טיפול ב-FMF ברפואה הסינית

נעמי67

New member
טיפול ב-FMF ברפואה הסינית

סטודנטית לרפואה סינית, חולה ב-FMF מזה 25 שנה , מעוניינת לקרוא מאמרים העוסקים והמלמדים בטיפול במחלת ה-FMF . נפלא לקרוא בפורום שלכם ולראות איזה נכונות ורצון אדיר יש לכם ובכם לסייע . בתודה מראש,

FMF ורפואה סינית

היי נעמי, תודה על המילים החמות. התקלת אותי.
כרגע אני באמצע בישולי השבוע, אבל מחר אנסה למצוא קצת מידע. אני מקווה שאוכל למצוא משהו שיהיה מקצועי מספיק אבל נגיש גם לקהל הרחב שמעוניין להרחיב את ידיעותיו לגבי FMF. תודה ושבוע טוב, יעל

אכן אתגר

היי נעמי, טוב, הצלחתי למצוא רק מידע על תרופה שקשורה במחלה, כתבה מאת ניר עמיר. אז אולי מה שכדאי לעשות הוא ליצור קשר עם ניר עמיר, ולדבר איתו ישירות בנושא. בהצלחה, יעל

qidao

New member
FMF

קשה למצוא חומר, כיוון שהמחלה היא אכן יותר ים-תיכונית והיא קיימת בסין כמעט רק אצל בני המיעוט המוסלמי, (שלא ממש סופרים אותם לאורך ההיסטוריה), בכל מקרה, מדובר בעיקרון בחולשה בצ'י המגן ובצ'י ה"אמיתי", ועימם, לעתים קרובות מצב של LPF, ואז מדי פעם, בזמן ירידה של רמות צ'י, יש או עלייה אל פני השטח של הLPF או חדירה מוצלחת של מחוללי מחלה מבחוץ, עם סימני מחלת רוח די אופיינית, בליווי חום, לחות או יובש, כל מקרה לגופו של עניין. לאורך זמן יתפתחו חולשה של הכליות, של YIN, דם ו YANG, על כן יש לטפל בין התקפים בצ'י, בכליות, בטחול, ביין , בדם וביאנג, ולנסות להוציא את הפתוגן ה"תקוע" LPF, ובזמן התקף- כמו בכל מחלה אקוטית, לפי הסימנים. אני יודע שהצמח WU WEI ZI, נחשב משום מה כיעיל בטיפול, ראי כאן http://naturalmedicine.about.com/od/herbs/schizandrae.htm בהצלחה ראובן ברק

נעמי67

New member
תודה לכם על התגובות

התשומת לב וההשקעה, אני בהחלט מתכוונת לבדוק קצת לעומק בנושא ואתם נתתם לי את הצעדים הראשונים...

yasminclinic1

New member
באמת חסר חומר בנושא

גם אני מטפלת ברפואה סינית וחולה ב-fmf ,מאובחן מזה 15 שנים. מהנסיון האישי שלי אין כמעט חומר בנושא היות וזה אכן מחלה שנפוצה באגן הים התיכון ובשל כך אין גם מחקרים בנושא. אני נמצאת עכשיו בקבוצת מחקר בתה"ש במחלקה של fmf בנושא הריון והמחלה. ברפואה הסינית לאחר שהייתי בסין והתיעצתי עם מספר רופאים שם זוהי כמובן חולשה מולדת של הכליות, ויש גם מוטציות הקשורות ישירות לתפקודי כליות כמו במקרה שלי. בנוסף זה קשור לרקמות חיבור ולכן קשר ל-yin wei ברמה מולדת ועמוקה. יש קור מולד פנימי ומחזור של יאנג הכליות ומכאן הפיצוי של הגוף זה חום והתופעות אכן קשורות לחום בהבטים שונים ואברים שונים. ניסיתי את הצמח wu wei zi וזה עזר לי קצת בהורדת רמת החלבון בשתן אבל כתופעת לוואי נפוצה הצמח משלשל ולמי שנוטל כולכיצין כטיפול קבוע זה מחמיר את הרגישות בבטן והנטיה לשלשל אז צריך להיעזר איתו.... אני חושבת שההתיחסות צריכה להיות למחלה עמוקה,פתוגן קור בשכבות העמוקות עם ראקציות של חום. לי אישית טיפולי הדיקור מאוד עוזרים לשמור על יציבות במחלה, הרבה הרבה טיפולים לחיזוק הכליות. שיהיה בהצלחה יסמין

למעלה