טיפול בת"ד

• פותח הנושא or_k
  • פורסם בתאריך

or_k

New member
טיפול בת"ד

1. יש להזמין ניידת מד"א אם נפצע אדם בתאונת דרכים ואסור להזיז אדם שנפגע בתאונת דרכים. 2. יש לדווח למשל"ט על האירוע ולרשום את פרטי העדים והמעורבים בתאונה. 3. יש לשמור על עקבות התאונה עד להגעת חוקר תנועה. 4. יש לווסת את התנועה במקום התאונה תוך כדי שמירת עקבות התאונה. 5. יש לפנות כלי רכב בעשויים לגרום להפרעה לתנועה במקרה של תאונה עם נזק בלבד! 6. יש לוודא שהמעורבים בתאונה ימסרו אחד לשני את פרטיהם ופרטי רכבם תוך קבלת הנחיות מהמשל"ט. (במקרה של תאונה אם נפגעים בלבד)

תרשה לי להוסיף....

במקרה שיש חלילה פצועים. תראה את מצב הרכב, ותזעיק כיבוי. עד שמד"א יגיע, והוא יבקש כיבוי, יקח זמן. וזמן במקרה כזה זה קריטי. ועוד דבר נוסף. תשתדלו לשמור על נתיב פתוח לרכבי החרום. הפקקים שהם נתקעים כתוצאה מתאונה זה לא נחמד!

or_k

New member
צודק

לדעתי, וזו דעתי עדיף לדווח למשל"ט ולחכות שישלחו מתנ"א שינהלו את "העסק" ולעזור להם במה שצריך. חבל שבתידרוך והמשל"ט בכלל לא מיסמים את זה.

מתנדב

New member
בקשר להשאיר נתיב פתוח לרבי החרום

המשטרה והמתנדבים עצמם עושים ככל שביכולתם להשאיר את הנתיבים פתוחים ולהגעה במהירות האפשרית של שאר הכוחות מד"א או כיבוי. פשוט מאוד במדינת ישראל הנהגים כל כך סקרנים שנוצר פקק לפעמים של כמה קילומטרים, ואני חושב שצריך להבהיר לנהגים עצמם שבמקרה של תאונה או כל מקרה אחר, פשוט לזרום בכביש ולא לעמוד מתוך סקרנות, שאין ספק שזה מכביד מאוד הן על המשטרה והן על מד"א ושאר כוחות הבטחון.

יש לי רעיון לפתור את בעית הפקקים..

אז ככה. בכביש מהיר, מבחינת תקנון מע"צ אמורים להיות שולים של מינימום 2מטר. בשולים של 2 מטר, רכב ביטחון מסוג אמבולנס, נוסע חופשי חודשי... וגם משטרה (לכיבוי תיווצר בעיה) הפתרון הוא פשוט, לזירת תאונת הדרכים יוקפצו במגביל למתנ"א גם שוטר או שניים רכובים על קטנוע! רכב שמפריע וחוסם את השולים, או נוסע על השולים, יגורש לכביש, יקבל רפורט! ורשיונו ישלל לשלושים יום, עקב הפרעה לכוח ביטחון במילוי תפקידו! פעם, פעמים, שלוש. אנשים יחטפו, בפעם הרביעית, הם יעמדו בפקק כמו כולם ולא ינסו להתחכם! ´עיזרו לנו, לעזור לכם´

ram9

New member
סיפור קטן על פינוי דרך לרכבי כיבוי

אני מתנדב כבר 3 שנים בשירותי כיבוי רמת גן ולפני כשנה אם אינני טועה היית שריפה בשווארמה שמש,מסעדה זו ממוקמת על ציר ז´בוטינסקי. אנו קיבלנו את ההודעה בשעות הצהריים המאוחרות,שעותאילו הן שעות עמוסות מאוד ולכן צפינו שיהיו פקקים,כאשר הגענו לקירבת מקום היה לפנינו פקק ענקי שלא היה ניתן לעקוף אותו ,פקק זה עיכב את הגעת הצוותים למקום. כתוצאה מכך כבאים נאלצו לרדת מהרכבים באמצע הכביש ולרוץ למקום האירוע,לאחר כמה דקות התבררה הסיבה לפקק: המשטרה מתוך רצון טוב לעזור לנו ולשמור לנו מקום להעצור את הרכבים כמה שיותר קרוב למקום האירוע חמו את הנתיבים ליד המסעדה,רק מה הם שכחו שגם אנחנו מגיעים בנתיבים אילו וכתוצאה מכך הם בעצם עיכבו אותנו.

ram9

New member
אני חייב להוסיף!!!

אם בסיפור הקודם המשטרה יצאה לא טוב אז עכשיו טרי טרי יש לי סיפור שישנה את זה היום בערך בשעה 2200 הייתה שריפה בחנות ברח´ באליק 36 רמת גן ופה בניגוד לסיפור הקודם המשטרה רק עזרה בפינוי צירי תנועה ושמירת "מקום עבודה" לכבאיות והכבאים. דבר כזה רק עוזר לנו לעשות את העבודה שלנו טוב יותר תודה ומקווה שכך יהיה בכול האירועים שעוד יהיו שלכם עידן דליצקי צופה אש בכיבוי רמת גן

מתנדב

New member
כל הכבוד למשטרה על הפינוי הדרך

שעשתה לכם. ותבין עוד דבר כשיש תאונה או שריפה, מגיע ניידת ואותה ניידת נמצאת בזירת האירוע עצמו כך שבדרך כלל אין עוד ניידת שתטפל בפינוי השטח להגעה בצורה מהירה לכיבוי ולמד"א למקום האירוע, וזה באמת חבל שלא עושים את זה הניידות.

ram9

New member
אז ???

בשביל מה הניידות באות לשם לא כדי לעזור?? אני יודע שהשוטרים שם כדי לתת לנו מענה מבחינת התנועה קהל וכו´ ולפעמיים באירועים קטנים אישור לפרוץ דברים וכו´ אולי אתה יכול להביר לי את הנושא

מתנדב

New member
זה ברור שהשוטרים שמגיעים למקום

האירוע הם נותנים לכם מענה מבחינת התנועה והקהל הסקרנים שסתם מפריעים, הכל טוב ויפה ובאמת המשטרה עושה עבודה יפה. אבל כוונתי הייתה כשאתם מגיעים לאירועים או כשמד"א מגיעים לאירועים, אז שמת לב לפעמים שלוקח לכם כמה דקות להתקרב לאירוע שמצד אחד אתם ממש קרובים שיש לכם ממש קילומטר אחד להגיע עד לזירת האירוע וכל הקילומטר הזה שאורכת דקה נסיעה הפעם זה אורך לכם 4 או 5 דקות נסיעה וכל זה למה?, בגלל הפקקים ואין מי שיפנה לכם את הדרך עד למקום זירת האירוע, וזו הייתה כוונתי שלהעמיד ניידת אחת קילומטר או אפילו חצי קילומטר מזירת האירוע ולפנות לכם מקום עד לזירת האירוע. ואני בטוח בזה שזה יקל לכם הרבה מאוד.

ram9

New member
אז זה מה שמסופר בסיפור הראשון...

המשטרה ניסת לעזור אבל רק החמירה את המצב בקציור צריך לחשוב על הנושא הרבה זמן כדי למצוא פיתרון טוב באמת רי היה מישהו שהציע (באחד הפורומים האחרים) שלפני הכבאיות יסע רכב יותר קטן שיפנה את הדרך ,דבר לא מציאותי בכלל גם מבחינת כוח אדם וגם מבחינת שימוש בבפיתרון זה

FIRE 911

New member
גם אני היתי בארוע../images/Emo45.gif

אני ועידן מתנדבים בשורתי הכבאות רמת-גן. אני רוצה לשבח את השוטרים במקום שחסמו את הרחוב ואפשרו לנו לעבוד בצורה חופשית בלי מכוניות שנסעו וסכנו אותנו ((( כל הכבוד)))

למעלה