טיפול בנאבות + צמיגים

ilovebarbie

New member
טיפול בנאבות + צמיגים

יש לי אופני diamondback outlook כבר שנה וחצי המליצו לי פה לגרז את הנאבות בגלל שאני נוהג לשטוף את האופניים ואף פעם לא טיפלתי בהם, אבל שאלתי בחנות אופניים ואמרו לי שלא צריך כי זה ציר סגור (וזה לא סתם חנות אופניים, זה סניף של מצמן עם מוכר שאני מאוד סומך עליו). אז האם הוא צודק ? לא צריך לגרז נאבות וציר מרכזי ? ועוד שאלה בקשר לצמיגים, אני רוכב גם שנה וחצי עם אותם צמיגים (כ 1500 ק"מ, אבל רק חלק קטן זה רכיבת שטח). כל כמה זמן צריך להחליף צמיגים ? (זה לא שהם עושים בעיות או משהו, וכנ"ל לגבי הנאבות והציר המרכזי) תודה

timon1

New member
ציר מרכזי יהיה סגור ע"פ רוב

ולכן פשוט מחליפים כשהולך. נאבות יכולות להיות בעלות מיסבים סגורים או פתוחים. בנאבות בעלות מיסבים פתוחים ניתן לטפל [לנקות ולגרז] וגם פה ישנן שתי אסכולות: 1. אם זה עובד על תיגע. 2. נדרש טיפול תקופתי [חד שנתי או לפי הצורך]. כשאני מגלה חופש כל בנאבה, אני מנצל את ההזדמנות לניקוי וגרוז שיתנו לי שקט לעוד תקופה [תלוי באינטנסיביות הרכיבות שלי] של כשנה לערך, בד"כ גם אחרי חורף עמוס רכיבות רטובות אני מבצע טיפול מנע יזום [לא מאמין באחזקת שבר].

לגבי הצמיגים

שני דברים: שחיקה של פני הצמיג - ככל שנשחקים החריצים והקוביות (אני לא יודע איזה צמיג יש לך) כך תפחת האחיזה. הצמיג יצא מהמפעל במיטבו, וביצועיו הולכים ופוחתים. אם אין לך תלונות על תפקודו - כנראה שסגנון הרכיבה שלך לא דורש ממנו יותר ממה שהוא מסוגל כרגע. אפשר למשוך עוד... התייבשות החומר שממנו עשוי הצמיג (להלן: הגומי) - יש המון ידע וטכנולוגיה בגומי שממנו מייצרים צמיגים. היצרנים משקיעים הון בחקר הנושא, ויוצאים עם תרכובות מתוחכמות, שאמורות לתת תכונות משופרות של אחיזה ועמידות. לאחר זמן - תלוי באופי השימוש ובאיחסון - מתחילה התרכובת הזאת לאבד מתכונותיה. אחד הסימנים הראשונים לכך הוא "התייבשות" של הגומי, כלומר הופעת סדקים קטנים בצמיג. הסיכוי לקריעה של הצמיג גדל, וגם תכונות האחיזה שלו נפגעות. בזה לא כדאי לשחק, משום שצמיג מפונצ'ר ברגע לא מתאים עלול להיות ממש מסוכן. בהצלחה

למעלה