טיפול בעצירות בכלב

Eleanor16

New member
טיפול בעצירות בכלב

לכלב שלי יש עצירות מזה יומיים, שהתבטאה ביום אחד ללא יציאות (חריג בכלב הזה...) ויום שני עם צואה קשה ומאמץ ניכר. מה נכון לתת לו מבחינת אוכל כרגע? כעבור כמה זמן זו כבר נהיית סיבה לפנות לוטרינר? שמעתי פעם על שמן פרפין כפתרון אבל הבנתי שגם יש עם זה כל מיני בעיות עם מערכת הנשימה. אשמח לשמוע על שיטות אחרות להקל עליו מבחינת התזונה או כל דבר אחר.

למה יש לו עצירות ? וכן אם זה משהו שחוזר צריך

ללכת לוטרינר. אז עכשיו בעצם הכל בסדר ? יש לו צואה רק קשה לו לחרבן ? זה משהו שחוזר על עצמו ? בן כמה הכלב? מה הכלב אוכל ? יכול להיות שהוא אכל איזה חפץ בבית ? האם הכלב אוכל עצמות ? עצמות זה אחד הגורמים הנפוצים ביותר לעצירות אצל כלבים. האם הכלב מסורס ? בנוסף קיימות עוד סיבות (חסימה מסיבות שונות למשל פרוסטטה מוגדלת ועוד) ולכן כדאי לקחת את הכלב לוטרינר. איזה בעיה יש עם מע' הנשימה ? יש תכשיר יעודי שניתן להשיג אצל וטרינרים להקלה על עצירות. אם זה משהו שחוזר על עצמו אתם צריכים לפנות לוטרינר. בהצלחה

הבעיה עם מערכת הנשימה

היא שאם בטעות שואפים את השמן זה יכול להרוג אני מסכים עם מה ששוון שוון כתבה - החכמה היא למצוא מה הגורם למצב. אין סיבה שכלב בריא בלי סיבה רפואית יפתח עצירות. זה יכול להיות על כל מיני גורמי רקע - ולכן חשוב כל התאור של גילו ומצבו הכללי של הכלב ארז

ella100

New member
היי אלאונור

אם זה חד פעמי וחריג(העצירות) ואין בכי או דימום-אז שמן פראפין יכול להקל די מהר. שמים כפית או כף(תלוי בגודל הכלב-לגדול,בפעם הראשונה הייתי שמה כף ולמחרת הייתי מורידה בכמות) באוכל היבש או מעורבב עם משהו שהוא מאד אוהב (גבינה,נקניקיה,טונה-מעט מהם מספיקים להבליע את הטעם). שמן פראפין מקל כי אינו נספג אבל כן משמן את המערכת לכל אורכה. טוב למרוח מעט ממנו (לפני היציאה לעשיית צרכים) גם בפי הטבעת ומעט פנימה.נעזרים בכפפה או שקית ניילון קטנה. לשים לב מה קורה. יש השפעה של כמות השתיה(במיוחד בימים חמים) יש השפעה של המזון שלו (אולי החלפתם לו מזון) או שקיבל צ'ופר שמשפיע על היציאות (עצם...). משנה באם אינו מסורס ומה קורה עם הפרוסטטה שלו שיכולה להפריע למתן צואה. באם אין חזרה לשיגרה בזמן סביר והקושי ממשיך, במיוחד אם מתלווה בכי ,דימום או אי נוחות שאין לטעות בה-ברור שיש לערב במיידי את הוט'. כך אני הייתי עושה. מנסה להקל ,שמה לב למה שקורה ומפעילה את הקוממון סנס.

Eleanor16

New member
תודה על כל התשובות, וכמה פרטים:

מדובר בכלב בן כשנה, שנמצא אצלי מזה 3 חודשים ואינני מכירה בעיות קודמות. הוא אינו מסורס (עדיין...) סה"כ כלב בריא לחלוטין, עם תאבון תקין ושותה כמויות יפות. הדבר היחיד ממה שאמרתם עשוי להיות עצם צעצוע כזו שנתתי לו, מאלה עם הבשר האמיתי עליהן. כך שבטוח שלא אתן לו את זה שוב.. (למרות שהוא ממש אהב :) ) בינתיים עבר יום, והעצירות הפכה למעורבת עם שלשול :\ כך שזה כבר יותר מבלבל. הוא לא בוכה או נראה סובל בכלל. הוא טיפה יותר שקט בבית אך עדיין מגיב אלינו בשמחה והתלהבות. היום הופיעה לו נפיחות קלה מתחת לפי הטבעת. בקיצור -אני מבינה שכדאי כבר לפנות לוטרינר או לחכות עוד יום? לא רוצה להיות סתם הסטרית אבל גם שלא יסבול ! :( שוב תודה על כל התגובות

Eleanor16

New member
ועוד פרט ששכחתי:

זו פעם ראשונה שזה קורה לו. כשהוא הגיע אלינו מהכלביה היה לו מעט שלשול אך זה עבר ממש מהר.

כן בהחלט לפנות לוטרינר

היום לא לחכות. האם הכלב מחוסן ? עצם צעצוע מעושנת ? בכל מקרה כמו שאמרת לא הייתי נותנת לו כזו שוב. חוצמזה אני ממליצה לך לבקש מהוטרינר שיתן לך הסבר כללי על מה לעשות אם לכלב יש שלשולים או עצירות שתדעי מה לעשות לפעם הבאה אם מקרה כזה חוזר. אנא עדכני מה הוטרינר אמר, החלמה מהירה.

Eleanor16

New member
היינו אצל הוטרינרית...

המסקנה לא היתה חד משמעית, אבל היא אמרה שרוב הסיכויים שזה קשור בעצם ההיא שהוא טרף, וייתכן איבוד נוזלים קל אז הוא קיבל קצת נוזלים. (למרות שזה משונה כי הוא שותה ממש כרגיל ולא עושה פעילות שונה מהרגיל). בכל אופן עכשיו הוא כבר בסדר גמור, עברה העצירות והוא מתנהג כרגיל ואוכל כרגיל. תודה לכולם על כל הייעוץ! :))

למעלה