ועוד משהו על טיפול בעזרת בובות
תודה על הקישור היה לי הכבוד להכיר את ברנרד ולמרות שהוא מקסים מאחל לו שתהיה לו כמה שפחות עבודה...אמן!!!! הזכרת לי משהו מהעבר, לפני שנים הובאו לארץ ( מארה"ב אם זיכרוני אינו בוגד בי ) חבורת בובות שהתפרסמה שם וזכתה להצלחה גדולה בטיפול בילדים חולים ובחינוך ילדים רגילים לקבלת השונה והחריג תוך כדי הצגה מיוחדת, שונה ומרגשת... הבובות חמישה או שישה במספר היו בובות בגודל ילד \ ה שהופעלו על במת שולחן כשהמפעיל של כל אחת מהן גלוי אבל הן לא היו בובות " רגילות "..... לכל אחת מהן היתה בעיה כלשהיא: היתה בובה שישבה בכיסא גלגלים ואחת נעזרה בקביים ואחת שסבלה מליקויי ראייה והרכיבה משקפים ענקיות וכ'ו כאמור הבובות " הועתקו" לארץ, המחזה תורגם והותאם והועלתה הצגה בשם: " הילדים מהשכונה " וזכתה גם כאן לביקורות מעולות,שבחים והצלחה עד היום אני זוכר את העוצמה והחוזק שהיתה להצגה ולבובות ולהשפעתם עלי ועל שאר הצופים קטנים וגדולים כאחד ועל האמינות במונולגים ובדיאלוגים של הבובות בינם לבין עצמם ובפניות לקהל...בקיצור מקסים קצת קשה להגיד על הצגה- מפגש בנושא כזה אבל אני מאמין שהצלחתי להסביר את החוויה מאוחר יותר העלתה אותה קבוצה הצגה שהתבססה על סיגנון הבובות הקודם אבל יצרה משהו משלנו ההצגה נקראה אם אני לא משבש את שמה: " ניפגשים " ועסקה בנושא הסכסוך הישראלי - ערבי מנקודת מבטם של הילדים ילד ישראלי וילד ערבי במפגש כפוי במעלית שנתקעה...על כל הסיטואציות הקשורות במפגש שכזה, הדעות הקדומות, החששות, הסיפורים על 2 הצדדים בבית, בסביבה ובכלי התקשורת וכמובן הפחד הטיבעי מלהיות תקוע במעלית ולא חשוב עם מי בדיוק מאוחר יותר אבדוק אם יש ביו טיוב קטעים של הילדים מהשכונה בגירסת המקור או אולי במקרה של הגירסה המקומית ככל הזכור לי ההצגה הועתקה למקומות רבים בעולם אז אולי נדוג משהו