טיפול ברפלוקס

just the one

New member
טיפול ברפלוקס

שוב שלום, הרופא המטפל המליץ על מעבר לשימוש באנפמיל. הילדה אמנם אוכלת הרבה יותר טוב ואיננה מקיאה אך שמנו לב כי ההרכב התזונתי של אנפמיל איננו מכיל כמויות ויטמינים ונוקלאוטידים שמכיל סימילק נאושור. האם עלינו להיות מוטרדים מכך שהיא איננה מקבלת את ההרכב התזונתי המלא ? האם לא עדיף להסמיך את הסימילק ? אולי בכלל כדאי לשלב בין הסימילק לאנפמיל ?

just the one

New member
מדובר בפגית

נולדה בשבוע 34 ושקלה 1.900. כיום, בת חודשיים וחצי, שוקלת 4400. מהשיחרור מהפגיה החלה לאכול סימילאק נאושור בשילוב עם הנקה ושאיבה. הילדה הקיאה (בקשת) פעם ביום-יומיים באמצע הארוחה או מיד אחריה. היתה לה בעיה שהיתה אוכלת כ 30CC ונרדמת. ולכן גם היתה מתעוררת לפעמים כמעט כל שעה ואוכלת. בהמלצת רופא החלפנו את הפיטמה למספר שתיים ומאז אוכלת כמויות הרבה יותר גדולות (אך כמובן גם מקיאה יותר). בהמלצה נוספת של רופא, התחלנו לתת לה (כפי שציינתי), אנפמיל. הרופא גם המליץ להפסיק להעיר את הילדה כל 3 שעות ולתת לה להמשיך לישון כמה שהיא רוצה. הילדה אמנם אוכלת הרבה יותר טוב אך שמנו לב כי ההרכב התזונתי של אנפמיל איננו מכיל כמויות ויטמינים, מינרלים ונוקלאוטידים שמכיל סימילק נאושור. האם עלינו להיות מוטרדים מכך שהיא איננה מקבלת את ההרכב התזונתי המלא ? האם לא עדיף להסמיך את הסימילק ? אולי בכלל כדאי לשלב בין הסימילק לאנפמיל ? האם זה תקין לא להעיר אותה בשלב זה ?

תשובה

1. אם הילדה עולה יפה במשקל, אפשר לתת לה לפתוח מרווחים גדולים בלילה ולעקוב אחר המשקל שלה. 1. נאושור ניתן כהמלצה עד גיל 9 חודשים, אך ניתן להפסיק לפני אם יש עליה מאוד גדולה במשקל או יש אינדקציות אחרות לעבור לפורמולה אחרת כמו אצלכם. להסמיך את הנאושור בקרונפלור זה אפשרי אבל אז אנחנו מפטמים אותה בפחמימות. אני הייתי מנסה שילוב של אנפמילאר חלק מהארוחות ונאושור חלק אחר של הארוחות. לא מערבבים את שתי הפורמולות הללו. אם זה לא יעזור הייתי עוברת להסמכה של הנאושור עם קורנפלור. אל תשכחו שמדובר ברפלוקס קל היות והילדה למרות ההקאות עולה היטב במשקל וזה מה שחשוב. אם מדובר בהקאה בודדת ביום, אפילו שתיים וסה"כ הילדה לא סובלת באכילה יש לשקול לא לתת לה טיפול בכלל.

למעלה