עמיתוש ../images/Emo13.gif
יש שמנים שלדעתי עלינו להימנע מלהזכירכם בפורום , גם אם הם טובים לטיפול מסויים. כוונתי היא לשמנים חזקים / מסוכנים שרק אדם מוסמך יודע איך לעבוד איתם. אסור לשכוח שרוב הגולשים הם לא אנשי מקצוע אלא אנשים המעונינים לנסות את דרך הטיפול הטבעית - בדרך כלל באופן ביתי ובשימוש עצמי. זהו בדיוק המקום שלנו לעזור ולהמליץ על דברים פשוטים ולא מסוכנים שניתן לעשות לבד וכל מה שמעבר לכך, רק דרך מטפל. אני רואה שתי בעיות עיקריות: 1. אנשים נוטים לחשוב ששמנים וצמחים זה פתרון נחמד, טוב וטבעי אך לא לוקחים בחשבון שישנם סיכונים, שהחומרים מרוכזים מאוד ושצריך ידע וניסיון על מנת לטפל כראוי - והכי מפחיד, שהם לא מבינים שגם הצמחים/שמנים עלולים לגרום לנזק ולפגוע בהם. 2. תחום הרפואה המשלימה (שמנים/דיקו/צמחים - כולנו יחד) מגיע לאט לאט לתודעתם והכרתם של אנשים רבים ומסייע בפתרון בעיות רבות. כל מקרה בו אדם מנסה "לפתור לעצמו את הבעיות" דרך שימוש עצמי או המלצה של מישהו, או משהו שהוא שמע עליו וכדומה, בדרך כלל לא ייגמר בהצלחה ואף יגרום לאכזבה אצל אותו אדם ואני בספק אם יתן "צאנס" נוסף לתחום שניסה. אחד הדברים החשובים ביותר בטיפול הוא המטפל. המטפל לומד לראות את האדם שמולו בכללותו ולטפל בו באופן שלם (גוף/נפש) ובאופן מקצועי. הדיאגנוזה מהווה לדעתי 50% מהתהליך הטיפולי, מטפל טוב ידע לאבחן כראוי אך גם להעניק את הטיפול הנכון. בדרך זו אני בטוחה שהמטופל לא יתאכזב, אפילו יהיה מרוצה
וכך לא "יצא שם רע" לתחום שלנו. בנוגע לקפסיקום... זהו שרף, לא שמן, אך מתנהגים איתו כשמן אתרי. לא שמעתי על טיפול פנימי בו וזה נראה לי מאוד מסוכן ואפילו לא הגיוני...
אני מכינה איתו קרם לכאבי שרירים ואתה לא מבין כמה פעמים צריך לרחוץ ידיים אח"כ, אפילו שעבדתי עם כפפות.. וגם אחרי כמה שעות אם בטעות נגעתי בפנים - חבל על הזמן. בקיצור, חריף בטרוף, בתוך קרם קצת יותר קל להשתמש בו אבל בכל דרך אחרת - לא יודעת אם הייתי מעיזה
. מקווה שתקבל בהבנה את דבריי, אני בטוחה שכאשר תתחיל לטפל תבין אותם אף יותר. ובעיניין קצת אחר... מתי אתה בא לקחת אותי לסיבוב
יום מקסים, הילה