טיפול בקלקסן וסטרואידים עקב הפלות חוזרות

אנאתא

New member
טיפול בקלקסן וסטרואידים עקב הפלות חוזרות

שלום, כתבתי בפורום פוריות ואני כותבת גם כאן :) אני בת 41 וחצי. יש לי בן בן 4 (הריון ספונטאני ולידה תקינה). בשנתיים האחרונות היו לי 5 הפלות סביב שבוע 6. עשיתי בירור אצל פרפ' כרפ, ולא נמצא שום ממצא. בהריון האחרון ניסיתי פרגניל ופרוגסטרון, ולא צלח. פרפ' קופרמינץ נתן לי פרוטוקול טיפול שכולל קלקסן, סטרואידים ופרוגסטרון. למישהי יש נסיון עם הטיפול המוצע? נסיון שהצליח או לא הצליח? מה לגבי תופעות לוואי בטווח הקצר והארוך? תודה :)

אמאלוסי

New member
מנסה לענות

אני בהריון אחרי 3 הפלות קיבלתי קלקסן ופרוגסטרון (נרות וזריקות) והריון הצליח. אבל קשה לי להגיד שזה היה בגלל קלקסן או פרוגסטרון, כי שינינו עוד המון דברים. (מהריונות ספונטאניים עברנו להפריה עם זרע קפוא, קיבלתי טיפול להורדת הורמון פרולקטין, קיבלנו טיפול נגד כלמידיה).
לגבי תופעות לוואי מקלקסן ופרוגסטרון -
מפרוג' לא יכולות להיות שום תופעות לוואי, כי זה הורמון שגם ככה גוף מייצר.
לגבי קלקסן - בהתחלה קיבלתי מינון 40 מיום החזרה. אחרי כמה ימים התברר שיש לי ציסטות ענקיות והייתי על גבול גירוי יתר ואז הועלה לי מינון של קלקסן. בערך בשבוע 6 היה לי דימום והמטומה (כמובן אי אפשר לדעת האם בגלל קלקסן או סתם ככה) ואז המינון הורד חזרה ל-40.
לא היו תופעות לטווח ארוך מקלקסן.
אם יש לך עוד שאלות - אנסה לענות.
דרך אגב, אם ירשמו לך פרוגסטרון ריטורד 50, יש לי חבילה של 3 זריקות.

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדני ההריון

כתבתי לך במערכת המסרים (מתארת לעצמי שכבר ראית זאת).

מאחלת לך שההריון הבא יסתיים בידיים מלאות
.
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

תופעות לוואי

לי היו שני הריונות ספונטנים ותקינים בסביבות גיל 30 ואז כעשר שנים אח"כ- שתי הפלות. ההפלה השניה טופלתי בנרות פרוגסטרון בגלל דימומים כבר משבוע 5 אבל הדופק פסק ואני חושבת שהעובד כנראה לא היה תקין. הנרות גורמים להפרשות אבל הבנתי שהאורטוגסטון שקיבלתי הוא יחסית פחות מעיק מנרות אחרים.
בהריון שאחריו טופלתי בנוסף לנרות הפרוגסטרון גם בקלקסן 60 מ"ג החל משבוע 7 או 8. בהריון הזה לא היו דימומים והוא הסתיים בידיים מלאות, לדעתי פשוט כי העובר היה תקין. לקלקסן עצמו לא היו שום תופעות לוואי מבחינתי וזאת גם האינפורמציה המקובלת על התרופה.

טיפול בקלקסן, סטרואידים ותמיכת פרוגסטרון

זה טיפול מומלץ די סטנדרטי אצל קופרמינץ, מתוך הנחה שהגורמים להפלות חוזרות, פרט לאי תקינות של העוברים, יכולים להיות קרישיות יתר, מחסור בפרוגסטרון ואו תגובתיות כלשהי של גוף האם שעשויה לפגוע בתקינות ההריון, כל אלו נפוצים יחסית וכשלא מוצאים סיבה ודאית, יש גישה של לירות לכל הכיוונים עם הטיפולים היחסית לא בעייתיים ומשהו אולי יקלע למטרה.

אצלי זה עבד בהריון של זיו, אחרי לידה שקטה והפלות.

לגבי תופעות לוואי:
תמיכת פרוגסטרון עשויה לגרום לנפיחות בבטן, לכאבי בטן, להפרשות מרובות.
סטרואידים עשויים לגרום לאגירת נוזלים ובצקות ולהעלאת הסיכון למדדי סוכר גבוה ולמעשה למעין סכרת הריון.
קלקסן מעט כואב בהזרקה, גורם לשטפי דם באזורי ההזרקה ומעלה את הסיכון לשטפי דם מכל מכה קטנה שמקבלים. אם ההריון מלווה בדימום או יש המטומה בשלב כלשהו, קלקסן עשוי להחמיר את המצב ולפעמים עשוי דווקא להיטיב.
יש משחק מאד עדין של כיוונון עם התרופות האלו, לשמור על איזון עדין בין היעילות והתועלת שלהם לתקינות ההריון ושמירה שלא יפגעו במשהו אחר. חובה להיות במעקב של מומחה להריון בסיכון כשמטופלים בכל התרופות האלו בהריון בעיני, בדיוק מהסיבה הנ"ל.

למעלה