טיפול בסטרואידים

10מיקי

New member
טיפול בסטרואידים

לפני כחודשיים וחצי היה לי ארוע ראשון של הפרעות תחושה בזרוע בית חזה וגב ימין. זה חלף, ולאחר כעשרה ימים הופיעה תופעה של זרמים בערך באותם אזורים בעת כיפוף הראש. ב MRI נמצא מוקד אחד העובר האדרה עם גדוליניום בע"ש C1-2 , ומוקד ישן פרי-וונטריקורי אחד. אין בשלב זה אבחנה של MS. כאשר הופיעו הזרמים הוצע לי טיפול בסטרואידים, אך לא הייתי מעוניינת בכך, כי התופעות נסבלות ואפשר לחיות איתן, ואני מאד חוששת מסטרואידים במינון גבוה. שני רופאים איתם שוחחתי היו בעלי דעות שונות לגבי הפשעת הסטרואידים - אחד אמר שזה טיפול סימפטומטי בלבד, ללא הפשעה על המהלך לטווח ארוך, ואחר אמר שהטיפול הזה חשוב כי הוא בעל השפעה לטווח ארוך ומוריד שכיחות התקפים. הייתי שמחה לשמוע גם את גישתך לנושא. האם יש טעם לקבל טיפול בסטרואידים בכל התקף, או רק אם הסימפטומים מאד מפריעים. אני אישית נוטה להמנע ככל האפשר מטיפול. בינתיים נראה לי שיש שיפור ספונטני בחומרת הזרמים, אם כי לא חלף לחלוטין, אך אני מתעניינת לגבי העתיד, אם שוב יופי משהו חדש. תודה מראש.

תגובה

סטרואידים עוזרים בעיקר להחיש את ההחלמה מהתקף אךאינן מונעים התקפים עתידיים ואין להם השפעה על מהלך המחלה. לכן בהתקפים קלים ניתן להמנע מטיפול בסטרואידים.

למעלה