טיפול ב-HIV.

Doctor A

New member
טיפול ב-HIV.

הטיפול בחולים עם HIV מחייב ייעוץ, תמיכה נפשית-חברתית, בדיקת סקר לזיהומים וידע מקיף ומעודכן על תהליכי המחלה הקשורים בזיהום ב-HIV. טיפול נגד נגיף כלל: 1) אנלוגים נוקליאוזידיים (ZIDOVUDINE,DIDANOSINE,ZALCITABINE,STAVUDINE). הרעלות עיקריות הן דיכוי מח העצם, אנמיה, דלקת הלבלב, כאבי פרקים. 2) מעכבי פרוטאזה (SAQUINAVIR,RITONAVIR,INDINAVIR,NELFINAVIR). ההשפעות הלוואי העיקריות הן כאבי בטן, בחילה, שלשול, רחישות סביב הפה, הפרעות בתיפקודי כבד, אבנים בדרכי השתן. 3) מעכבי NONNUCLEOSIDE REVERSE TRANSCRIPTASE. התכשירים הן DELAVIRDINE,NEVIRAPINE. ההפרעות העיקריות הן פריחה כיתמית-נקודותית, בחילה, שלשול, עייפות יתר, סחרחורת. טיפול התרופתי הוא בד"כ משולב, דורש מעקב תיפקודי כליות, כבד, ספירת דם, תיפקודי קרישה. טיפול מונע נגד זיהומים משניים כולל: 1) טיפול בדלקת ריאות מסוג PNEUMOCYSTIS CARINI PNEUMONIA. 2) טיפול בשחפת. 3) טיפול ב-HAEMOPHILUS INFLUENZAE. טיפולים נוספים במחלה נוירולוגית, מחלות ממאירות, מחלות זיהומיות משנייות. מומלץ יעוץ אימונולוגי, נוירולוגי, פסיכולוגי, פסיכיאטרי. נושא המחקר בהווה הוא פיתוח חיסון יעיל ובטוח נגד HIV.

Doctor A

New member
../images/Emo101.gif אנשים מקבוצות הסיקון

העיקריות הן גברים שקיימים יחסי מין עם גברים, גברים ונשים המזרקים סמים והטרוסקסואלים חייבים לעשות בדיקת דם ל-HIV. בדיקה פשוטה ואנונימית.

ELP

New member
שאלה (אולי קצת טיפשית)

האם יש אנשים שהם מטבעם חסינים לנגיף, או שכל אחד עלול להדבק, זה קצת מעניין אותי אם יש אנשים שהמערכת החיסונית שלהם יודעת להתמודד עם HIV. ועוד דבר, קראתי בעיתון(אני לא תמיד מאמין לעיתונים
) שאפשר להדבק פעמיים באיידס כלומר שיש כמה זנים, אז השאלה שלי היא כמה זנים יש ומה ההבדל בין כל זן? כי עד עכשיו הייתי בטוח שאיידס זו מחלה קבועה שמופיעה באותה צורה אצל החולה.

daniel365

New member
שאלה דוקא מעניינת...

גם אני הייתי רוצה לדעת אם קיימת האפשרות הזאת... אני.

.m

New member
כ- 1% מהאוכלוסיה הכלל-עולמית

מחוסנת לאיידס. יש בדיקה (דם, אלא מה...) שניתן לעשות, אם אני לא טועה באיכילוב בלבד.
mai

Yaniv-DC

New member
על פי מה שקראתי

לא מזמן בוושינגטון פוסט, ראיון עם רופא של מרפאה מיוחדת כאן שכל כולה מוקדשת לטיפול באיידס מדובר ב-2%.

Doctor A

New member
../images/Emo101.gifשאלות מאוד חשובות.

לפי מספר מחקרים לא קיימים אנשים שהם מטבעם חסינים לנגיף, אבל עדיין יש מקום לויכוח. קיים מספר גבוע חולים שהם נושאים ללא מחלה מתקדמת. איידס נגרם על ידי זיהום בנגיף הרטרו האנושי HIV-1,HIV-2. הסיבה השכיחה ביותר בעולם לאיידס היא נגיף HIV-1. נגיף HIV-2 הוא קרוב יותר לנגיף הכשל החיסוני של הקופים וזוהה בעיקר במערב אפריקה, נדיר באירופה, בדרום אמריקה, בארצות-הברית וקנדה. עדיין לא דווח על הדבקה חוזרת באיידס.

דווקא מתחילות להצטבר עדויות...

(קראתי - אבל לא זוכרת היכן..) שיש כבר מחקרים אחרים...

למעלה