טיפול במזגן בדירה שכורה

טיפול במזגן בדירה שכורה

אשתדל לכתוב באופן נייטראלי מבלי להסגיר אם הנני השוכר או המשכיר.

קצת רקע טכני להבנת העניין:
בדירה שכורה קיים מזגן מיני מרכזי (המנוע נמצא מחוץ לדירה ואילו המדחס מותקן בתקרה מונמכת בחדר האמבטיה).
המסננים שמגינים על המדחס מפני אבק (פילטרים) התמלאו באבק וכך גם גריל המדחס שנמצא מאחוריהם.
כתוצאה מכך המדחס סתום ואינו מקבל אוויר שנחוץ לו, ולכן הוא קופא ומתחיל לטפטף בעת הפסקת פעילותו.
פרט לכך, המזגן תקין ומקרר כהלכה.
ניקוי המסננים במים וכן ניקוי הגריל בתרסיס ייעודי פותרים את הבעיה.

השאלה היא:
האם מדובר בתקלה שבאחריות המשכיר לתקנה או שמדובר בטיפול תקופתי שוטף ולכן על השוכר לטפל בבעיה בעצמו, כלומר לדאוג לניקוי הפילטרים והגריל על מנת שהמזגן יפסיק לטפטף?

נו

באחריות השוכר. המשכיר לא יבוא לנקות לך את המזגן, אם זה מה שאתה שואל. בדיוק כמו שהוא לא יבוא לנקות לך פנאלים.

על פי מה הסקת שאני השוכר?

לא מדובר בניקיון של הפילטרים אלא בטיפול "מקצועי" יותר.
השאלה היא האם כאשר יש צורך בקריאת שירות של טכנאי, כי האדם הסביר לא אמור להבין בזה, ומאידך אין מדובר בתקלה - האם זה באחריות ובמימון השוכר או המשכיר?
להזכירך, גם התרסיס לניקוי הגריל אינו נמכר בחנויות כמו טמבור למשל, אלא רק במקומות ייעודיים.

קלייטון.ש

Well-known member
גם לדעתי השוכר

כפי שהזמנת אינסטלטור לתיקון סתימה כתוצאה משימוש שוטף היא באחריות השוכר.

תחזוקה שוטפת של השוכר

תקלות על המשכיר. אם צריך בעל מקצוע והתיקון גדול- משכיר. אם צריך בעל מקצוע והתיקון קטן, כמו ברז וכו'- אפשר להפיל את זה על השוכר.
אם מדובר במשהו שרק בעל מקצוע יכול לעשות ואין תחליף- משכיר.

אז ככה.ניקוי מסננים ומילוי גז במזגנים בדרך כלל

מוטלים על השוכר.זאת היות ומדובר בפעילות שוטפת.
אבל כפי שהצגת זאת לעיתים מדובר במערכת מסובכת או קשה להגעה.במקרה כזה אני סבור כי האחריות היא על המשכיר.
בוודאי שהאחריות על המשכיר אם ישנה תקלה שלא ברור אופיה כגון נזילה שעשויה לנבוע מסיבות שונות ולאו דווקא ממסנן סתום.ניקוי גריל בתרסיס מיוחד נגד פטריות ובקטריות אינה פעולה פשוטה ומיועדת לרוב לביצוע על ידי איש מקצוע - טכנאי.
&nbsp

justanotherme82

New member
בתור שוכרת הייתי מטפלת בזה בעצמי

לכל היותר מבקשת מהמשכיר החזר על התרסיס ואם כמו שאתה אומר קשה למצוא אותו הייתי מזמינה ומבקשת החזר גם על המשלוח.
נראה לי מיותר להכנס להיכנס לדיונים ותיאומים מול המשכיר על משהו שאפשר לעשות לבד ובקלות.

alondr

New member
לדעתי 50/50

שטיפת פילטרים במידה ונמצא על הפתח יניקה זה משהו קל שכל אחד יכול לעשות ולוקח 5 דקות בדיוק העניין הוא שלפעמים הפילטרים נמצאים על היחידה עצמה בתוך הנמכת התקרה במקום לא נגיש וצריך טיפה ידע טכני להוציא ולהחזיר ולא כל אחד יסתדר כן לגבי שטיפת הסוללה ועל הדרך גם שמים חומר עובש… כדי לצאת הוגנים השוכר והמזכיר צריכים להתחלק … מצד אינטרס של המשכיר לשמור על תקינות המזגן ולמנוע תקלות וכנל של השוכר להנות ממזגן נקי וגם עוזר לחסוך בחשמל

bj8

New member
המשכיר צריך לשלם על זה

לא מדובר בפעולת נקיון פשוטה של פילטרים במזגן רגיל, אלא בפעולת תחזוקה. תארי לך ששוכר גר בדירה כמה חודשים והמזגן נסתם. זה לא קשור אליו כלל, אלא זאת תוצאה של שימוש ממושך במזגן, המזגן גם היה בשימוש הרבה לפני שהשוכר הנוכחי עבר לדירה. הוצאות תחזוקה ובלאי משולמות ע"י המשכיר.

יש כמובן בעלי בית שמתקמצנים על כל שקל ויעדיפו להתחמק מלשלם על תחזוקת הדירה. מקבלים אלפי שקלים בחודש דמי שכירות אבל מתקמצנים על כמה מאות שקלים לתיקונים פעם-פעמיים בשנה.

זה נכון גם להחלפת גוף חימום בדוד כתוצאה מהצטברות אבנית, ועוד ועוד.

למעלה