טיפול בתינוק - שאלות של בני חודש +

טיפול בתינוק - שאלות של בני חודש +

בני בן חודש וחצי ותהיתי לגבי מס' דברים: 1. עד איזה גיל להרתיח בגדים? 2. עד איזה גיל להרתיח בקבוקים? 3. עד מתי השימוש באבקת הכביסה המיוחדת? 4. מתי מתארכות שעות הערות(אצלנו ערים לאוכל, גזים ועוד קצת)? 5. איך יודעים אם להם? אשמח לעצות מקצועיות ולעצות מנסיון.

קצת מנסיון../images/Emo13.gif../images/Emo127.gif../images/Emo128.gif

הרתחת בגדים???- מעולם לא עשיתי זאת ולעולם לא אעשה... חוצמיזה לפי מה שאני יודעת כל בגד נושא תוית הוראות ולמיטב ידיעתי הכביסה המומלצת היא 30 או 40 מעלות ..מקסימום 60. עד כמה שאני"הסטרית" לפעמים אני לא ארתיח בבגדים. הרתחת בקבוקים...אני יודעת שלא מעט אמהות מרתיחות עד גיל חצי שנה אולם אני ממליצה...ושוב רק מנסיוני בלבד... להרתיח עד גיל שנה. יבואו האמהות הותיקות ליותר מילד אחד(כמו חמותי למשל) ויגידו כי כלום לא יקרה מלהפסיק ולהרתיח בקבוקים...פעלי לפי הרגשתך...אני עדיין מרתיחה לרוי הוא בן 8 וחצי חודשים. לגבי התינוקלין...אני משתמשת באבקה הזו עדיין...כן כן סוחבת אותה כל הדרך מהארץ לנורבגיה. ומלבד השימוש המיועד שלה אני מכבסת את כל הבגדים שלנו יחד..כולל בגדיו של רוי. הריח נפלא ולא צריך להוסיף מרכך. שוב לעצת חמותי.. "בזמננו לא היו אבקות מיוחדות ויצאתם בסדר" אז היא צודקת אבל אני פשוא אוהבת את האבקה הזו...שוב לפי שיקול דעתך..רק אם החלטת להפסיק עם התינוקלין אולי שיקלי להשתמש באבקה אחרת ללא ביסום חזק. לגבי שינויי דפוסי השינה וכדומה... כל ילד הוא שונה. לרוי היו גזים עד גיל 4 חודשים כשזה הלך וירד בהדרגה יש הרבה ילדים שהשפעת הגזים ירדה הרבה לפני. למזלנו יכולנו לישון כמעט לילה שלם מאז שרוי הגיע לגיל חודשיים וחצי (אבל זה השתנה ועוד ישתנה. לפי מה שאמרו לי פעם דפוסי השינה משתנים עד גיל שנתיים כמה פעמים???איני יודעת אם זה מוכח.)בל נשכח שיש לאחר גזים שיניים חלומות ועוד. בכל אופן לכל ילד דפוס התנהגות שונה והדבר המעודד היחיד שאוכל לומר לך שזה ישתנה והשאיפה לטובה ומה שבטוח לאט לאט כבר תכירי את כל ה"סימפטומים" שלו כל תופעה שבנך יחווה. מה זה כל הנאומים שלי??????? בכל אופן ...רק התאזרי בסבלנות והכל יסתדר

darcp

New member
לדעתי...

אני מצטרפת לאימא של רוי, גם אני לא הרתחתי בגדים לביתי בת ה 4.5ולבני בן ה 3 חודשים. את הלבנים אני עושה ב 60 מעלות והם יוצאים נפלא.\ לביתי הרתחתי את הבקבוקים, כלומר השתמשתי הסטריליזטור שזה קל יותר, עד גיל 6 חודשים, ולבני אי עדין מרתיחה, אבל זה מתחיל "לחלוף" לי.... גם תמיד השתמשתי במים מינרליים לא רתוחים.... באבקת כביסה לתינוקות השתמשתי לביתי עד גיל שנה כי העור שלה מעט רגיש. שעות ערות שונות מתינוק לתינוק, (בי בן 3 חודשים) ישן בלילה וער רוב שעות היום. תני לבנך זמן לעבור את הימים הקשים של הגזים, בערך עד 3 חודשים, ואז יהיה לו יותר ענין, והוא גם יהיה הרבה יותר ער. שאלה אחרונה לא הבנתי אם מה להם... ובעיקר מזל טוב בהצלחה ובריאות

למעלה