעלה